19 Haziran 2012 Salı

Çanakkale şehitliği gezimiz

Gideli çok oldu ama ben daha paylaşma fırsatını ancak yakaladım..


Eceabat'a sabah indik..Güneşi bulmuşken yakalayıverdim..

Yalnız Çanakkale'de ilk dikkatimi çeken wc problemi oldu..Temizlik hakgetire..Şehitlikten çıkınca tercümana serzenişte bulunduk neden temiz değil bu wc' ler diye..Biraz daha aşağıda var oraya götürelim sizi dedi, oraya gidince de en temizi buysa falan olduk:(






Gezi boyunca bize tercümanımız eşlik etti, elinden geldiğince o günleri gözümüzde canlandırmaya çalıştı.


Çanakkale'yi geçilmez kılmaz için neler yapılmış ne mücadeleler verilmiş..Çıkınını kapan ayağında çarıkla vatan savunmasına koşmuş..Kıtlıkla, hastalıklarla mücadele etmiş cephede..Mekanları cennet olsun tüm şehitlerimizin..

Beni en çok etkileyen anekdotlardan biri askere 1 zeytini 3 defada ısırarak bitirmeleri talimatı verilmesiydi, o derece yok yani..Bizlerse bugün varlık içinde maneviyatsız yaşayıp gitmekteyiz.




Namazgah Tabyaları








Taaaa üniversite yıllarından beri gitmek istediğim Çanakkale'ye nihayet gitmenin mutluluğu içindeyim:)



Conkbayırı siperleri





Ben bu defa tek başıma gitmiştim, bu defa eşim birlikte gidelim diyor bakalım rotamız buraya düşer mi?

9 yorum:

  1. Ben de çok istiyorum umarım bizim de yolumuz bir gün oralara düşer

    YanıtlaSil
  2. bende gitmeyi en çok isteyenlerdenim inşallah birgün gitmeyi düşünüyorum :)

    YanıtlaSil

  3. Gitmenizi çok isterim arkadaşlar,gitmek, o günlerde yaşanılanları, yitirilenleri gözönünde canlandırmak apayrı

    YanıtlaSil
  4. oralara gitmiş gelmiş kadar oldum, nasılda özlemişim Geliboluyu

    YanıtlaSil
  5. Temizlik sorunu yaşanması çok kötüymüş. Böylesine çok gezilen yerin daha temiz olması gerekirdi. Ben de çok istiyorum gidip görmeyi oraları bakalım bana ne zaman kısmet olacak. İyi ki gitmişsin canom senin gözünden görmüş oldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçenlerde görümcemle konuştuk o da gitmişti aynen benim gibi düşünüyor..Hele o Eceabat hiç mi hiç gelişmemiş

      Sil
  6. Bundan yaklaşık 3-4 sene önce Çanakkale ziyaretine her Türk genci gibi bizde vazifeyi temayülünü yerine getirmek adına gittik.Annem Atatürk hayranı biridir bazı dostlar bilir,neyse Çanakkale'deyiz geziyoruz tüyler diken diken duygular en hat safhada annemin tansiyonu var yoruldu yürümekten birde bu hali görünce daha bir etkilendi olduğu yere çöktü,döndüm anne neyin var ne oldu dedim yoruldum oturmam lazım dedi iyi dedim hadi bekleyelim seni o sırada da annem yerlere bakıyor artık ne arıyorsa bir anda elini yerde gezdirirken bi kurşun buldu....bak ne buldum bide oturduğu yerden havaya kaldırmış döndüm baktık elinde bir kurşun,ben bunu eve götürücem hatıra diye ,bende ne diyeyim tamam dedim.işte kalktık yürümeye devam ediyoruz biraz ilerde bi baktık her yer kurşun annemde gördü bende şaka yapıcam yaa, anne cebimize dolduralımmı hepsini dedim oda saçmalama sen diye bozdumu,senmisin beni bozan baktım karşıdan oranın görevlisi bir adamcağız koşa koşa geliyor,anneme bu adam buraya geliyor galiba kurşunu aldığını gördü onun için geliyor hiii rezil olduk allahhıımmm aayy dedim mi bizimki tutuştu cebindeki kurşunu bi fırlat,(annem şişman canlandırma yapıyoruz ) adamın önüne koşuyor türk filmi gibi adam bize doğru annem adama doğru bi kollar kapalı bide ağır çekim olsa:))adamı durdur ''valla biz kurşun falan görmedik beyfendi'',adam şaşkın şaşkın yoluna devam ettimi,öldüm gülmekten,sonra kurşunu ben aldım ve hala saklamaktayım :))
    Mustafa Kemal Atatürk ve bütün silah arkadaşlarının münhezim ederek bize bu günleri hediye ettikleri inancı içerisinde yaşayan biri olarak Allah'tan gani gani rahmet dilerim,ruhları şad mekanları cennet olsun
    ÇK.

    YanıtlaSil

☼ Reyhan'a Yorum Bildir ☼

UNUTMA

Öleceğimiz son günden bugüne bir perspektifle bakacak olsaydık,kararlarımız çok farklı olurdu.(Leadbeater)