13 Mart 2012 Salı

Fasulye turşusu kavurması


Bildiğin fasulye turşusunu kafana göre istediğin boyutlarda doğrarsın.Soğanları da doğrar ve sıvıyağda hafif öldürürsün.Domates de katarsın, ben eskiden katmazdım kayınvalidemden öğrendim güzel oluyor..Birazcık biber salçası da katıverdin mi tamamdır, şöyle bir karıştır salça da diğer malzeme ile hemhal olsun.Turşuları suyunu süzerek ilave et karıştır, yanına mısır ekmeğini al ye..Bana da afiyet olsun demek kalsın..

Bu kavurma ve yanında mısır ekmeği bizim Karadeniz' de günlerde bile kadınlar arasında çok tercih-e şayandır.Epeydir katılmıyorum, mısır çorbası bile ikram eder olmuşlar günlerde Samsun' da:)

Bu arada benim turşu azdı bol soğanlı tercih ettim o nedenle:)

19 yorum:

  1. biz salçasız ve lahana tursusuyla yaparız pek lezzetli olur :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Karadeniz'li değilim ama fasulye turşusu kavurmasına bayılırım ama domates koymuyorum ben.Ellerine sağlık, afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  3. Tam karadeniz yemeği yapmıştım yıllar evvel ama tüm turşu çeşitlerini hep bir arada, yapmalı yeniden..
    Afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  4. Bayılırım kavrulmuş turşuya. En sevdiğim lezzetlerden biridir. Asla hayır diyemeyeceğim tek şey. Ellerine kollarına sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. merhaba
    turşu kavurması süper süperrrrr:) olsada yesem elinize sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  6. bizde yapar afiyetle yeriz.canım çekti akşam akşam:)

    YanıtlaSil
  7. karadeniz yemeklerine bayılmam gibi buna da bayılırım. ondan sonra içilen tadına doyum olmazz

    YanıtlaSil
  8. Bende epeydir yemiyorum canım çekti şimdi..Bizim oralarda elle suyunu sıkarak kavururuz ..Salça yada domates pek kullanılmaz özellikle eskiler tarafından..Ellerinize sağlık :)Çok güzel gözüküyor..

    YanıtlaSil
  9. amannn ne yaptın sen böyle,en sevdiğim iki turşudan biridir,biri lahana turşusu diğeride fasülye turşusu hele birde kavurması oldumu ,dibini görmeden kalkmam sofradan:)
    ellerine sağlık adaşım..

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık canım ama ben turşu olarak yemeyi çok seviyorum bir bidon fasulye turşusunu oturup tek başıma yerim yani gerçi birtek fasulye değil salatalık lahana mısır :) ne bulursam affetmem :) sevgiler canım

    YanıtlaSil
  11. bende çok severim ,ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  12. bir karadenizli olarak en sevdiğim yöresel tatlarımızdan birisi ellerine sağlık canım. Bu arada Blogger anneler'den geldim, bende blogger anneyim beklerim http://demetdoganozgol.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  13. Çok severimm olsa da yesem olsa da yesemm :) ellerine sağlık canom afiyet olmuştur çoktan ;)

    YanıtlaSil

  14. ayca,tşk. ederim, bir de salçalı deneyin ben çok seviyorum.

    Noblesse,teşekkürler,yaz geliyor domatesle dene bence..

    zeynep,yap tabii turşusuz olur mu:)

    Öğretmenin Mutfağı,yanında bir de çay reddetmek mümkün mü:)

    muko,teşekkürler..

    maviumut,afiyet olsun efendim..

    Syhn,diyorum sana olursa bir Karadenizli kaçırma deyu:)

    Beşparasız,suyu varsa elle sıkmak gerekir evet..Domates annemler de katmazdı, kayınvalidem olaya yeni bir boyut kattı:)

    anne eli gibi,sağolasın canım,ben dibine ekmek bile banarım..

    ANALI KIZLI HER TELDEN,ben de sade de yerim,çok severim,tşk..

    otuzundansonra,sağolasın canım.

    demetozgol.com,hoşgeldin canım..

    Yeşim,gel yiyelim bacım..

    YanıtlaSil
  15. ilk daha böyle bir şey olduğunu öğrendim güzel demek tadı sen yediğine göre. Bizim Karadeniz demişsin ee bilmemem doğal demek o zaman bizden de afiyet şeker demek düşer mucx

    YanıtlaSil
  16. BAYILIRIM buna. annem yapar arada sağolsun. şimdi görünce canım çekti :)

    YanıtlaSil

  17.  Stil Direktörü , hemi de nasıl güzel..

    OnTheRoad,benim de..

    YanıtlaSil
  18. çok severim turşu kavurmasını Trabzonlu bir arkadaşım üniverstedeyken yapmıştı bize, ilk orada yemiştim. Olsada yesem anılarım depreşti.

    YanıtlaSil

☼ Reyhan'a Yorum Bildir ☼

UNUTMA

Öleceğimiz son günden bugüne bir perspektifle bakacak olsaydık,kararlarımız çok farklı olurdu.(Leadbeater)