Bildiğin fasulye turşusunu kafana göre istediğin boyutlarda doğrarsın.Soğanları da doğrar ve sıvıyağda hafif öldürürsün.Domates de katarsın, ben eskiden katmazdım kayınvalidemden öğrendim güzel oluyor..Birazcık biber salçası da katıverdin mi tamamdır, şöyle bir karıştır salça da diğer malzeme ile hemhal olsun.Turşuları suyunu süzerek ilave et karıştır, yanına mısır ekmeğini al ye..Bana da afiyet olsun demek kalsın..
Bu kavurma ve yanında mısır ekmeği bizim Karadeniz' de günlerde bile kadınlar arasında çok tercih-e şayandır.Epeydir katılmıyorum, mısır çorbası bile ikram eder olmuşlar günlerde Samsun' da:)
Bu kavurma ve yanında mısır ekmeği bizim Karadeniz' de günlerde bile kadınlar arasında çok tercih-e şayandır.Epeydir katılmıyorum, mısır çorbası bile ikram eder olmuşlar günlerde Samsun' da:)
Bu arada benim turşu azdı bol soğanlı tercih ettim o nedenle:)
biz salçasız ve lahana tursusuyla yaparız pek lezzetli olur :) ellerine sağlık
YanıtlaSilKaradeniz'li değilim ama fasulye turşusu kavurmasına bayılırım ama domates koymuyorum ben.Ellerine sağlık, afiyet olsun.
YanıtlaSilTam karadeniz yemeği yapmıştım yıllar evvel ama tüm turşu çeşitlerini hep bir arada, yapmalı yeniden..
YanıtlaSilAfiyet olsun..
Bayılırım kavrulmuş turşuya. En sevdiğim lezzetlerden biridir. Asla hayır diyemeyeceğim tek şey. Ellerine kollarına sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilmerhaba
YanıtlaSilturşu kavurması süper süperrrrr:) olsada yesem elinize sağlık çok güzel görünüyor
bizde yapar afiyetle yeriz.canım çekti akşam akşam:)
YanıtlaSilkaradeniz yemeklerine bayılmam gibi buna da bayılırım. ondan sonra içilen tadına doyum olmazz
YanıtlaSilBende epeydir yemiyorum canım çekti şimdi..Bizim oralarda elle suyunu sıkarak kavururuz ..Salça yada domates pek kullanılmaz özellikle eskiler tarafından..Ellerinize sağlık :)Çok güzel gözüküyor..
YanıtlaSilamannn ne yaptın sen böyle,en sevdiğim iki turşudan biridir,biri lahana turşusu diğeride fasülye turşusu hele birde kavurması oldumu ,dibini görmeden kalkmam sofradan:)
YanıtlaSilellerine sağlık adaşım..
ellerine sağlık canım ama ben turşu olarak yemeyi çok seviyorum bir bidon fasulye turşusunu oturup tek başıma yerim yani gerçi birtek fasulye değil salatalık lahana mısır :) ne bulursam affetmem :) sevgiler canım
YanıtlaSilbende çok severim ,ellerine sağlık
YanıtlaSilbir karadenizli olarak en sevdiğim yöresel tatlarımızdan birisi ellerine sağlık canım. Bu arada Blogger anneler'den geldim, bende blogger anneyim beklerim http://demetdoganozgol.blogspot.com/
YanıtlaSilÇok severimm olsa da yesem olsa da yesemm :) ellerine sağlık canom afiyet olmuştur çoktan ;)
YanıtlaSil
YanıtlaSilayca,tşk. ederim, bir de salçalı deneyin ben çok seviyorum.
Noblesse,teşekkürler,yaz geliyor domatesle dene bence..
zeynep,yap tabii turşusuz olur mu:)
Öğretmenin Mutfağı,yanında bir de çay reddetmek mümkün mü:)
muko,teşekkürler..
maviumut,afiyet olsun efendim..
Syhn,diyorum sana olursa bir Karadenizli kaçırma deyu:)
Beşparasız,suyu varsa elle sıkmak gerekir evet..Domates annemler de katmazdı, kayınvalidem olaya yeni bir boyut kattı:)
anne eli gibi,sağolasın canım,ben dibine ekmek bile banarım..
ANALI KIZLI HER TELDEN,ben de sade de yerim,çok severim,tşk..
otuzundansonra,sağolasın canım.
demetozgol.com,hoşgeldin canım..
Yeşim,gel yiyelim bacım..
ilk daha böyle bir şey olduğunu öğrendim güzel demek tadı sen yediğine göre. Bizim Karadeniz demişsin ee bilmemem doğal demek o zaman bizden de afiyet şeker demek düşer mucx
YanıtlaSilBAYILIRIM buna. annem yapar arada sağolsun. şimdi görünce canım çekti :)
YanıtlaSil
YanıtlaSil Stil Direktörü , hemi de nasıl güzel..
OnTheRoad,benim de..
çok severim turşu kavurmasını Trabzonlu bir arkadaşım üniverstedeyken yapmıştı bize, ilk orada yemiştim. Olsada yesem anılarım depreşti.
YanıtlaSilEn azından denemişsiniz:)
Sil