31 Mayıs 2012 Perşembe

Tommy Hilfiger LOUD



Tommy Hilfiger LOUD' u kullananların da tasdikleyeceği üzere çok hoş bir parfüm..

LOUD hakikaten beni kalbimden vurdu.Veee kokusunu bende kim duyduysa bi koşu geldi bu kokunun notaları ne hoş bir ses çıkarıyor diye...

Ve şimdi güzel parfümlerim bir bir şişeyi dibe vuruyor, üzülüyorum ama...


26 Mayıs 2012 Cumartesi

Oğlumla Pastane Kurabiyesi yaptık


Sevgili okur ben normalde fırını tek çeşit bir pasta türü için açmam, açtım mı en az 2 çeşiti sürmeliyim fırına, evlendiğimden beri bu böyle.Kimbilir belki boş tepsiler gücenmesin diye böyle yapıyorum:) Ama bugün bu prensibin dışına çıktım ve 10 dakikada pişmesi nedeniyle ve yol hazırlığı yapmam gerektiğinden tek çeşitle yetindim..

Ben tam hamuru yoğurma işlemini bitirince oğluşum yamacımda bitti ve sıkıldığını söyledi bana yardım edebileceğini söylediğimde ise kolları sıvadı sevinçle..

Malzemeler=

1 paket oda sıcaklığında margarin (250gr.)
5 yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un

Yapılışı=Malzemelerle kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.Sonra bu hamurdan rulo yapıyoruz,büyük boy çatalla üzerine çizgiler çekiyoruz,verev kesiyoruz (gerçi ben düz kestim ama verev daha şık olur) 170 derece fırında 10 dk.pişiriyoruz,kurabiyelerimizi üstü kızarmadan alıyoruz, fırından çıkınca yumuşak olsa da biraz bekleyince kurabiye kıvamına geliyor..

İşte bu kadar pratik..Bu tarifi not almışım bir yerden ama nereden olduğunu yazmamışım..Çatalla çizme işini oğulcan yaptı, o nedenle şekillerimiz çok da düzgün değil, ama tad enfes..Afiyet olsun..

23 Mayıs 2012 Çarşamba

Blogum Anne Bebek Dergisi'nin Haziran sayısında


Buradaki yazımda sizlere de duyurmuştum hani Blogunuz Anne Bebek Dergisi ' nde olsun mu? diye..


İşte benim blogum Anne Bebek Dergisi'nin Haziran sayısında yer alıyor..


Anne Bebek Dergisi editörü sevgili Aslıhan Gündüz' e teşekkürlerimle...


Dergiyi ayın birinde tüm bayilerde bulabilirsiniz.

Aradığınız Emlak Hurriyetemlak.com'da!


Emlağa dair her şeyi tek çatı altında buluşturan www.hurriyetemlak.com, çok seçenekli güncel ve detaylı ilanlarıyla, gelişmiş arama özellikleri ve kullanıcı dostu tasarımıyla, sektöre dair güncel haberleri ve istatistiki bilgileriyle, tam anlamıyla emlak sektörünün nabzını tutuyor.

Satılık ve kiralık daireler, ofisler, iş yerleri ve tüm konut projelerini bulabileceğiniz www.hurriyetemlak.com, sunduğu çok sayıda seçenekle size aradığınız emlağı mutlaka bulma olanağı sağlıyor.

İlanlarda okul, hastane, restoran, alışveriş merkezi gibi çevre bilgilerine ulaşabiliyorsunuz. Video desteğiyle gayrimenkulü içindeymişcesine izleyebiliyorsunuz. Baktığınız evin ya da iş yerinin net konumunu harita üzerinde görebiliyorsunuz.

Bu kadar kolaylık ve çok seçenek varken www.hurriyetemlak.com’da, aradığınız emlağı ya da emlağınızın talibini bulmanız an meselesi!

Bir bumads advertorial içeriğidir.

21 Mayıs 2012 Pazartesi

Film önerisi=KORSANLAR!


Bu filmi küçük oğlumla beraber İzmit Özdilek AVM' de cinetime sinemasında izledik.Oğlumun izlemeyi çok istediği bir filmdi.

Korsanlar Gideon Defoon' un aynı adlı çocuk kitabından yine yazar tarafından senaryolaştırılan yönetmenliğini Peter Lord ve Jeff Newitt' in beraberliğini üstlendiği bir animasyon,macera, aile filmidir.

İtiraf etmeliyim ki bu benim 1999 Kocaeli depreminden sonra kapalı alanda sinema izleyememe fobimi yenmemi sağlayan 2. filmdir.Çünkü oğlum birlikte izlemek için çok ısrar etti.Maalesef gördüğünüz üzere çok uzun yıllarımı aldı bu fobiyi yenmek.Yaşadığım depreme dair bazı paylaşımlarımı buradaki yazımdan okuyabilirsiniz. 

Filmin konusuna deyinmeden zira izleyen için merak konusu olsun sadece filmi oğlumun çok beğendiğini, ara ara kahkaha attığını söyleyebilirim.Film beni gülmekten çatlatmadı ama ben de sonuna kadar beğenerek izledim.Çocuklara verdiği mesajlar da gayet olumlu idi.

Ne olursa olsun arkadaşımızı satmayacağız değil mi çocuklar! (burada satmak belki biraz amiyane bir ifade oldu, yerine ne koysaydım?)

Çocuklarınızla hafta sonu aktivitelerinize bu filmi ilave edebilirsiniz.


20 Mayıs 2012 Pazar

Dishe Topuklar' dan kolye talihlisi


Buradaki yazım ile Topuklu Ayakkabılara Özgürlük getiren Dishe Topuklar' dan Hediye etkinliği yapmış idik....Yukarıdaki videoda görüldüğü üzere 8 numaralı katılımı ile kazanan şanslı=

saliha dedi ki...
mrb, izleyicinim
sayfayı beğendim, çekilişi duyurdum
https://twitter.com/#!/salihatemiz
http://www.facebook.com/profile.php?id=582079264
http://salihatemiz.blogspot.com/2012/05/reyhanla-her-sey-topuklu-ayakkablara.html
saliha temiz

Sevgili Saliha iletişim bilgilerini reyhanlahersey@gmail.com ' a bekliyorum..Tebrikler, şansın daim olsun..







17 Mayıs 2012 Perşembe

KIEHL’S İÇİMDEKİ ÇOCUK SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ



 “İÇİMDEKİ ÇOCUK “
KIEHL’S & KORUNCUK VAKFI 
SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Kiehl’s bu yıl tüm dünyada ve Türkiye’de 160. Yılını kutluyor.
En önemli misyonu dünyanın neresinde olursa olsun içinde bulunduğu topluma katkıda bulunmak olan Kiehl’s;  projelerini tüm dünyada Çocuk, Aids ve Çevre başlıkları altında topluyor.
 Bu uğurda 160 yıldır yüzlerce proje gerçekleştiren Kiehl’s 2012 yılında tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ilk kez özel bir proje ile çocuklara yardım eli uzatıyor.
Yöntem PR danışmanlığında; 160. yıl konsepti için 13 ünlü isimle birlikte “İçimdeki Çocuk” projesine imza atmak için bir araya gelindi.
Kendi alanlarında ilklere imza atan birbirinden değerli; Deniz Akkaya, Sibel Arna, Ceyla Aysal, Tuvana Büyükçınar, Aslı Ekşioğlu, Tansa Mermerci Ekşioğlu, Harika Güral, Işın Görmüş, Michele Kafar Gültan, Ebru Şallı, Ece Şirin, Yalın, Selçuk Yöntem gibi önemli isimler bu projeye  destek vermek için aynı çatı altında toplandı. Bu vesileyle ünlüler hem yaratıcılıklarını sergileyerek tasarımlarını paylaştılar hem de içlerindeki çocuğu ortaya çıkaran masal kahramanları olarak kamera karşısına geçtiler. 
Çocuklara yardım kampanyası adına birlik olan bu 13 ünlü isim “Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı” bünyesindeki Koruncuklar için, Kiehl’s Ultra Facial Cream ambalajları üzerine içlerindeki çocuğu çizdiler.
Kiehl's kendi alanında bir ilke imza atarak  tasarımların yer aldığı Ultra Facial Cream’i  Mayıs ayında satışa sunuyor olacak.
Kiehl’s ünlü isimlerin imzasını taşıyan bu ürünlerin satışıyla elde edilecek olan gelirin büyük bir kısmını Koruncuk Vakfına bağışlayarak korunmaya muhtaç çocuklara elini uzatıyor.
Geleceğe destek vermek ve içinizdeki çocuğu yaşatmak adına siz de Koruncuk’lara el vermek isterseniz 0212-274 95 45 numaralı vakıf telefonunu arayabilirsiniz.
Bu projede emeği geçen herkese başta destek veren ünlüler ve basın kuruluşlarına teşekkürü borç biliriz.




Kiehl’s Hakkında;
Kiehl’s 1851 yılında New York’ta kurulmuş bir eczane.
160 yıldır müşterilerinin beklediği en yüksek kalitede cilt ve saç bakım ürünlerini üretmek için benzersiz formüllerinde en etkili doğal içerikleri en yüksek oranlarda kullanıyor.
Kiehl’s ürünleri son derece etkili ve güvenli, hassas ciltlerde dahi güvenle kullanılabiliyor. Ürünlerin estetik kaygılarla değil etkinlik kaygısıyla tasarlanıyor olması, yani asla ambalaja değil, tamamen içeriklere yatırım yapılıyor olması markanın en büyük özelliğini taşıyor.
Kiehl’s “Denemeden Alma” felsefesi doğrultusunda müşterilerine ürünleri, yapılan cilt bakım konsültasyonu sonrasında deneme boylarını vererek tanıtıyorlar. Ve en önemlisi de dünya çapında markanın duruşu gereği hiç bir reklam ve promosyon harcaması yapmadan, sosyal sorumluluk projeleri geliştirerek üzerinde yaşadığımız dünyayı daha iyi yarınlara taşımak için elele vererek çalışıyor.
Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı- “Koruncuk Vakfı” Hakkında;
1979 yılında zamanın üst düzey  bürokratları ve gönüllüler tarafından kurulmuştur.
Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (TKMCV), her çocuğun şefkat, sevgi, anlayış görme, yeterli beslenme, sağlıklı ortamda yaşama, oyun ve eğlence olanaklarından yararlanma, çağdaş bir eğitim alma ve yeteneklerini geliştirme, kısaca insan haysasiyetine yakışır bir şekilde yaşama hakkı olduğuna inanmaktır.
Koruncuk Vakfı kurup yaşattığı “Çocukköyleri” ile korunmaya muhtaç çocukları, yani Koruncukları, okul öncesi yaştan başlayarak sağlıklı bir aile ortamında gelişmelerini sağlayıp, geleceğe hazırlıyor.
2005 yılında, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’na “korunmaya  muhtaç çocuklar konusunda” yaptığı özverili ve başarılı çalışmalarından dolayı Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyince “ ECOSOC Özel Danışmanlık Statüsü” verilmiştir.
Bu projede emeği geçen herkese başta destek veren ünlüler ve basın kuruluşlarına teşekkürü borç biliriz.

Detaylı Bilgi için:
Yontem PR danışmanlık:
info@yontempr.com ve/veya 0212 215 58 50

13 Mayıs 2012 Pazar

Fikri Mühim ile Tefal/Moova Çiftlik Gezimiz (3)

Fikri Mühim ile Tefal/Moova Çiftlik Gezimizden bu ve buradaki yazılarımda bahsetmiştim..İşte bu da ona dair son yazı..


Burada Tefal ve Moova ekibi Tefal Yoğurtçum ve Moova süt hakkında bilgiler veriyorlar..
Tefal/Moova ekibi burada bizlere harika bilgiler paylaştılar..Moova sütlerini kendi çiftliğinden elde ediyormuş, bu çiftliği görmeyi isterdim doğrusu..Ve sütü işlemeye götürürken böylelikle vakit kaybı olmuyormuş.Çiftlikte tamamen dişi bir popülasyon sözkonusu imiş, yaşasın dişiler:) (Çok feministçe oldu ama:)) Moova Türkiye' nin ilk tam yağlı sütünü üretiyormuş.

Moova peynir dünyasında da çok başarılı, gurme ve pizza mozzarella peynirlerini tattım oradan biliyorum..Moova pizza mozzarella ile en kısa sürede pizza yapacağım, büyük oğlum bir pizza tutkunu, bakalım ne tepki verecek?

Tefal Tefal Yoğurtçum' la yapılabilecek yeni tatlar peşindeymiş, sürekli ürün geliştirme çalışmaları yapılıyormuş.Yani ürün bizden gerisi alana ait havasında değiller, bunu sevdim..


Dedim ya bu etkinlikde çocuklar hiç sıkılmadı diye, işte biz yukarıda bahsettiğim sohbette iken çocuklarımız bize anneler günü sürprizi yapma peşindeydi..İşte bu da oğluşumdan bana, seni seviyorum bebeğim..Eline sağlık..


Burada yoğurtta altın bulma yarışması yapılıyor, oğluşumla bizim en son haberimiz oldu zira oğluş süt içelim mi anne demişti de biz Moova süt içiyorduk o ara..Bize hani ilk yazımda bahsettiğim öğretmenimiz var ya o haber verdi..Biz bilmiyorduk bile meğer yoğurtların birine çikolata saklanmış o kime çıkarsa hediyeyi kapiş:)






Aaaa o şanslı oğluş olmasın mı, yuppiiiii:) Böylelikle oğlum bana anneler günü hediyesi olarak çeyrek altın da vermiş oldu peşin peşin..Şansın daim olsun oğlum..Çok teşekkürler Fikri Mühim, harikasın...


Hediyeler bitmiyor, etkinlik sonunda yine çocuklarımız bize bu çanta ile geldiler..


Çok seveceğim Tefal Yoğurtçum..


Veee Tefal Yoğurtçum' da harika yoğurtlar yapabilelim diye Moova sütler..

Her şey ama her şey için, bu profesyonel etkinlik için teşekkürler Fikri Mühim ile Tefal ve Moova..


Şuna baksanıza çok tatlı dimi! Yaptığım yoğurtları sizinle paylaşacağım benden ayrılmayın:)

10 Mayıs 2012 Perşembe

Topuklu Ayakkabılara Özgürlük getiren Dishe Topuklar' dan Hediye varrrr!


Benim gibi bir ayakkabı fetişisti iseniz ayakkabılarınızın topuklarına gözünüz gibi bakarsınız eminim.Ama bastığınız zemin buna müsait değilse gider o güzelim topuklar..İşte Dishe Topuklar bu durumda imdada yetişiyor..Alıyorsunuz ayakkabınızın topuğuna takıyorsunuz ohhh! Dishe Topuklar' da alternatif çok, renk renk desen desen keyfinize göre şıklığınızdan ödün vermeden..

Bizim size hediyemiz ise içinizden 1 kişiye bu cici kolye..



Katılım için blogumu izlemeye alıp Dishe Topuklar facebook sayfasını beğeniyorsunuz, twitter sayfasını takibe alıyorsunuz.Ve bu hediye kampanyasını blog, facebook veya twitter hesaplarınızdan birinden duyurarak duyuru linklerinizi mail adresi ile birlikte bu yazımın altına yazıyorsunuz.

18.05.2012 akşamı saat:21:00 da katılım bitecek..

Şans sizden yana olsun!


9 Mayıs 2012 Çarşamba

Yitik Ülke’nin, “80’lerde Çocuk Olmak” ve “90’lar Kitabı”nın yaratıcısından: “SONSUZ UNUTUŞ”


Edebiyatımızda kısa öykü türünü sevenler için yepyeni bir kitap çıktı. Kadir Aydemir “Sonsuz Unutuş” adlı kitabında 38 kısa öyküsüne yer veriyor, okuru benzersiz bir dil ziyafetine davet ediyor… Aydemir daha önce “Cunda Öyküleri”, “Ekşi Öyküler”, “Bozcaada Öyküleri”, “Olimpos Öyküleri” gibi kitapları hazırlamış, son zamanlarda da oldukça fazla ilgi gören “80’lerde Çocuk Olmak” ve “90’lar Kitabı”nı projelendirip yayımlamıştı. 

“Sonsuz Unutuş”, kurulduğu 2000 yılından beri binlerce okura sesini duyuran, özellikle son yıllarda sosyal medyada ve ürettiği katılımcı kitaplarla adından sık sık söz ettiren Yitik Ülke’nin ( www.yitikulke.com ) ve Yitik Ülke Yayınları’nın yaratıcısı Kadir Aydemir’in “Aşksız Gölgeler” adlı kitabından sonra yayımlanan ikinci öykü kitabı... Rüyayla gerçeğin, uykuyla uyanışın, yalnızlıkla aşkın birbirine karıştığı büyülü, fantastik kısa öyküler… Şiirin gücüyle kaleme alınmış düşsel yolculuklar, kaçış ve karşılaşmalar… Edebiyatı özleyenler için bir bilet, sadece gidiş…

Bir şeyleri unutmanın yanında hatırlamanın da sorgulandığı bu kısa öyküleri seveceksiniz. Aşk, ölüm, yalnızlık ve ayrılık üstüne yazılan öykülerden oluşan “Sonsuz Unutuş”, tüm kitapçılarda okurunu bekliyor.

***

“Bir çiçek gibi hissediyorum kendimi. Kopmuş yeşil bir çiçek. Düştüğüm yerde kök salabilirim belki ama bir daha asla açmayacağım. Bunu biliyorum. Birazdan bavulumu sessizce toplayıp parmak uçlarımda yürüyerek odanın ağır kapısını çekeceğim. Ya da burada, bu sıcak yorgan altında onun zehriyle biraz daha kıvranabilirim. Her öpüşünde biraz daha akıttı o zehri içime. Her sözcüğüyle ben adeta o heykelle yer değiştirdim. O, kendisine sunulan özgürlüğü doyasıya yaşıyor her bedende, her gülüşte. Ben… neden toparlayamıyorum bilmiyorum… Çelişkiler… Korkular… Bir erkek ne kadar çaresiz duruma düşebiliyormuş meğer. Aşk bunu yapıyor.”


Sonsuz Unutuş, Kadir Aydemir, 80 sf, öyküler, Yitik Ülke Yayınları - Mayıs 2012 

8 Mayıs 2012 Salı

Fikri Mühim ile Tefal/Moova Çiftlik Gezimiz (2)

Buradaki yazımda bahsetmiş olduğum Fikri Mühim ile Tefal/Moova Çiftlik Gezimiz yazı dizime devam ediyorum..

Oğluşum bu atı çok sevdi..O kadar dolaştı ki atıyla..


Çocuklara süt nasıl sağılır canlı gösterim..Oğlum burada bana ben zaten babaanemde görmüştüm bunu dedi, zira bir kaç yazdır memlekete gidiyor babaannesine ve sık sık köyde kalıyorlar..


Çocuklara animasyon gösterisi, organizasyon bu yönüyle de benden tam puan aldı..Çocuklar sıkılıp anneleri rahatsız etmedi..


Burada bize anneler günü hediyesi hazırlıyorlar yavrucanlar..


Hamakta salıncak keyfim..Çantam Kipling marka, inanılmaz rahat ve kullanışlı bir çanta, o benim aşkım..Jean Mavi' nin eşimin zevki ve ben onu çok seviyorum..Eşim bana çok yakıştığını söylüyor:) 


Ta ta taaaaamm.Tefal ekibinin bizim için Tefal Yoğurtcum' la yapmış olduğu yoğurtlar..İnanılmaz güzel bir yoğurttu belirteyim..Çilek reçelli ve nutellalı çeşitleri vardı.Ben nutellalıyı yedim, şimdi olsa bundan kaç tane yerim allah bilir..Resmen dondurma gibi en sağlıklısından..Üstelik taaaa Kilyos' ta gece mayalamışlar bu yoğurdu şu ekipteki çalışma azmine, fedakârlığa bakar mısınız? Sevgili Tefal ekibi o minik kaselerden ben de istiyorum, nereden bulabilirm acaba? Kendi Tefal Yoğurtcum' la ben de bu kaselerle yoğurt yapmak istiyorum, bu yaz işim gücüm bu olsun çocuklarıma, eşime bu kaselerle harika yoğurtlar ikram edeyim diyorum dondurma niyetine..

Bu arada Tefal' in harika çalışmaları var  Tefal Yoğurtcum' la yapılabilecek tarifler üzerine..



Tefal Tefal Yoğurtçum' la ideal yoğurt için Moova sütü öneriyor, denedim, haklı..Zira Moova süt tam yağlı bir süt, ideal yoğurt için de gereken bu..



Resimler çok olduğu için yazıyı uzatmak istemiyorum devamı bir sonraki yazıda..

7 Mayıs 2012 Pazartesi

Fikri Mühim ile Tefal/Moova Çiftlik Gezimiz (1)

Ben Kocaeli' de oturduğum için bloggerlara yönelik bu tür organizasyonlara pek katılamıyorum, ama bu defa işin içinde hem Fikri Mühim, hem Tefal hem de Moova olunca sabahın erken vaktinde yola düşmeyi göze aldım,  yanımda minik oğlumla beraber..

Ancak Kocaeli-İstanbul arası otobüste oğlumu fena araba tuttu, otobüsü, üstünü batırdı ne yazık ki:( İlk defa da onu araba tutuyor böyle..Aabadan inip biraz kendine gelince boğayla poz vermeden de kendini alamadı.


Kadıköy' den bizi organizasyonun yapılacağı Kilyos’taki Sinerji Turistik Tesisleri içerisinde bulunan Atlıtur Garden’a götürecek araca bindik, maalesef oğlumu az da olsa yine araba tuttu, arabada çocukları eğlendiren kreş öğretmeninin düzenlediği etkinliklerin de birazına katılabildi bu nedenle oğlum..


İşte bu da onun başlayıp da tamamlayamadığı kelebeği, midesi bulanınca buraya bıraktı, öğretmenimiz stickerları oğluşa verdi sonra tamamlaması için...

Aşağıda Atlıtur' dan çektiğim görseller var..







Bizim için hazırlanan kahvaltılıklar...







Oğlum Moova sütü çok beğendi..


Bu da onun Moova sütten bıyığı:) Özellikle çekmemi istedi.


Sonrası bir sonraki yazıda yer alacak..

4 Mayıs 2012 Cuma

Alamarka' dan aldığım 2.çantam



Buradaki yazımda Alamarka' dan aldığım 1. çantamı paylaşmıştım..İşte bu da Alamarka' dan aldığım 2. çantam, bunu alalı da epey oldu paylaşma fırsatını ancak buldum.Küçük ve sevimli bir çanta, çapraz takılabilen bu tür çantaları çok seviyorum..Bu tür ilk çantayı Ankara Kızılay' da Matmazel çantadan almıştım, işte onunla başladı bu sevdam, o çantam da çok güzeldi uzun süre kullandım..Bir seminer için gitmiştim Ankara' ya  seminer 5 gündü, seminerde aynı odada kaldığım arkadaşımla da çok iyi anlaşırdık o demişti bu çantalardan alalım diye, hatta o benim aldığım çantadan 2 tane aldı birini ablası için...

Çantalarımı paylaşmaya devam edeceğim efendim..

UNUTMA

Öleceğimiz son günden bugüne bir perspektifle bakacak olsaydık,kararlarımız çok farklı olurdu.(Leadbeater)