27 Aralık 2011 Salı

İrmikli Lokum




Malzemeler=
3 su bardağı süt
6 çorba kaşığı şeker
7 çorba kaşığı irmik
1 paket krem şanti
Üzeri için hindistancevizi

Yapılışı=Küçük bir sos tenceresinde şeker, süt ve irmiği koyulaşıncaya kadar karıştırarak kısık ateşte fokur fokur kaynayıncaya kadar pişirin, soğumaya bırakın. Bir paket krem şantiyi ekleyerek elle yoğurun.Hamurdan ister benim yaptığım gibi, ister yuvarlak şekiller verin.Hindistan cevizine tüm yüzeyi bulayın. Bir müddet buzdolabında bekletin.Sonraaaaaaaa benim gibi irmik ve hindistancevizinin o muhteşem birlikteliğinden ortaya çıkan gerçek lokum tadını afiyetle mideye indirinnnnn...Afiyetle efendim.....

10 yorum:

  1. dolapta irmik stoğu biriktiği için annem kızıyordu tam bize göre oldu şimdi bu tarif teşekkürler : )

    YanıtlaSil
  2. çok lezzetli görünüyor,ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. pamuk gibi, nefis görünüyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Ama ben bunu hemen yaparım ki:))Ellerine sağlık canım ..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. vayyyy sırıdaşı bir lezzetmiş ilk defa görüyorum bu tarifi ve yapmak içinde sabırsızlanıyorum .
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. elimden hiç gelmez :/ yapanada imrenirim ben abla yazık bana..

    Ellerine sağlıkkk

    YanıtlaSil

  7. Güzel yorumlarınıza çok mercii

    YanıtlaSil
  8. lezzetli görünüyor, deneyeceğim :)

    YanıtlaSil

☼ Reyhan'a Yorum Bildir ☼

UNUTMA

Öleceğimiz son günden bugüne bir perspektifle bakacak olsaydık,kararlarımız çok farklı olurdu.(Leadbeater)