29 Mayıs 2010 Cumartesi

Venüskadını bloğundan ayakkabım geldiii..



Sevgili Venüskadını' nın bloğunda düzenlediği 37.numara.com işbirliği ile bir hediye kampanyası düzenlemişti..Kazanan şanslı bendim..

Bloğun sahibesi Melisa hanım, hediyem elime ulaşana kadar o kadar ilgilendi ki, buradan kendisine tekrar tekrar teşekkürü borç bilirim yeni tanıştığım yüzü güzel, kalbi güzel arkadaşım..



..

27 Mayıs 2010 Perşembe

Migrenden faranjite uzun ince bir yoldayım

Bloğumu takip edenler bir süre önce migrenin şefkatsiz kollarında olduğumu bilir.Bu defa manevrayı farenjite çevirdim..

Gerçi şimdi daha iyiyim..Esas anlatmak istediğim şuu..

Geçen pazar  ACİL SERVİSe gittim, farenjitten mütevellit öksürük canıma okumuştu zira..Çeken bilir ne menem bir şey olduğunu..Acildeki doktorları bilirsiniz, suratsızdır çoğu, belki de haklıdırlar kendilerince..İnsanla uğraşmak zordur, hele hastasıyla..Bunun  çocuğu var, yaşlısı var, lafın neresinden anlayanı var, var da var..

Ama benim şansıma ki tarihimde ilktir, şeker ötesi bir doktor çıktı..Ayol neredeyse "ay sağol farenjitim, iyi ki ocağına düşmüşüm" diyesim geldi..Doktor yaptığı esprilerle eşimle beni gülmekten kırdı geçirdi..

Farenjitten dolayı sesim gitmişti tabii..Doktor eşime dedi ki "eşiniz farenjit omuş, boğazındaki sorun kolay hallederiz de, siz asıl sesinden haber verin..Ne diyorsunuz sesini açalım mı böyle mi kalsın? Hani çok konuşuyor Dr. sesi böyle iyi dersen sese dokunmayacağım..Eşim nasıl gülüyor, ben de gülüyorum ama, bir yandan da eşime bakıyorum, ne deycek deyuuu..Dedi ki yok "çok konuşmuyor, açın sesini" Yalancı eşim arada bir amma da konuşuyorsun derdi..Ama rahatladım tabiii ben yine de cevabına..Dr. son kararın mı, etki altında değilsin dimi gibisinden baktı...O arada gülmeye devam hep birlikte..

O sırada bir yaşlı amca doktora "sen beni çıkarıyon ama ben evde bu ağrıyla nasıl dururum? Seruma devam etseydin " dedi..Doktor amcaya tamam sen şurada bir otuır dedi..Bize de bu serumu bir şey sanıyorlar anlatamıyosun da en nihayeti tuzlu su, pek de bir esprisi yok dedi.

Konu yaşlılardan açıldı ya..Dr. bu defa şunu anlattı:Yaşlı bir teyzeyle eşi gelmiş..Teyze romatizmaydı carttı curttu derken epey muzdaripmiş..Amcaya demiş ki teyze kaç yaşında 50 demiş o da..Doktor amca bunu verip yerine 2 25 lik niye almıyorsun? Ay biz eşimle nerdeyse yerlerdeyiz gülmekten..Bu gıcık farenjitle de şöyle kanaraktan gülünmüyor, hemen öksürük dineliyor başına..Teyze doktora bozulmuş, ama amcanın hoşuna gitmiş..

İşte böyle acil servis maceramız..


22 Mayıs 2010 Cumartesi

Offff bizdeki de saat mi be






Perrelet' tenin Diamond Flower serisi bu..Ne saat ama dimi..


Ha unutmadan kendileri pırlanta ve yakutlarla bezeli..Kadrandaki de Lotus çiçeği..Bu çiçek de az değil parfümlerde fink attığı yetmedi sıra böylesi saatlere geldi, ee tabi haklı işin ucunda pırlanta ve yakuta temas var..

Ederi de 8 bin 85 İsviçre Frangçığı..

21 Mayıs 2010 Cuma

Kadınlara Dünya süt gününde işe yarar bir süt bilgi


Biliyorsunuz bugün DÜNYA SÜT GÜNÜ, kutlu olsun sevgili süt severler..

Önce napıyoruz, aşağıdaki karikatüre ihtafen sütümüzü içor, genç kaloruz....


Sonra bir şeyin tiryakisi olceksek en iyi örneği aşağıdan alıyoz..


Sonra yararlı şeyleri Downlod ediyoz..


Bu meret sadece içmek için deell işte size sütün kozmetik bir kurtarıcı yönü=

Diyelim saçınızı evde kendiniz boyadınız,ee tabi yüzünüze de bulaştı boya..Acil tarafından da dışarı çıkacaksınız..Hemen bir parça pamuğa sütü dök,sür yüzündeki boya kalıntılarına , misler gibi çık dışarı,bana çok dua edecen, netekim ben de bana bu tüyoyu veren Ayşe ÖZYILMAZEL' ime dua ediyorum..Kendisine daha nice kaset çıkarmalar dilorumm...

SON OLARAKTAN DA HAYATINIZDA SÜTLER GİBİ BEYAZ SAYFALAR AÇMANIZI DİLİYORUMMMMM..


20 Mayıs 2010 Perşembe

Tanesi 375 TL' lik çikolatayla bari bi vesikalık çekinebilsem



Bu çikolatanın fiyatı 375 TL! imiş..Ohaaaa yani desem de, o tadı hissetmek harikülade bir deneyim olurdu beeeee....

Meraklısını da unutmadık notu=Beş santimetre uzunluğundaki şekerleme, yüzde 71'i Ekvator siyah çikolata ile İtalyan şekerleme yağı ve içerisine 24 saat boyunca vanilya tohumu aşılanmış taze kremayla yapılıyor. Emirlikler'de satılan çikolatalar da yine ipeğe sarılmış altın kutuda satılacak fakat ek olarak kutunun altına inci döşenecek.Tanesi 250 dolar (yaklaşık 375 lira) olan 'La Madeline Au Truffe' çikolatası, artık Birleşik Arap Emirlikleri'nin ticari merkezi Dubai'de de satılacak.

Detay burada

18 Mayıs 2010 Salı

"Adese-Benim Annem Süper Çünkü " kazanan 50' den biri ben

Nemi kazandım?İşte bu=Braun Narenciye sıkacağı..



Yazdığım metin de şuydu=

Benim annem süper çünkü; yaptığı hiç bir şeye karşılık beklemek yoktur lügatında, beni uzakta da olsa öyle sarar sarmalar ki, onu hep yanımda hissederim.Sofrasına sevdiğim bir yemek gelse anneciğimin boğazına düğümlenir taaaa mesafelerce uzaktan bilirim.Omzumdaki meleğimdir bir nevi annem benim.Bunu bilmek güven verir bana.Onun şefkati,ruhumu okşayan yavrum demesi,sıcacık gülüşü dünyaya bedeldir.

Çocukluğuma dair ilk hatırladığım şeydir anneciğimin ben kucağında sürekli koşturması.Nereye tabii ki doktora..Çok zayıf bünyeli bir çocuktum,iki gitmez yorgan döşek yataklara serilirdim..40 derece ateş içinde sayıkladığım gecelerde uyku ile uyanıklık arası anneciğimi hep başımda bekler bulurdum.Yorulmaz mıydı bu kadın hiç..Anneler yorulmazmış meğer öğrendim anne olunca.Yoksulluk diz boyuydu o yıllarda, anneciğim dişinden tırnağından artırır, hastayım, iştahsızım diye sevdiğim şeyleri alır yedirirdi bana.

Benim annelikte rol modelimdir anneciğim.Ne zaman çocuklarımın yaramazlıklarından bunalıp, onlara kızmaya kalksam anneciğimin bu durumlardaki bana şefkati önümü keser..Bir öfke nöbetinde çocuklarıma karşı havaya kalkan elim İçsesimin "aaa oldu mu şimdi sen de annesin tıpkı ANNEN GİBİ" demesiyle usulca yere iner..Anneciğim böylece yanımda olmasa da ANNELİK DERSİ verir bana bilmem kaçıncı defa..Uzun lafın kısası dörtlükte:

"Ana başta taç imiş,her derde ilaç imiş, bir oğlan PİR olsa da,anaya muhtaç imiş"...denilmekte..İşte benim de annem başıma taç,her derdime ilaç, ne olursam olayım ona muhtaç olduğum için SÜPERDİR..Ve hep SÜPER olarak kalacaktır.




Hayat Üniversitesi Annelik Fakültesinden diplomamı takdimimdir


Sınırsız bir sevgi, büyük bir şefkat ile annelik görevimi karşılık beklemeden en içten duygularla yerine getirerek "ANNELİK FAKÜLTESİ"' ni başarı ile tamamlamış ve bu diplomayı fakültenin bizzat DEKANI olan 5 yaşındaki minik oğlumun her bir parmakceğizi dünyaya bedel ellerinden anneler gününde almış bulunmaktayım.Bu post niye gecikti? Mel' un migrenden bir süredir muzdaribim de ondannn..Tam otomatik sefile bağladı beni kendisi...




Sevgili yavrumu iyi ki doğurmuş olaraktan (zira az kaldı doğurmayacaktım,zira tek çocuğa endekslenmiştim) nasıl bir gurur,nasıl bir mutluluk yaşadım o an bilemezsiniz...Öyle de bir tatlı uslupla takdim etti yavrukuşum,zaten ben böyle tatlı çocuk doğurabiliyorum:)

Bebekim daha imza neyin atamıyor o nedenle parmak imzalı bir Dekan olmuş bulunmakta kendileri...Ben o diplomaya parmak basan eli hammmmm yaparım,yaptım da..Eeeee bebek benim , el benim demiiii...


10 Mayıs 2010 Pazartesi

Eskiciiii..Migren alin mi?


Ölüyorum dünden beri eskici abey,cillop gibi migrenim var var olmasına da başımın üstünde yeri yok, istemiyemmm..Bak sahibinden 2. el, hemi de dün taze geldi.Hemi de bağyandan, hemi de mühendisten...Alirsen mi? Bak üste para bilem veririkkk, yeter ki alllll...Hem marka gibi bişi, ismi kesssssss=MİGREN

Yandım Migrenin elindennnnnnnn, imdattttttttt...

6 Mayıs 2010 Perşembe

Fatmataban bloğundan hediyem geldiiiii..





Fatmataban bloğunun düzenlediği hediye etkinliğinden arada bir gülen şansım denk gelmiş ve kazanıvermiştim.Hediyem geldi..

Çok çok beğendim, sevgili Fatma arkadaşım göndermiş olduğu hediye havluma kendi elceğiziyle öyle güzel boyama yapmış ki,ben öyle her el boyamasını beğenmem..Buna bayıldım, eline sağlık..Üstelik kendi kullanmaya kıyamamış nasip bana oldu,yavvvv ben de kıyamam kanımca...

Ayrıca Fatma' cım hediye paketini özenerek yapmış,paketi de çok şık bir çantaya koymuş..Her şey için kendisine kocaman teşekkür ediyorum..

Bir de müjde: Artık Fatmataban  bloğunda hediye etkinliği yapacakmış,şimdiden bol şans hepinize....

5 Mayıs 2010 Çarşamba

Tam otomatik sefil

Dün akşam Geniş Aile dizisinde kullanılan bu üçlüye yalan yok bittim..Tam otomatik sefil..Kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi. Al bunu genişlet de genişlet....Halen gülüyorum..Ahahahahahahh..Puhahahahah..

Bir dem taşar ummân olur

Ne güzel söylemiş Yunus......

Hak bir gönül verdi bana


Ha demeden hayrân olur

Bir dem gelir şâdân olur

Bir dem gelir giryân olur


Bir dem sanasın kış gibi

Şol zemheri olmuş gibi

Bir dem beşâretden doğar

Hoş bağ ile bostân olur


Bir dem gelir söyleyemez

Bir sözü şerh eyleyemez

Bir dem dilinden dür döker

Dertlilere dermân olur


Bir dem çıkar arş üzere

Bir dem iner taht-es-serâ

Bir dem sanasın katredir

Bir dem taşar ummân olur


Bir dem cehâletde kalır

Hiç nesneyi bilmez olur

Bir dem dalar hikmetlere

Câlînus u Lokmân olur


Bir dem dev olur yâ peri

Vîrâneler olur yeri

Bir dem uçar Belkîs ile

Sultân-ı ins ü cân olur


Bir dem varır mescidlere

Yüz sürer anda yerlere

Bir dem varır deyre girer

İncil okur ruhbân olur


Bir dem gelir Îsâ gibi

Ölmüşleri diri kılar

Bir dem girer kibr evine

Fir'avn ile Hâmân olur


Bir dem döner Cebrâil'e

Rahmet saçar her mahfile

Bir dem gelir gümrâh olur

Miskin Yunus hayrân olur

                               Yunus Emre

4 Mayıs 2010 Salı

Benden AŞK dileneceksin!..

Dedi bir kaç bölüm önce Bihter Behlül' e..Vayyyy arkadaş, ne iddialı bir söz bu beeee..Amma da meksiii haaaa..Benden AŞK dileneceksin!..

Ehühehhh..Bu cümle kesinlikle kullanmazsam kusur kalacağım cümlelerden..Sevgili eşim duy sesimi,bu akşam kavga edek,zira güzel bir cümle buldum...Sana bu cümleyi kullanmazsam çatdanak çatlama ihtimalim olabildiğince yüksekkkkkk....KAVGAAAAAA....HAYDİİİİİ....

Bihterciğime de güçcük bi not:Üle Bihter heç Behlül' de senden aşk dilenecek göz yok, en azından ben göremedim,sen görünmüüüüüüüü? Hatta sen bi defa daha Behlül' e "Benden AŞK dileneceksin!.." desen, o sana "Oldu, gözlerim doldu" der gibi gibi....

Smileyler-Ne şekeyler..

Mutfakta eğlence varrrr..

















İlkbahar Dalı--Kablo Klipsleri-



Şeker dimi..Burada

3 Mayıs 2010 Pazartesi

kadınlar & erkekler

(...“Sevgi nedir, ne değildir” başlıklı “Moon” yorumu)

EKONOMİST: Sevgi, talebin her zaman için arzdan fazla olduğu bir alışveriştir.

MUHASEBECİ: Sevgi, geri dönüşüm sağladığı için kâr oranı yüksek bir tür kredidir...

MATEMATİKÇİ: Sevgi sonsuzluktur çünkü burada 2’nin böleni yoktur...

GEOMETRİCİ: Sevgi, iki gönül arasındaki en kısa mesafedir...

FİZİKÇİ: Sevgi, kalbin yoğunlaşması sonucu iki gönlün birbirine

yapışmasıdır...

KİMYACI: Sevgi, iki kalbin birleşmesi sonucu ortaya çıkan reaksiyondur.

FİLOZOF: Sevgi çocuklar için oyun, gençler için zevk, yaşlılar için güvendir...

ÖĞRETMEN: Sevgi, tekil gibi görünen ama çoğul olan, cins isim gibi görünen ama özel olan ve her cümlede bir anlam ifade eden kelimedir......

MİMAR: Sevgi iki dinamik nesnenin arasında sağlam bir köprü oluşturan değerdir.

BİLGİSAYARCI: Sevgi, bazen iki sistemin iletişimini hızlandıran önemli bir sistem dosyası, bazen de bütün sisteminizi altüst eden bir virüstür...

(Alıntıdır.)

hayata dair...

...Asla hayatınızı ve işinizi birbirine karıştırmayın...

İkincisi ilkinin yalnızca bir parçası...

Evet işi insanın hayatının ve kişiliğinin bir parçasıdır...

Ama işin dışında da bir hayat vardır. Aslolan odur.

Bu sebeple bir hayat edinin... Tuzlu suyun hafif bir rüzgârla kumsala vuran kokusunu fark edebileceğiniz, kızıl kuyruklu şahinin göl üzerinde daireler çizerek uçuşunu ve çam ağaçlarının üzerine konuşunu durup izleyebileceğiniz bir hayat edinin...

Yalnız olmadığınız bir hayat edinin...

Sevdiğiniz ve sizi seven insanlar bulun ve asla unutmayın:

“-Sevgi bir lüks değildir, sevgi bir iştir...”

Hayatın iyiliğine o kadar özen gösterin ki onu çevrenize yaymak için istek duyun...

Tükenmek üzere şu kısacık an... Yakında yok olacak...

Ve ister altından yapılmış, isterse acıyla yüklü olsun...

Bir kez daha aynı kılıkla karşına çıkmayacak...”

(...Anna Quindlen)

(Alıntıdır.)

2 Mayıs 2010 Pazar

Bergüzar Korel'in plak şeklindeki çantası



Bergüzar Korel'in plak şeklindeki çantasına dikkat..Korel'e bir "aman çizilmesin" esprisi de ben patlattıktan sonra, Halit Ergenç "sana sakal heç yakışmamış" diyerekten kaçıyorum..

Meraklısına not:Korel'in eski plak görünümlü çantasının tasarımı ablası Zeynep Korel'e aitmiş. 'Piura' markası adı altında tasarım yapan Korel'in çantaları 90-350 TL arasında satılıyormuşşş.


UNUTMA

Öleceğimiz son günden bugüne bir perspektifle bakacak olsaydık,kararlarımız çok farklı olurdu.(Leadbeater)