23 Eylül 2012 Pazar

Çörekotlu Hamur Kızartması

Değerli  dostlar ''PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 76.hafta'' 'sı sevgili fusununmutfagi blogunda BAŞLADI !!! 

Ben de hazır sabah sabah coşup Çörekotlu Hamur Kızartması yapmışken bu tarifi bu etkinliğe pas etmek istedim.Biz beğendik yavrularla bakalım siz beğenecek misiniz?



Malzemeler=

2 yumurta
4 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı yumuşak margarin
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı çörek otu
Yarım limon
1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için=Sıvıyağ

Yapılışı=

Çırpma kabına yumurtaları kırın, üzerine yoğurdu ve margarini alın.limon suyunu kabartma tozunun üstüne sıkın ve çırpma kabına ilave edin, çırpma teli ile karıştrın.

Çörekotunu ve tuzunu atıp karıştırın.Unu azar azar ilave edin, iyice yoğurun, üzerini streç folyoyla kapatıp dinlenmeye bırakın.

Dinlendikten sonra tezgaha alıp iyice açın, kurabiye kalıpları veya bardak ağzıyla şekiller verin.Sıvıyağda kızartın.Havlu kağıt serilmiş bir kaba alın.Afiyet olsun..

Tabiii ben her zamanki gibi kadıya ferman yetiştirme modunda olduğumdan ne hamuru dinlendirebildim, ne açabildim, ne de unutup kabartma tozuna limon sıkabildim.Siz aheste aheste yapınız efendim ben değilsiniz ya sonuçta:) Küçük yavru pek çörek otu sevmediğinden ölçüyü de biraz kısa tuttum..Ha sonuçta gayet güzel hamurlar çıktı, çayın yanında biz götürdük efendim, tavsiyem sizin de götürmeniz...

23 yorum:

  1. elinize sağlıkkkkk, çok severimmmmm...

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık, Çok güzel ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar..

    YanıtlaSil
  3. ELLERİNİZE SAĞLIK REYHAN HANIM ÇOK GÜZEL OLMUŞ TARİFİNİZİ ALDIM ÇOK TEŞEKKÜRLER HOŞCAKALIN

    YanıtlaSil
  4. harika görünüyorlar ellerinize sağlık yapmakdan çok yemeyi daha çok severim :) ama denemekde lazım :)

    YanıtlaSil
  5. hamurunu kendim yapıp kızarttığım olmadı hiç,
    fırından alırım hep. o fırından aldığım hamura çörek otu eklesem nasıl olur? :D
    tembel işi işte ;)

    YanıtlaSil
  6. Canım ellerine sağlık ziyaretin ve
    yorumun için teşekkür ederim sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. acilen denenmeli afiyetle yenmeli

    YanıtlaSil
  8. Immmm guzel gozukuyorr;)

    Takibe aldim ziyarete beklerim takibe alirsan mutlu olurum;)

    http://www.nutswardrobefashion.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  9. Ellerine saglik Reyhan, ne guzel olmustur kim bilir? yanina da cay...

    Sevgi ve selamlar...

    YanıtlaSil
  10. Ellerin dert görmesin canom afiyetler olsun. Yapacak gücü ve gayreti kendimde bulursam yazarım fikrimi :)

    YanıtlaSil
  11. Mmm çok leziz gözüküyorr :S

    YanıtlaSil
  12. ellerine sağlıkziyaretin beni çok mutlu etti bende geldin izlemedeyim başarılar :)
    http://ecenin-dukkani.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  13. Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar

    YanıtlaSil
  14. Bayilirim çorek kizartmasina.ellerine saglik.tadina varmish gibiyim.hmmmm

    YanıtlaSil
  15. Ellerinize sağlık küçük küçük harika gözüküyor.....Benim yaptıklarım bayağı büyüktür de....ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

☼ Reyhan'a Yorum Bildir ☼

UNUTMA

Öleceğimiz son günden bugüne bir perspektifle bakacak olsaydık,kararlarımız çok farklı olurdu.(Leadbeater)