9 Kasım 2010 Salı

Giysi kütüphaneleri beni bozar

Yazı uzundur...Okusanız kendinizden mutlaka bir parça bulacaksınız..

Trend analistleri trilyon dolarlık nin çok yakında doyma noktasına geleceğini iddia ediyor. Kıyafet kiralayan mağaza ve siteler mantar gibi artıyor... 15 yıl sonra dükkanların yerini giysi kütüphanelerinin alacağı öngörülüyor.

90 dünya devi şirket ile birlikte çalışmalar yürüten bu vakfın araştırması, 2025'te bizim modayla kuracağımız ilişkiyi şöyle sıralıyor: "Aynı kütüphaneler gibi giysileri ödünç alacağımız merkezler kurulacak. İkinci el (vintage) olan her şey çok popüler olacak. İnsanlar aldıklarını birbirleriyle değiş tokuş yaparak kullanacak. Çevresel faktörler nedeniyle kaliteli kumaş ve malzemeler daha da azalmış olacağı için modacıların elinden çıkan her şey aşırı pahalı olacak. Bu yüzden zaten insanlar çok az alışveriş yapabilecek..."

diye okudum Sabahın Pazar Günaydın ekinde..Bu arada yazarın alışveriş deliliği hakkında yazdıkları da benimle ne kadar örtüşüyor.

1 yıl öncesine kadar alışverişte ruhumu bir türlü doyuramıyordum.Pasa al pasa al..Bir şey almadığım günü zarar sayıyordum.Sonra bir baktımmmm ki ne göreyim ev neredeyse çöp eve dönecek..Elbise dolabına elimi atıyorum dolap üzerime geliyor..Haydaaaa sil baştan katla, tıkıştır, sıkıştır..dolabın da bir canı var dimi ama...Hani dili olsa..YETERRRRR daha alamıyorum diyecek...Elimden gelse komşuların elbise dolaplarına yayılacağım.Yabancı bir aktris giysilerine ev tutmuş, aklıma gelmedi ki zamanında ben de tutam:)

KENDİMİ TÜRK DOKTORLARINA EMANET EDEM DEDİM AMA KELİN İLACI OLSA..Bknz.fotoya...


Velhasıl benim akıl küpü okurum, bir gün memleketten kayınvalide-kayınpeder geldi..Kayınpeder yatak odasının halini görmüş...Bana:

-Kızım, allah aşkına şunların yarısını bir çuvala doldur, ben memlekete götürüp dağıtayım..Yoksa bu oda adam olmaz...

Kesinlikle haklıydı..Onu dinledim..Bir çuval yolladım.Sonra her sene bir çuval bir çuval derken epey dağıttım..Bundan 1 önceki evime taşındığımda da temizlikçi kadına verdim de verdim, verdim de verdim..Kadının canı çıktı taşıya taşıya...Dedi sen bunları nasıl sığdırdın..Dedim:

-Meslek sırrıııı, sülememmmmm:)

Yani ayıptır, taaa evlenince bir iki kez giydiğim 38 bedenlik kıyafetlerin kıyamadıklarımı da duruyordu..Ayol beden üzerine beden koymuşum her geçen yıl..Daha nerde döneyim 38' e...

Bu yıl şükür onları da çıkardım elden..

Şimdi ise alamıyorum, bu yazımda da yazdımdı hattaaa..Eski halim yok..Acaip seçiyorum, eee kilo da var,yakıştıramıyorum çoğunu..İyi de oluyor belki de, ev az rahatladı..Tavsiye ederim...

Şimdi 15 yıl sonra GİYSİ KÜTÜPHANELERİNDEN 2. el giysi kiralama işi ise beni hakketen bozar..Alerjik kadınım ben, kıl tüy kaparım..Birinin giydiğini giyemem..

Artık zamanı gelsin bakacaz başımızın çaresine hem kim öle kim kala dimi...




10 yorum:

  1. Bende çok şikayetçiyim bu kıyafetlerden bazılarını alıp atıyorum kenara 2 sene geçmiş hiç giymemişim etiketi üzerinde sonra da kendi aldığım şeyi beğenmez oluyorum. Her yer doldu bende veriyorum ama sürekli aldığım için bişey değişmiyor benim dolaplarda imdatt diyor. 2. el giysilere gelince bence bu olayla kimse ilgilenmez gibime geliyor.

    YanıtlaSil
  2. valla aynen öle,atamama huyu bende de var.ama şimdi şimdi gönderiyorum okuyanlara falan,zaten benim de bundan sonra onlara girmem pek uzak da neyyyse...bir de; ben de kıl kadınım, deneme kabinlerindeki ayakkabılara özellikle alerjim varrrr,ıyyyhh...

    YanıtlaSil
  3. Aaaaaa asla bana göre değil alerjikim bende canım... ama alışverişkolik asla değilim 1 yıl giymediysem dolapta durdurmam o parçayı ya evrim geçirir yada el değiştirir ne güsel dimii çok seviyorum bu huyumu...

    YanıtlaSil

  4. Birileri anlatsın ( Nergiz ),senin giysi hikayen de vahimmiş, az almaya ara ver emi canım:)

    sine'mden,ne kadar benzeriz...

    zeynep,alerjikim huyunun kıymetini bil..

    YanıtlaSil
  5. söylesem inanmazsın!
    böyle bir yazım var yayımlanmayı bekliyor:))
    bu arada çok çok çok şey verdim rahatladım ama verdiklerimin yerine almak almak almak istiyorum.
    indirimlere kadar ufak parçalarla idare edip indirimlerde kendimden geçeceğe benziyorum:)
    bu yazının altına da bu yazılmaz ki ..
    ama hepsini verdim, hiç bir şeyim yok ki giyecek :))

    YanıtlaSil

  6. Syhn, kimbilir ne güzel yazacaksın,bekliyorum..Yok dimi hiç bir şeyin, tühhhh:)

    YanıtlaSil
  7. :) giymediğim ne varsa mutlaka elden çıkarırım. Yerim yok tutamam evde. Daralıp bunalırsan çağır geleyim çok severim atmayı. Yalnız blogu açalı diy aşkına atmalara ara verdim. Bakalım ne zamana kadar dayanabileceğim :)

    YanıtlaSil
  8. selam Reyhan kardeşim bu yazıyı görünce çok hoşuma gitti birşeyler de ben yazmalıyım dedim zira aynı dert bende de vardı 2 yıl öncesine kadar şimdi öyle değilim elhamdülillah elimde giymediğim hiç birşeyi tutmazdım zaten ama alırken çok alırdım şimdi ise sadece ihtiyaçlarım doğrultusunda alıyorum dolabım da cebimde rahatlamış durumda:))
    ellerine sağlık böyle bir yazıyı çoook kişinin okuması lazım bence sen
    haa ikinci el işi hiç bana göre değil ucuz pahalı nasıl kumaş bulursam elimden geldiği kadar diker giyerim ama kimsenin giydiği şeyleri alıp giyemem kimse kusura bakmasın:D
    tanıdığıma memnun oldum kardeşim bende beklerim kahve ye gel çaya gel:)
    hayırlı güzel bayramlar
    sevgiler
    Aynur

    YanıtlaSil
  9. Reyhane bloguna bayildim, cok hos!

    YanıtlaSil

  10. Yeşim,oo atmayı ben de çok seviyorum, rahatlıyorum attıkça..Gel beraber atak..Dıylerin güzel oluyor,devam bebek.

    papatya68,ne güzel cebi de rahatlatmak:) Hoşgeldiniz efendim.Merci yazım hk. daki düşüncelerine.2.ele hayır tabii.Ben de mennun oldum.Sevgiler..

    All So Cute,çok merci hoşgeldiniz..

    YanıtlaSil

☼ Reyhan'a Yorum Bildir ☼

UNUTMA

Öleceğimiz son günden bugüne bir perspektifle bakacak olsaydık,kararlarımız çok farklı olurdu.(Leadbeater)