9 Mart 2010 Salı

Gebe ineğin sütü kanser nedeniymişşş!..



"Türk Gastroenteroloji Derneği Bursa Şubesi Başkanı Prof. Dr. Faruk Memik, ineklerin gebelik döneminde sağılmaması gerektiğini çünkü gebelik döneminde sağılan ineklerin sütünün birçok kanser türünün oluşmasına neden olabileceğini söyledi.

Hayvanların gebelik veya gebelik sonrası sütlerinde yüksek derecede östrojen hormonu bulunduğunu belirten Memik, bu sütlerin devamlı ve aşırı içilmesinin meme, yumurtalık, rahim, prostat, testis, kanserlerine yol açılabileceğini kaydetti. Prof. Dr. Memik, gelişen teknolojiyle artık ineklerin eskisi gibi otlaklarda beslenmediğini, ahırlarda tutularak değişik yemlerle beslendiklerine işaret ederek, şunları söyledi: "Asya ülkelerinde gebe ineklerin sağılmamasına karşın bilhassa Kuzey Avrupa ülkeleri ve İsviçrede inekler yılda neredeyse 300 gün sağılmaktadır. Sonuç olarak Asyada meme kanseri az görülmektedir. "

Offf bunu kaçımız biliyordu ki?..Allah bizi korusun, daha neler var geç öğreneceğimiz kimbilir?

2 yorum:

  1. Bu konuyu bende bilmiyordum doğrusu, paylaşımın için teşekkürler..

    Ancak ben çok merak ediyorum böylesi önemli bir konu ülkemizde ne kadar ciddiye alınıyordur ve biz güvenip de nasıl içimiz rahat içeceğiz bundan sonra sütü:(

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Benhurum,bloğuma hoşgeldin..Biz mi?Yapacağımız şu bir ki çemkireceğiz süte, sonra heç bişi yokmuş gibi yola devam..

    YanıtlaSil

☼ Reyhan'a Yorum Bildir ☼

UNUTMA

Öleceğimiz son günden bugüne bir perspektifle bakacak olsaydık,kararlarımız çok farklı olurdu.(Leadbeater)