30 Mart 2013 Cumartesi

Kuruyemişli Çörek



Malzeme=
2 çorba kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
3 su bardağı un
1 çorba kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
150'şer gram çekirdeksiz siyah kuru üzüm ve kuru dut

Üzerine:1 adet yumurtanın sarısı

Yapılışı:
Derin bir kaba yoğurt, sıvıyağ,süt,yumurta ve sirkeyi koyup karıştırın.Diğer tarafta una,kabartma tozunu,mahlebi,ayıklanmış üzüm ve dutu ekleyip karıştırın.Yavaş yavaş yoğurtlu karışıma ekleyin.Eğer hamur ele yapışırsa,un ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar çok ezmeden yoğurun.Daha sonra hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp,dilediğiniz şekli verin.Üzerine yumurta sarısı sürüp,180 derece fırında üzeri pembeleşene dek pişirin.

Not: Ben mahlep kullanmadım zira evdeki mahlepin son kullanma tarihi geçmiş daha siftah yapmadan, kınıyorum kendimi, bol buldum besbelli.Siyah kuru üzüm ve kuru dutum da yoktu, normal kuru üzüm katıverdim.Bu çöreğin en has yanı şekersiz ve sıvıyağla yapılmasıdır.Biz bugün bu çörekle beraber, badem tatlısı ve kek de yaptık küçük oğlumla..Tarifi yapacak olanlara afiyet olsun..

29 Mart 2013 Cuma

Bu aralar ben:)

Bir süredir çok kötü fena yorgunum ben sayın okur..

İşyerinde bir projeyi devreye alıyoruz, eğitimler,projeye geçiş,uygulama vs. vs.. derken belim benden bir müddet sonra hareket ediyor..

Tabii bu arada fırsat buldukça kaçış noktalarım olmuyor değil..


Mesela Sultanahmet Köftecisi'nde köfte yedim.Hoş bir dost sohbeti eşliğinde..



İşe geldiğim bir sabah masamda yukarıdaki kahvaltı tabaklarını buldum, çok mutlu oldum..Kete çok güzeldi arkadaşımın annesinin ellerine sağlık..Sizin de var mı işyerinizde böyle hatırşinas arkadaşlarınız.?


Yine bir sabah işyerinde bir demet maydanoz gönderdiler arkadaşlarım bana maydanozu çok çok sevdiğimi bildiklerinden..


İşte bu da yine memlekete giden bir arkadaşımızın dönüşte işarkadaşlarına ikramı..Cevizli kuruincir olayına bittim ben, zaten ceviz hastasıyım, incir içine de acayip yakıştırdım, mutlaka deneyin..

En iyisi mi ben akşama ceviz alayım nasıl da canım çekti..



Bebek alışverişlerinde %90'a varan indirim fırsatından yararlanmak isteyenlerin adresi Mompery.com!

Trendyol’da tecrübe kazanan gençlerin Einstein’ın “Ancak başkaları için yaşanan bir hayat, yaşamaya değer bir hayattır.” sözünden yola çıkarak oluşturduğu Mompery.com’a üye olduğunuz anda 20 TL hediye çeki ve ilk 100 TL alışverişine 20 TL indirim kuponu kazanma şansınız olduğunu biliyor muydunuz?

“Mutlu Çocuk Mutlu Aile” sloganıyla, anneleri ve anne adaylarını mutlu edecek %90’a varan indirim fırsatları da karşınıza çıkıyor. Artık bebek bezi, biberon, çocuk giyim, hamile ürünleri, bebek arabası, bebek şampuanı gibi ürünleri almak için mağaza gezmeye son! Bebeklerinizin rahatlığına ve şıklığına değer katan ürünlere yer veren bir site olan Mompery, her 3 günde bir yenilenen butikleri ve her sabah 7’de açılan yepyeni ürünleriyle alışveriş keyfini ayağınıza getiriyor.

“Bebeğiniz ve siz bizler için önemlisiniz” diyen site içinde yer alan ve çok sevilen Hello Kitty ürünlerinde 8 gün daha sürecek büyük indirim fırsatından yararlanmak için siteye hemen giriş yapmanız yeterli olacaktır. Ayrıca sizi "Avvio, Hello Kitty, Huggies, Kotex, Wonderwalls, Be Cool”  gibi önemli markalardaki inanılmaz indirimler de bekliyor. Böyle fırsat kaçmaz, bizden söylemesi..



Bir bumads advertorial içeriğidir.

26 Mart 2013 Salı

Sezon Modasını Saçınla Yansıtmaya Hazır Mısın?

Farklı renk ve yapılardaki saçlara özgü farklı ürünler sunan TONI&GUY Saç Bakım ve Şekillendirme Ürünleri ile Haute Couture saç stilleri yaratmak mümkün.

Londra Moda Haftası’nın 17 yılı aşkın süredir saç sponsoru olarak ''Saçın Tarzındır'' diyen TONI&GUY Saç Bakım ve Şekillendirme Ürünleri ''Moda, artık yalnız güzel bir kıyafet almak değil! Bugün modada STİL satın alıyorsunuz'' diyen tasarımcı Elif Cığızoğlu ile Mercedes Benz İstanbul Fashion Week kapsamında muhteşem bir iş birliğine imza attı.

Modanın giyilen üründen çok seçilen stile dönüştüğünü söyleyen Elif Cığızoğlu, koleksiyonunun stilini TONI&GUY Türkiye saç danışmanı Kemal Baykar ve ekibinin yarattığı saçlarla tamamladı.

''TONI&GUY Presents ELIF CIĞIZOĞLU'' ismiyle anılan bu muhteşem görsel şölen 14 Mart 2013 Perşembe günü Pera Palace Hotel Jumeirah’ta moda severlerin beğenisine sunuldu.

Modanın ayrılmaz parçasının saçlar olduğunu çok iyi bilen TONI&GUY, Londra Moda Haftası kulislerinde edindiği deneyimle geliştirdiği yeni saç bakım ve tarzına özel şekillendirme ürünleriyle Türkiye’de de saçının tarzıyla buluşmasını isteyenlerin bir numaralı tercihi oldu!

Tarzın ister klasik, ister ışıltılı, ister yaratıcı olsun http://www.sacintarzin.com/sendeuygula adresindeki videolar ve diğer zengin içeriklerle dünyadaki moda trendlerine uygun saç tasarımlarını saçlarına yansıtman çok kolay!

Sezon modasını saçlarınla buluşturmak istiyorsan, TONI&GUY’ın Şekillendirme kategorisi altında yer alan Casual, Glamour, Classic ve Creative koleksiyonlarını daha yakından tanıman için detaylar aşağıda;

Casual: Zamanın karmaşasına inat, pratik, hızlı ve doğal bir stil sunuyor. Serideki ''Deniz Tuzu Etkili Şekillendirici Sprey'', ''Şekillendirici & Yağ Emici Saç Pudrası'' ve ''Esnek Tutuşlu Saç Spreyi'' favorin olacak!

Glamour: Eğlenmeden duramayan, dikkatleri üzerine çekmeyi seven, gösterişli ve parıltılı bir stil. Serinin ürünlerinden ''Işıltı Verici Köpük'', “Nemlendirici & Parlaklık Verici Sprey'', “Işıltı Verici & Elektriklenmeye Karşı Koruyucu Serum'' ve “Yüksek Tutuşlu Saç Spreyi'' seni bekliyor.

Classic: Asla modası geçmeyen, zamanın ötesinde bir stilin altın anahtarı. ''Parlaklık Verici Serum”, ''Bukle Belirginleştirici Sprey'', ''Orta Tutuşlu Saç Spreyi'' ile nostaljik ve sofistike saçlara sahip olmak hiç de zor değil!    

Creative: Hayatın sınırlarını zorlayarak yaşayan ve her zaman cesur olanların stili. ''Şekillendirici Krem Jöle'' ve ''Ekstra Yüksek Tutuşlu Saç Spreyi'' ile hayal gücünü yansitan saçlar yarat!

Men: Şampuandan saç şekillendiricisine sadece erkeklere özel bir koleksiyonla saçın tarzınla buluşuyor! ''Yoğun Arındırıcı Şampuan'', ''2'si 1 Arada Kepeğe Karşı Etkili Şampuan ve Saç Kremi'' ve ruhunu hayatına yansıtan birbirinden değişik stiller için ''Şekillendirici Wax'' ve “Şekillendirici Krem Jöle'' seni bekliyor.

TONI&GUY hakkında daha detaylı bilgi için:



Bir bumads advertorial içeriğidir.

17 Mart 2013 Pazar

Gülbeşeker Kurabiye


Malzemeler:
1 adet yumurta
Yarım paket margarin
1/4 bardak un
2 bardak buğday nişastası
Yarım bardak pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya

Hazırlanışı:
25 dakikada önceden ısıtılmış fırında (175 derecede)

Oval cam bir kaba nişasta ve pudra şekerini koyup karıştırın.Karışımın ortasını açarak un, kabartma tozu, vanilya koyarak kabın içindeki tüm malzemeyi karıştırın.Karışımın ortasını açarak içine yumurtayı kırıp yarım paket margarın koyun.Kabın içindeki tüm malzemeyi elinizle 1 dakika yoğurun.

Bu sürenin sonunda tezgaha 2 yemek kaşığı un serpin ve hamuru çok da yoğurmamaya özen gösterip hafifçe tezgaha bastırarak toparlayın.Hamuru tezgaha hafifçe bastırıp avucunuzda döndürerek rulo haline getirin ve 3 santimetrelik aralıklarla ceviz büyüklüğünde kesin.

Elinizi bol unlayıp hamur parçalarını avucunuzda yuvarlayarak içine pişirme kağıdı serdiğiniz ince fırın tepsisine dizip başparmağınızla ortasına bastırarak ortalarını çukurlaştırın.

Bir çay süzgecine 2 yemek kaşığı pudra şekeri koyarak hazırladığınız gülbeşekerlerin üzerine serpin.Tepsiyi önceden 175 derecede ısıttığınız fırına vererek 25 dakika pişirmeye bırakın.Bu sürenin sonunda pişen gülbeşerleri fırından alarak servis edebilirsiniz.

Aşçınız bendenizin notu:

Evde pudra şekeri yoktu ben normal şeker kullanıverdim,sorun olmadı.Hamur biraz zor toparlanıyor ama dişinizi az sıkarsanız piştikten sonra muazzam bir tatla karşılaşacaksınız.Oğluma üst komşunun bizde kalan tabağına koyup götürmesini söyledim gülbeşekerlere bayıldığı için hayır bu bize anca yeter dedi, ben de sen götür bir dahaki sefere iki kat fazla yapacağım dedim,zira bir fırın tepsisi dolmadı.Ben tezgaha un serpme, eline un alma,rulo yapma kesme işleriyle uğraşmadan direk yoğurup elimde yuvarlayıp küçük parça şeklinde tepsiye dizdim zira vaktim kısıtlıdır her zaman yapacağım bi dünya şey olduğundan:) Yağlı kağıt da koymadım ama tepsiye hafif yapıştı dikkatli çıkarmalı yoksa dibi kırılıyor, narindir benim gülbeşekerlerim.

Afiyet olsun..




11 Mart 2013 Pazartesi

Kelebeğin Rüyası'nı sevenlerdenim


Evlenip yerleştiğim Kocaeli' de 2. ayımda yani 1999 ağustosunda Gölcük depremini yaşadıktan sonra kapalı ve kalabalık ortamlarda duramama fobisi oluşmuştu bende.Taaa o yıllardan bu yıllara sinemaya gidemez olmuştum..Buradaki yazımda yer verdiğim animasyon türü bir iki filme oğlumun isteği üzerine gitmiş, onunla beraber izlemiştim.

2 hafta önce de bir arkadaşımın daveti üzerine Kelebeğin Rüyası' na gittim.Film hakkında pek çok farklı izleyici değerlendirmesi var.Ben çok beğenenler daha da ötesi yeniden keyifle izleyebilecekler arasındayım.Gençlerin Edebiyata düşkünlüğü oldum olası etkilemiştir beni..Bu bağlamda genç Muzaffer Tayyip Uslu ile Rüştü Onur'un şiir uğruna verdikleri mücadelenin beni derinden vuracağı da aşikardı.

Muzaffer Tayyip'in aşağıdaki şiirini filmle karşılıklı okuduk, bu şiiri çokkkk eskiden beri bilirim..Ama ne hikmetse ilk satırı uçmuş belleğimden..

Bir Sevda Şiiri

Sen, eski bir sevda şiirisin
Bir koku var sende
Sıcak yaz akşamlarına mahsus
Ellerinde mi
Saçlarında mı
Gözlerinde mi
Bilmem
Bir koku var sende
Sıcak yaz akşamlarına mahsus.

Kısa ömürlerinde ne vurucu şiirler yazmış bu iki şair..Filmden sonra aradım da sevemediğim çıkmadı.

Mesela şu satırlar sevilmez mi?

Nasıl unuturum güzeldi yaşamak
Fakat hakkı varmış Oktay`ın``Hatıralar da dal istiyor``Kuşlar gibi konacak`` 


Filmde yalan yok çok ağladım, hem de hüngür hüngür, niye o kadar duygulandım bilmiyorum belki de sadece şiirler de yetti.Belki de o genç şairlerin yapamadığını ben yapamadım diyedir..Hep tutkunu olduğum edebiyatı hep yüzeysel yaşadım.Çok eskiden ben de şiirler yazardım ama eskide kaldı..Benim gibi siz de edebiyata tutkunsanız lütfen bırakmayın, devam ettirin çok üzülürsünüz sonra..



Filmde Yılmaz Erdoğan'ın silik bir oyunculuğu var Behçet Necatigil üzerine..Bu arada Behçet Necatigil'in şiir kitabını taaa lise yıllarında edinmiştim, halen durur.



Kıvanç Tatlıtuğ çoğundan oyunculuğuna dair övgüler aldı.Ama ben Mert Fırat'ı da çok beğendim..Sonra Zeynep Farah Abdullah ki bnu ben bu filmden önce keşfetmiştim zaten:)



Yokluk kötü şey..Çalışma şartlarının ağırlığı daha kötü..



Filmi beğenin beğenmeyin ama mutlaka izleyin derim ben..



Haaa bu arada daktilonuz var mı? Varsa onun bir zamanlar ne kadar değerli olduğunu anlarsınız filmi izleyince...



Son olarak da filmin oyuncularından Ahmet Mümtaz Taylan Hürriyet gazetesinde köşe yazıyor, ben severek takip ediyorum kendisini, tavsiyemdir..



Artık sinema fobimi de yendim, bakalım izleyeceğim bir sonraki film hangisi olur?










8 Mart 2013 Cuma

En güzel kutlama bebeğimden geldi

2 günlük Ankara seyahatim 1 saat önce sevgili evime ayak basmamla noktalandı..

Veee günün bombası yemek yerken küçük bebeğimden geldi..

-Anneee bugün 8 Mart mı?
-Evet oğlum..
-Kadınlar günün kutlu olsun o zaman anne!
-Teşekkür ederim canım..

Bütün stresimi aldı oğlumun bu hareketi..Bayıldımm..Toprağım benim negatif elektriğimi nötrledi..İyi ki doğurmuşum bu çocuğu..

Bu vesile ile tüm hemcinslerimin gününü kutlar yarın kadına şiddet uygulanmayan bir dünyaya açmayı temenni ederim gözlerimizi...

5 Mart 2013 Salı

Tasarım Aşkına hediyemizin talihlisi


Sema Karcı tasarımı  istiridye bilekliğin talihlisi belirlenmiştir.Çekiliş http://wmaraci.com/cekilis-araci ile yapılmıştır..

Sevgili Arwen tebrik ederim, güle güle kullanman dileğiyle iletişim bilgilerini bekliyorum..


   
Çekilişi Kazananlar:
1-) arwen 

UNUTMA

Öleceğimiz son günden bugüne bir perspektifle bakacak olsaydık,kararlarımız çok farklı olurdu.(Leadbeater)