21 Kasım 2013 Perşembe

Dişimin birini Dr.çekti, diğerlerini de ben dökeceğim

Ah blog ahh iki gündür o kadar gerginim, mutsuzum,hayırsızım veyahut evetsizim, ıssızım, şanssızım ve de vs. vs.'yim ki bilemezsin..

Hani Ahmet Arif platonik aşkı Leyla Erbil'ine ya da onun deyimiyle Leylim Leylim'ine aşağıdaki şekilde hitap eder ya aşkına karşılık bulamama duygusuyla:

"Merhametsiz ömrüm"

"Zalım"

İşte ben de bu sözcükleri kendime olan nefretimden söylüyorum kendi kendime=

"Merhametsiz ömrüm"

"Zalım"

Hatta dahasını ilave ederekten=

"Hayırsız"

"Beceriksiz"

"Vurdumduymaz"

Hatta daha da abartarak

"Bre cahil"

Ömrü hayatımda diş doktoruna düzenli gitmeyi yediremedim kendime bir türlü..Niye, KORKAĞIM çünkü ben..Dişçiden korkuyorum..Her şeyden korkuyorum..

KORKAK REYHAN

Bu dişimden önceki dişimi 1997 senesinde yeni bir iş yeri açmamdan sebep parayı dibine kadar tükettiğimden, biraz da borçlandığımdan dolgu yaptıramayıp, sonradan da kaybetmiştim.Çok ağlamıştım o zaman.Ağrıma gitmişti diş kaybetmek..

Sene 2013 ben yine diş kaybettim..İş mi açtım? Yok.Parasız mı kaldım? Yok..

Keyfimden...

Sırf keyfimden..

Yalnız bir zalım olan ben değilim bu hikayede..Dişim haddinden fazla zalım..Zerre hissettirmedi çürüğünü, içten içe gitti merhametsiz.Kaç ay önceydi hatırlamıyorum dişçiye gittiğimde ölmüştü zaten, dişçi benim üzüntümden kanal tedavisi yaptı, dolgu yaptı ama dedi tutmazsa benden değil.Neyse kanal tedavisi yapıldı ama diş fena olduğu için vurulan iğneler resmen beynimi kazıdı o derece acı çektim.Ama buradaki yazımda bahsettiğim üzere acıya dayandım.Dolgu yapıldı, bir süre sonra bu yıl içerisinde dolgusu düştü,yine yapıldı.

Esasında o dişin olduğu tarafta zaman zaman acı hissediyordum ama bunu kendime bile söylemekten çekiniyordum dişi kaybederim diye.Geçenlerde de bir şey yerken o dişimde müthiş acı hissettim sonra da dolgusu düştüDoktora gittim ama dişimi olduğu taraftaki damağım şişmiş o derece acıyor, meğer diş kırılmış damağın içine kaymış, Allahım ne acı.Doktor bu diş alınacak olmaz dolguyla falan dedi.O an o kadar üzüldüm ki bilemezsiniz.Yumuşak doku romatizmam da olduğu için çekimden 1 saat önce ve 1 saat sonra antibiyotik almalısın dedi, dolayısıyla ertesi güne kaldı çekim.Ben ağlayarak başka bir doktora gittim, o da damak içine kayan kırık parçayı aldı ona göre bir görelim dişi dedi,parçayı çekerken iğne vurmak istemedi, zira çekerken de aynı iğne kadar acı çekersin dedi,fıs fıs sıktı, çekti ben de acı çektim, hep beraber çektik yani birşeyleri.Ve o da dedi akabi bu diş alınacak.Biraz daha ağladım, zor kabullendim, sonra kabullenmesem ne olacaktı.

Dün gece gözlerim ağlamaktan şişti, uyuyamadım zaten bademciklerim de şişmişti beyaz beyaz iltihaplar görüyorum bakınca, ateşim de çıktı, yatakta dört döndüm, zaten işyerinde de moralimi bozan mevzular vardı,sonra başka mevzular eklendi,sabaha zor çıktım.

Bu arada dün bir poşet gazeteyle gitmiştim doktora, hasta koltuğunun yanına da bırakmıştım, beklerken ve yolda okuduklarımdan arta kalanı, içeri de apar topar girdim,yere koyarken gazeteler biraz dışarı çıkmıştı, benden sonraki hasta da acelesi neyse artık -hem dişçi koltuğuna oturmak için acele mi edilirmiş değil mi ama-hemen oturunca gazete çantasını zor alabildim, bugün de yine gazete çantasıyla doktora girdim çıkarken de aldım, doktor dedi ki bana siz hep böyle bir poşet gazeteyle mi geziyorsunuz ben de buralarda boş duramıyorum beklerken okuyorum dedim, gülümsedi.

Sonra aklıma geldikçe ben de gülüyorum, ama o gazeteler okunacaktı öyle ya da böyle.

Diş gitti velhasıl..

Çok da zor çekildi, Allahtan doktora benim dişim kolay uyuşmaz ben yine acı çekerim dedim, çok espriliydi ben acı çekmiyorum ama dedi.Yine de ikinci iğneyi vurdu da yoksa halim nice olurdu,çok uğraştım acı duymak için ama duymadım..

Biraz da öğle tatilinde ağladım dişim gitti diye, hiç sanki hangi giden geri gelmiş ağlayınca..

Şimdi kendime bir kafa atmak ve kalan dişlerimi de ben dökmek istiyorum..

Esas kafayı kafasızlığıma atmalıyım ya neyse...

23 yorum:

  1. Geçmiş olsun diş ağrısı çok zor oluyor geçen yıl ben de hiç anlamadan kaybettim dişimin birini artık yaştan mıdır nedendir bilemedim. gideyim dolgu yaptırayım diyene kadar bir sene içinde adeta eridi. doktora gittiğimde iş işten geçmiş ameliyatla aldılar yaza çıkarken kaç gün bir şey yiyemedim. Rabbim beterinden saklasın. gençliğimden beri her aynaya bakışımda Rabbim beni dişlerimden ayırma diye dua ederdim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tşk. ederim.İşte gideyim dolgu yaptırayımı ertelemek sorunumuz.Sana da çok geçmiş olsun.Amin.Duan da iyiymiş..

      Sil
  2. Geçmiş olsun. Seni çok iyi anlıyorum bende dislerden muzdarip biri olarak. Ama işte bizde kabahat.her işe yetişiyor, herseyi yapmaya çalışıyoruz.bu özeni bir de dişlerimize gösterbilsek.acil şifa diliyorum. Inşaallah bundan sonra kayıp yaşamazsın.sevgiler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tşk. ederim.Sağolasın.İnşallah.Sevgiler..

      Sil
  3. Korktum şimdi ben :( Ön alt iki dişim eriyor resmen ama kesecek diye gitmek istemiyorum dişçiye :( Hiç gitmedim ya o korku yetiyor bana. Çok geçmiş olsun diyeyim en kısa zamanda maddi manevi acın dinsin...

    YanıtlaSil
  4. Çok geçmiş,olsun.Korkuları kontrol edemediğimiz zaman herşey için geç kalmış,olabiliyor...
    İnşallah ,ağrılarınız bir an önce geçer...Siz,zerdeçali mutlaka kullanın.Romatizmal rahatsızlıklar için karaciğeri kuvvetlendiriyor.Kendinize iyi bakın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın canım.Maalesef öyle.İnşallah.Zerdaçalı not ettim aktarım Bahçeperim.Sen de kendine iyi bak emi.

      Sil
    2. Teşekkürler :) Ağrılar başlamadan önce doktorun koltuğuna oturmalı :)

      Sil
  5. Çok geçmiş olsun, Reyhan Hanım. Nasıl üzüldüm, yazdıklarınızı okuyunca, yitirdiğiniz dişler ve yaşadığınız acılar... Sizi anlıyorum... Giden dişlerinizi geri getirmek mümkün değil ama kalanlara şükredelim yine de. En kısa zamanda sıkıntınızın dinmesi en büyük dileğim.... Sevgiler gönderiyorum. Şifalar diliyorum. Yine cıvıl cıvıl, mutlulukla ve sağlıkla görelim sizi bloğunuzda. En içten dileklerimle... Güzelliklerle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, iyi ki varsınız,mutlu oldum yazdıklarınızdan.Evet kalanlara şükür bundan sonrası.Sağolun,varolun..Sevgiler..Saygılar..

      Sil
  6. Ah:( Geçen sene bu zamanları hatırladım. Tanrı kuvvet versin:( Geçmiş Olsun

    YanıtlaSil
  7. Canım köprü ya da implant yaptırırsın üzülme :/ Çok geçmiş olsun inşallah kısa zaman da iyileşirsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmplant düşünüyorum canım, sağolasın..

      Sil
  8. Çok geçmişler olsun.
    Bende geçen senelerde ağrıyı kökten çözüm olarak çektirdim. Hala dilim boşluğuna gider arada.
    Allah çektirmesin bir daha.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tşk. ederim.Size de geçmiş olsun.Amin, cümlemize..

      Sil
  9. Çok geçmiş olsun, bu son olsun inşaallah...

    YanıtlaSil

☼ Reyhan'a Yorum Bildir ☼

UNUTMA

Öleceğimiz son günden bugüne bir perspektifle bakacak olsaydık,kararlarımız çok farklı olurdu.(Leadbeater)