23 Kasım 2013 Cumartesi

Kaybettiğim duamı buldum..

Bir kaç gündür canım çok sıkkın..Hem oğlumun perşembe ve cuma hani şu kaldırıldı denilip de bir iken ikiye çıkan SBS sınavı var.Oğlum kendine göre çabalıyor inşallah iyi geçer sınavı, fena şekilde strese girdik..

Ayrıca da cumadan beri canımı sıkan başka şeyler de var..Dua etmeye çalışıyorum..Bazen tedbiri almadan da takdiri Allah'a bırakabiliyoruz.Ne büyük hata oysa.Bir gün akıllanacağım tebdirli olma babında..Ama ne zaman, ama ne zaman...Kendime çok kızıyorum ama nafile, bu aynı hataya kaçıncı düşüşüm..

Sıkıntılarımın hallolması dileğim.Sizin de varsa sıkıntılarınız hallolsun dilerim..

Bu arada aşağıya hoşuma giden bir anlatı yazıyorum..

Bir cuma günü ezan okunurken herkes camiye koşar ama küçük bir çocuk koyunlara çobanlık yapsın  diye sürülerin başında bırakılır. Herkesin heyecanla camiye yöneldiğini gören çocuk koyunların başında yere oturur ve “elif, be, te, se” demeye başlar. Yoldan geçen birisi bunu duyar ve sorar çocuğa ne yapıyorsun diye. Çocuğun cevabı Şu: “Ben hiç dua bilmiyorum. Fakat Allah’ın beni koruması ve koyunlarımı güderken bana yardım etmesini istiyorum. O her şeyi bildiğine göre, bu harfleri yan yana koyar ve ne söylemek istediğimi bilir diye düşündüm.” demiş.

Ne güzel demiş.

Başlıkta yazdım ya hani "Kaybettiğim duamı buldum" diye.Çok uzun süredir dua edemiyordum,nedenini tam olarak bilemiyorum, bu vesile ile ona da kavuştum..

Her işde bir hayır vardır..

Mevla görelim neylerrrrrr, neylerse güzel eyler..

Bu arada "en çabuk kabul olunan dua başkalarının ağzından yapılan duadır" diye okumuştum çok eskiden..

Bu bağlamda Dualarınızda yer almak dileğiyle..


22 yorum:

  1. Rabbim zihin açıklığı versin oğluna ve bütün yavulara. :)

    YanıtlaSil
  2. Allah hepsinin yardımcısı olsun,benim kızım da girecek sınava inşallah...Birbirimize dualarımızı eksik etmeyelim...http://benbuara.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım.İnşallah iyi geçti kızının sınavı.

      Sil
  3. Inşaallah oğluşunun sınavı güzel geçer. Rabbim zihin açıklığı versin, yardımcısı olsun. Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Oğlunun tüm eğitim hayatı başarılı geçsin inşallah. Su gibi akıp gitsin okul yaşamı, pürüzsüzce ..Her şey gönlüne uygun olsun, hakkında hayırlısı ile elbette.

    YanıtlaSil
  5. oğlunuza başarılar dilerim ve umarım eğitim sistemimiz bir düzene girer.

    YanıtlaSil
  6. Kuzucuğuna Rabbimden zihin açıklığı diliyorum canım çok başarılı olsun.

    YanıtlaSil
  7. Dua insana verilmis en buyuk lutuf bence. Dua bi guven bi siginak. Dualarimizi eksik etmemenin yaninda sizin de dediginiz gibi dualarimizda birbirimizi de eksik etmemeliyiz. Allah zihin acikligi versin genc delikanliya. Ve elbette iciniz huzurla dolsun insallah.

    YanıtlaSil
  8. Bu güzel yazı ile moral verdiniz.Rabbim tüm dualarınızı kabul etsin

    YanıtlaSil
  9. Yürekten diliyorum sıkıntılarınızın feraha kavuşmasını,Rabbim evladınıza zihin açıklığı versin ve size de ferahlık...

    YanıtlaSil
  10. ''duaların kabul cihetinden en süratli olanı gaibin gaibe ettiği duadır''hadisi şerifidir büyük ihtimalle okuduğun...
    ve evet birbirimize dua edelim ben senin için bir gaibe,sen benim için bir gaibe...

    YanıtlaSil
  11. Rabbim istemeden tek bir söz söylemek imkansızken dua etmemize izin verdiği için şükürler olsun. Her şey gönlünüzce olsun demek isterdim ama yaşadıklarımdan öğrendim ki Allahım her şeyin hayırlısını versin. Hayırsız olanları da hayırlıya çevirsin sizin için.

    YanıtlaSil
  12. Sınav nasıl geçti? Gazilerim benim..:)

    YanıtlaSil
  13. canım dua ettim az önce senin ve bebişin için, inşallah aklıma geldikçe dua edeceğim

    YanıtlaSil

☼ Reyhan'a Yorum Bildir ☼

UNUTMA

Öleceğimiz son günden bugüne bir perspektifle bakacak olsaydık,kararlarımız çok farklı olurdu.(Leadbeater)