17 Mart 2013 Pazar

Gülbeşeker Kurabiye


Malzemeler:
1 adet yumurta
Yarım paket margarin
1/4 bardak un
2 bardak buğday nişastası
Yarım bardak pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya

Hazırlanışı:
25 dakikada önceden ısıtılmış fırında (175 derecede)

Oval cam bir kaba nişasta ve pudra şekerini koyup karıştırın.Karışımın ortasını açarak un, kabartma tozu, vanilya koyarak kabın içindeki tüm malzemeyi karıştırın.Karışımın ortasını açarak içine yumurtayı kırıp yarım paket margarın koyun.Kabın içindeki tüm malzemeyi elinizle 1 dakika yoğurun.

Bu sürenin sonunda tezgaha 2 yemek kaşığı un serpin ve hamuru çok da yoğurmamaya özen gösterip hafifçe tezgaha bastırarak toparlayın.Hamuru tezgaha hafifçe bastırıp avucunuzda döndürerek rulo haline getirin ve 3 santimetrelik aralıklarla ceviz büyüklüğünde kesin.

Elinizi bol unlayıp hamur parçalarını avucunuzda yuvarlayarak içine pişirme kağıdı serdiğiniz ince fırın tepsisine dizip başparmağınızla ortasına bastırarak ortalarını çukurlaştırın.

Bir çay süzgecine 2 yemek kaşığı pudra şekeri koyarak hazırladığınız gülbeşekerlerin üzerine serpin.Tepsiyi önceden 175 derecede ısıttığınız fırına vererek 25 dakika pişirmeye bırakın.Bu sürenin sonunda pişen gülbeşerleri fırından alarak servis edebilirsiniz.

Aşçınız bendenizin notu:

Evde pudra şekeri yoktu ben normal şeker kullanıverdim,sorun olmadı.Hamur biraz zor toparlanıyor ama dişinizi az sıkarsanız piştikten sonra muazzam bir tatla karşılaşacaksınız.Oğluma üst komşunun bizde kalan tabağına koyup götürmesini söyledim gülbeşekerlere bayıldığı için hayır bu bize anca yeter dedi, ben de sen götür bir dahaki sefere iki kat fazla yapacağım dedim,zira bir fırın tepsisi dolmadı.Ben tezgaha un serpme, eline un alma,rulo yapma kesme işleriyle uğraşmadan direk yoğurup elimde yuvarlayıp küçük parça şeklinde tepsiye dizdim zira vaktim kısıtlıdır her zaman yapacağım bi dünya şey olduğundan:) Yağlı kağıt da koymadım ama tepsiye hafif yapıştı dikkatli çıkarmalı yoksa dibi kırılıyor, narindir benim gülbeşekerlerim.

Afiyet olsun..




5 yorum:

  1. merhaba, tadı un kurabiyesi gibi mi oluyor? ona göre denemek istiyorum da :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mrb,un kurabiyesinden çok çok güzel tadı..Tşk.ederim.

      Sil
  2. oyy yavrumm paylaşınca çoğalır deseydin :)
    annemin dediği gibi az olunca daha kıymetli oluyor :)

    YanıtlaSil
  3. Yıllar önce bir tanıdığım gelinine Gülbeşekerim benim diye hitap ederdi...Beni gerilere götürdünüz..Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

☼ Reyhan'a Yorum Bildir ☼

UNUTMA

Öleceğimiz son günden bugüne bir perspektifle bakacak olsaydık,kararlarımız çok farklı olurdu.(Leadbeater)