31 Mart 2015 Salı

Beyaz Gemi/Cengiz Aytmatov


Hep okumak istediğim bir yazardı Aytmatov..Nihayet erdim muradıma..

Kitabın sonu fena bitti, zaten bu bağlamda epey eleştiri almış yazar, eeee kahraman da olsa sen nasıl kıyarsın bir çocuğun canına..En nihayetinde bazı insanlara biçilen ömür kitaplarda bile kısa..

"Cengiz Aytmatov online mı? Hocam çocuğun burcu balık değil mi? Kesin balık" diye bir tweet attım ama halen cevap gelmedi demek ki online değil:)

Bu arada kitabın son sayfalarına eleştirilere uzun bir cevap koymuş yazar ne kadar içerlediyse artık, ilk defa görüyorum bu tarzı..Oysa vadesi doldu geç ne bıdı bıdı cevap veriyon değil mi?

Çocukları hayal kırıklığına uğratmak fena bir şey, telafisi güç..

Ben kitaplarda yer tasvirlerini fazla sevmiyorum sıkıyor beni..O kısımları sevmedim, ötesi güzeldi, Bekey Teyze'nin çocuğu olsun diye neredeyse kendimi dua eder buldum..Alah o Orozkul'un boyunu posunu devirsin inşallah, gıcık şey..

Dede dede can dede, keşke benim dedem sen olaydın, bizim rahmetli iyi dedelik yapamadı, gerçi yaptığını da en iyi bana yaptı, elinden gelen oysa demek..

Şimdi Philippa Gregory'nin Boleyn Mirası'nı ve Sabahattin Ali'nin Kuyucaklı Yusuf'unu okuyorum..İki kitap birden iyi oluyor:)


25 Mart 2015 Çarşamba

Dolunay bana bir ameliyat masası ışığı gibi gelir hep



Yukarıdaki fotoğrafı gazetelerin müdavimi olduğum kitap eklerinden birinden çektim muhtemelen...Söz Zülfü Livaneli' nin Kardeşimin Hikayesi kitabından alıntı, bu kitabı da çok övdüler evde öyle bekler daha okuyacağım..

Hani bazı güzel şeyler vardır ki onlar ele güzel size kötüdür, ele romantik size kaskatıdır. Bir şiir okursunuz şair coşmuştur hay senin şairliğine nereden de çıkardın bunu dersiniz.Şairin gözünden göremezsiniz nesnelere yüklenen anlamları..

Neden bilmem, şairlere, aşıklara yürek kanırtıcı ilhamlar veren dolunay, bana bir ameliyat masası ışığı gibi gelir hep...” 

Yukarıdaki söz bunu tak diye anlatmış, budur işte....Sana dolunay, bana ameliyat masası ışığı..Ki şu andaki ruh halimde dolunayı getirin bana size deyim bu bildiğin ameliyat masası ışığı beeeeee...

9 Mart 2015 Pazartesi

Niye erkekler günü yokmuş annesi?

Pazar günü evimin 3 erkeği sırayla Kadınlar Günümü kutladı kuru kuru olsa da:)

Büyük oğlum "İyi ama neden Erkekler Günü yok ki?" dedi.Ben de "Demek ki gününüz olmasını gerektirecek bir şey yok" dedim. Küçük oğlum "Ama biz Kurtuluş Savaşı'nda öldük" dedi. Çocuk haklı öldüler, doğru..Tez Erkekler Günü yapıla.. 

Twitterdan dün takip ettiğim kadarıyla Kadınlar Günü'nde gelinen son nokta şudur=

"KADIN KADINDIR ÇİÇEK BABANDIR"

Onu bunu geç de şu kadınlar günü her gün yapılsın ki kadın olduğumuz gözüne sokulsun bazılarının..

Kutlu olsun efendim geçen gününüz..

5 Mart 2015 Perşembe

Fikri Mühim Nescafe Coffee Mate paketim



Sevgili Fikri Mühim bana en sevdiğim ikiliden Nescafe ve Nestle Coffe Mate 'den oluşan bir paket gönderdi. Beni tanıyanlar bilir ben günde mutlaka bir fincan Coffe Mate'li Nescafe içmeliyim..Hele kitap okurken mutlaka içmeliyim.Böyle bir keyif yok.İçiyorum kendime geliyorum.Misafirlerime de mutlaka bu ikramı yaparım ki bu keyfi tatsınlar diye.

Nescafe ve Nestle Coffe Mate' i siz de deneyin bayılacaksınız.


Twitterda bu ikili hakkında #KeyfiKöpürt hastagı ile bu keyfi paylaşıyoruz..Bekleriz.

Teşekkürler Fikri Mühim..


2 Mart 2015 Pazartesi

44. yaş gününe de güle oynaya girecek değildim


 Tamam bugüne kadar hiç yaşımı gizlemedim diğer kadınlar gibi..Ama gizlemedik diye 44. yaş günüme de güle oynaya girecek değildim.Kaderde 44 tane yaş almak da varmış, yok yok yaşamayı çok seviyorum herşeye rağmen ama 44 de çok be kardeşim..Say say bitmiyor..

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ..............ooooooooooooooo 44 gördünüz mü zormuş dimi:(


Ben yine de 1 Mart pazar günüsü hiç girmeme niyetindeydim 44'üme ama babası oğlumu yaş pasta almaya göndermiş oğlum kendi harçlığıyla da çiçek alıp gelmiş, ne yalan söyliyeyim çok duygulandım..Eeeyy madem gireyim dedim, en güzel doğum günlerimden biri oldu.


Küçük oğlum yatmadan önce iyi geceler doğum günü kızı deyip beni öpünce de mutlu mesut uyudum.




O gün google'a girince bu doodle'la karşılaştım.Önce aaayy google bile benim doğum günümü kutluyor dedim, sonra baktım google'un doğum günü yazıyordu bir yerlerde..Tabii cepten girmiştim nete..Bugün biraz araştırınca google'a kendi doğum gününüzü yazdıysanız profilinizde kutluyormuş oturum açınca üzerine yaklaşınca da iyi ki doğdun falanca diyormuş..Google bazılarından iyi gördüğünüz gibi..

Tabii acı var mı var=44 acısı.

UNUTMA

Öleceğimiz son günden bugüne bir perspektifle bakacak olsaydık,kararlarımız çok farklı olurdu.(Leadbeater)