17 Eylül 2012 Pazartesi

İlkokul öğretmenin şansındır

Bunu hep söylerim sayın okur.İyi bir ilkokul öğretmenin olduysa hayata 1-0 önde başlamışsın demektir.

İlkokul temelidir insanın.O temel ne kadar sağlamsa sonuç da o kadar sağlamdır.

Ben işte bu hayata 1-0 önde başlayanlardanım bu bağlamda.Eğer burada paylaştığım Edebiyat ve Felsefe Dergisi olan İmleç Dergisi' nin ilk sayısında yayınlanan OKUMAK OLSUN KARASEVDANIZIN ADI başlıklı yazımı okursanız bir nebze de olsa anlayacaksınız bunun benim için nasıl bir şans olduğunu. 

İnsan ilkokulda iyi bir eğitim aldıysa, sonraki eğitim süreci zorlamıyor onu.Hele de sahip olduğunuz o iyi öğretmeni bir de seviyorsanız yaşadınız.

Okuma sevdasının temeli ilkokulda atılıyor.

Yazma sevdasının temeli ilkokulda atılıyor.

Başarılı olmanın temeli ilkokulda atılıyor.

Son 6 yıllık süreçte gördüm ki bazı öğretmenler çocuklara hiç kompozisyon yazdırmıyor, ah siz benim ilkokuldaki Türkçe defterimi görseydiniz ne kompozisyonlar yazardım..Kimisine Nurullah Ataç gibi Canım İnsanoğlu diye başlardım...Kimisine Oğuz ATAY gibi Canım İnsanlar diye başlardım..Bayılırdım bu hitaplara..Buradaki yazımda da değinmiştim buna.Düşünsenize mini mini bir ilkokul kız çocuğu dev bir seslenişle başlıyor yazısına..

Sonra şiir yazdırırdı bize öğretmenim..Bir gün Atatürk'le ilgili bir şiir yazın dedi, öyle daha önce yazılmış bir şiir değil, bizzat bize ait olacak bir şiir..Ve bizi kendi yazdığı şiiri de okumaktan mahrum etmezdi..Hatırladığım bir kaç satır..

"Altın saçlı Mustafa
Cihana tuttu kafa
Ben Ata'mı severim" 

Ve ben onun attığı temelle ilk yazdığım şiir 2. seçildi, burada paylaşmıştım.

Şimdi küçük oğlumun var böyle bir şansı, yaşasın Öğretmenimiz, nazarınız aklınızda haaaaaaaa!:)

11 yorum:

  1. aynı şekilde düşünüyorum ben de, ilkokul eğitimi ilkokul öğretmeni çok çok önemli.

    YanıtlaSil

  2. Noblesse,ah bunu herkes böyle düşünse


    YanıtlaSil
  3. kesinlikle katılıyorum size..
    benim oğlum 6. sınıfa geçti,öğretmenimizin takipçisi olduğu tek bir kompozisyon yazımız yoktur maalesef kii:(((
    sınıf öğretmeni gerçekten en büyük şanss...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. bi sınıf öğretmeni olarak hep çok korkarım mesleğimin vebalinden. Hayatta temel amacım üstün başarılı süper okullar kazanan ğrenciler yetiştirmek değil, zaten bunun iin yaterli kapasite ve beceriye de sahip değilim.
    ama bişeyi çok iyi yaptığıma eminim okula gelmeyi seven, ödev yapmanın gerekli olduğunu biilen ve okulda eğlenebilen mutlu kuzucuklar yetiştirmek :))

    YanıtlaSil
  5. Ben de aynısını düşünüyorum. İçin kapanık, topluluk önünde konuşamayan bir çocukken öğretmenim içimdeki cevheri keşfedip beni törenlerde şiir okumaya ve tiyatroya teşvik etmişti. İlk verdiği şiiri utancımdan ezberlesem de okuyamamıştım, benden alıp başkasına verdi ama 5 sene boyunca umudunu kaybetmedi hiç :)

    YanıtlaSil
  6. sahiden çok önemli ilk okul öğretmeni,ben bu konuda çok şanssızdım malesef,tam 3 öğretmen değiştirdim o nedenle ilkokul benim şansım değil şanssızlığım oldu :(

    YanıtlaSil
  7. Benim ilkokulda iki öğretmenim oldu birini çok sevdim ki o da beni çok severdi, diğerini ise hâlâ affedemedim çünkü hiç sevmedi beni tanımaya bile çalışmadı ve hep belli etti sevmediğini. Çok şanslısınız maşallah Allah hep iyi insanlarla karşılaştırsın evlatlarınızı.

    YanıtlaSil
  8. Suan ben her kim isem, iyi olan ozelliklerimin bir cogu ailem oldugu kadar ilkokul ogretmenimin sayesindedir. Ben hayata dedigin gibi 1-0 onde basladim

    YanıtlaSil
  9. Bencede ilkokul öğretmeni bir çocuğun hayatında çok önemli. Bütün öğretim hayatı buna bağlı çocuğun. Benim oğlum bu şanssız kesimden. Son senemiz olduğu için idare ediyoruz. Kanayan yaramıza parmak bastınız çok dertliyiz çoookkk :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhhh büyük oğlumda bunu derinlemesine yaşadım ve hep üzüntüdür içimde.Küçük oğlumda ise tam tersi nazar değmesin de.Size ve bize şans diliyorum

      Sil

☼ Reyhan'a Yorum Bildir ☼

UNUTMA

Öleceğimiz son günden bugüne bir perspektifle bakacak olsaydık,kararlarımız çok farklı olurdu.(Leadbeater)