30 Nisan 2013 Salı

Bu aralar ben (5)


Sunlight Cifin Konsantre Jelini aldım seviyorum onu,kullanımı da kolay boyu itibariyle..Bulaşıklarımı makinede yıkıyorum ama teflon ve tahta kaşıklarımı ve acil gereken bulaşıkları elde yıkıyorum..Tahta kaşıkları bulaşık makinesine atmıyoruz, hatta elde deterjanla yıkama da tavsiye edilmiyor her kullanımdan sonra şöyle bir sudan geçirin, yağlayın bırakın deniyor, zira aksi takdirde deterjanı soğuruyor ve yemeklerimize bu şekilde artı tad katıyoruz..:) Kısacası bu tahta kaşık işleri sıkıntı, ama iyi kullanırsak sağlıklı da, hele teflonları çizmediğinden elzem.


Oğluşuma Caillou boya kalemi aldım..


Bu defa kahvemi Kahve Dünyası'nın sütlü çikolatası ile yapıverdim...



Gölcük'teki Ford Fabrikası'nın oralardan bulut geçişleri.. 


Deniz dalgasız olmazın resmiyete dökülmesi:)


Güllere vurgunum, güllere sevdalı..


Kocam  çiçeklerime iyi bakamıyor, epi-topu üç-beş bilemedin 15 görevinden biri oysa..


Supangle marifetim..


 Komşumun kahvaltılık sosu..Mımmmmm tadı enfes..


Güneş aya "N'aber kanka" der iken:)


Boşnak mantısı ne leziz bir yemek yahuu!


Chocolat'lı nesfit ne kadan güzel..


Bu güvercin yumurtasını kim kırdı bakiiiimmm?



Bu işi sevdim, komşu bebişinin bebek tevhidinde minik havlu hediye etti..Biri bana hediye verince küçüklüğümden beri sevinç içinde kalırım, bunda da kaldım nitekim....

Şimdilik benden bu kadar...

Blogum Dergisi Kitap Çekilişi


Benim gibi kitaba hayır diyemeyenleri katılım için buraya alalım...

29 Nisan 2013 Pazartesi

Bu Aralar Ben (4)


Oğluşumun hazır kuaförde saç kesimi sonrası saçlarına şekil verilmişken fotosunu çekeyim dedim..  


Oğluşumla okul kahvaltısına katıldık, normalde yumurtanın sarısını sevmiyor ama, o gün yedi:)


Kayınvalidem bizdeydi, biz o gün görümcemle İstanbul'larda gezerken bize baklava ve Samsun'umuzun meşhur altta fotosunu gördüğünüz kıvratmasını açtı, harika da yapmıştı, becerikli kadın vesselam..



Amin Maalouf'un Doğu'nun Limanları kitabını çok merak ediyordum, okudum rahatladım, güzel kitap...


Bir iş çıkışı günün kurtarıcı yemeği olarak yaptığım anne köftesi, elime sağlık..



Yemeklerde kullanılmak üzere kıymayı pişirdim,sıcakken bir kaba aktardım, üzerine bastırdım,soğuyunca ters çevirdim, kalıp olarak çıktı, tuzunu dişe gelir koydum, uzun süre bozulmadan kullanılabiliyor böylece..



Shazili hazır Türk kahvesini denedim, canınız kahve yapmak istemediğinde alternatifiniz olsun..


Bahçemizin nadide elemanları..


Veee Magnum stoğum...

Ve şimdi Reyhan kaçar...


Diğer Bu aralar ben başlıklı yazılarım=

Bu aralar ben (II)


26 Nisan 2013 Cuma

Bu aralar ben (III)

Benim için hayli yoğun geçen bu günlerde Bu aralar ben yazı dizime devam edeyim dedim hazır fırsat bulmuşken..

24 Mart'da 13 yaşına giren büyük oğlumun doğum gününü aşağıdaki pasta ile kutladık.Bu pastanın bir benzeri de benim doğum günümde iş arkadaşlarımın sürpriziydi buradaki yazımdan hatırlarsanız.Nice güzel yaşlara yakışıklıma..



Öğle arası Mado kahve keyfimmm..


Hımmmmm leziz, arkadaşım bana profiterol almııışşşş..


İşyerinde çağla ikramından kaptıklarım:) Çok severimmmm çağlayı..


Bu aralar misafirim olan sevgili görümcem bize sütlaç yapmışşşş..Yunus Arıkan'ın Ne Zor Şeymiş Yaşamak kitabını benden önce oğlum okudu, kitabı ne hale getirmiş benim çocuğum, tek okusun da varsın böyle okusun.Kitap okunmuşluk gösteriyor diğelim biz bu şekliyle:)


İşyerinde mütevazi kahvaltım, kete,peynir..


Komşumdan gelen çiğ köfteler acısı bol ve lezizdi..


İzmit Sekapark'tan geçerken arabadan çekilmiş laleler..Bu yıl Lale Festivali'ne katılamadım maalesef..


İzmit Outlet Center'ı kızılderili hemşerilerim basmış, güzel de çalıyorlar hani..


Arkadaşım bir kasa domates almış bana kendine alırken, kasası minicik, öyle tatlı ki:)


Peynirci Baba'nın fındık ezmesine bayılıyorum.


Evde yemek yoksa Pizza ne güne duruyor?


Türk kahvesi hazırlarken şeker yerine Kahve Dünyası'nın çikolatasını atıveriyorum,kahvenin tadına doyamıyorum.


Yaz geldi dondurucuya Magnum ve Ben&Jerry's stoklama zamanı...Yazın dondurmasız mı asla? Kilo da çok da fifi:)


Misafirlerim dondurma ikramlarımın hastası...

Şimdilik bu kadar paylaşım yeter değil mi? En güzel tatlar sizinle olsun..

Diğer Bu aralar ben başlıklı yazılarım=

Bu aralar ben (II)



24 Nisan 2013 Çarşamba

Gelin Adaylarına 2013 Trend Raporu

Elbette her gelin güzeldir. Ancak  “ben güzel olmakla yetinemem, gelinliğimde modadan esintiler de olmalı” diyor olabilirsiniz. Dugun.com’un düğün mekanı, organizasyon ve düğün fotoğrafçıları gibi pek çok faydalı konuda derlediklerinden biri olan gelinlik konusunda, 2013 trendlerine göz atmalısınız.


Danteller Geri Döndü
Bu bu baharda, yazın ve hatta önümüzdeki kış... Birçok tasarımcı ve markanın yeni gelinlik katologlarında danteller uçuşuyor. Geçen baharda masalsı bir düğünle evlenen Kate Middleton’un Sarah Burton tarafından tasarlanan efsanevi gelinliğinden sonra tüm dünyadaki gelinlerin bir numaralı tercihi olmaya başlayan dantel gelinliğe zengin bir görüntü katıyor.

Bronz Bir Omuz
Straplez sizce de biraz sıkıcı olmaya başlamadı mı? Gelinlik tasarımcıları da böyle düşünüyor olmalılar ki, bu sene gelinlik modellerinde straplez olduğu kadar tek omuzu açıkta bırakan gelinlikler de mevcut. Askısız ya da tek askılı gelinlikler, bronz omuzlarınızı açıkta bırakacak şekilde kullanın. Ferahlığı ve rahatlığı bir yana, harika bir tarz yakalamanız kaçınılmaz. Tek omuzu açıkta bırakan gelinliklerden kullanan cesur gelinlerden olmanız dileğiyle...

Kemerle İncelik Efekti
Eğer vücudunuza güveniyorsanız, ince belli ve kemerli gelinlik modellerine mutlaka göz atmalısınız. Saten, kadife, taşlı, ya da renkli gelin kuşakları vücudunuzu orantılı gösterecek ve tarzınızı ortaya koymanızı sağlayacak. Vücudunuzun tüm hatlarını göz önüne çıkartacak bu gelinlikler ile şıklığı yakalamamanız mümkün değil.

Vintage Esintiler
Ellili yıllar dekorasyonda oldugu gibi gelinlikte de geri döndü. Açın bakalım anneannelerin sandıklarını. Vintage akımına kapılan bir gelin olmak için gelinliğinizin kabarık eteği ayak bileğinizden bir karış yukarıda bitmeli. Bir de küçük dantel eldivenler takarsanız, bir anda tamamsınız.

Daha Fazlası Düğün.com’da
Daha fazla, dediğinizi duyar gibiyiz. Öyleyse buyrun Dugun.com’un davetiye, nikah şekeri, damatlık ve gelin saçı gibi pek çok konuda fikir veren sayfalarına... Yeni evlenecek çiftlerin ihtiyacı olan herşeyi bir tık yakınlarına getirmek amacıyla kurulmuş olan bu portalda gelinlik modelleri arasında kendinizi kaybedebilir; şehrinizdeki en iyi gelinlik firmalarından fiyat, randevu ve bilgi alabilirsiniz.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

19 Nisan 2013 Cuma

İSRAF EDECEĞİMİZ HER DİLİM EKMEK İÇİN BİR DAHA DÜŞÜNELİM

EKMEĞİMİZİ İSRAF ETMEYELİM!


Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından yaptırılan Türkiye’de Ekmek İsrafı Araştırmasısonuçlarına göre;
  • Her gün üretilen 101 milyon adet ekmeğin 6 milyonu israf edilmekte,
  • Yılda 2,1 milyar adedi bulan israfın parasal karşılığı 1,5 milyar TL’ye ulaşmaktadır.
       İsraf edilen 1,5 milyar TL ile 500 okul veya 80 hastane yapılabilmektedir.
Bu yıl kuruluşunun 75. yılını idrak eden Toprak Mahsulleri Ofisi, bu çarpıcı sonuçları İsrafını Önleme Kampanyası”nı başlattı.
       Kampanyayla ilgili daha geniş bilgi ile “Türkiye’de Ekmek İsrafı Araştırması” ile “Bayat Ekmekli Yemek Tarifleri” kitaplarına www.ekmekisrafetme.com internet adresinden ulaşabilir, bayat ekmekli kendi yemek tariflerinizi ve kampanyayla ilgili görüşlerinizi gönderebilirsiniz.  
       Kampanyanın yaygınlaşmasına destek olmak ve israfı önleme bilincinin oluşmasına katkıda bulunmak için bu mesajı lütfen en az on yakınınıza gönderin.
                                                                                      
Toprak Mahsulleri Ofisi











UNUTMA

Öleceğimiz son günden bugüne bir perspektifle bakacak olsaydık,kararlarımız çok farklı olurdu.(Leadbeater)