15 Temmuz 2015 Çarşamba

Hahaytt Blog’un bu topraklarda ünlü olmasının nedeni kesinlikle Buse Terim’miş

Esin Övet yazmış bugün Habertürk'te demiş ki "Blog’un bu topraklarda ünlü olmasının nedeni kesinlikle Buse Terim’dir." Niye Buse Terim'miş acaba? Tırnaklarıyla kazıyarak Buse Terim'den önce de varolan bloggerları niye harcar ki insan? Söylesenize blog dünyası doğru mudur bu? Blog dünyası yok muydu Buse'den önce..

Haydi sayın bakalım sizce Blog’un bu topraklarda ünlü olmasının nedeni hangi bloggerdır?

Twitterda da paylaştım bu yazıyı bir tane blogger da çıkıp yok öyle bir şey demedi..

Esin Övet'in yazısı şöyle=

 "HANİ Fuse Tea’nin reklamında kızını istemeye gelen damat adayına “E oğlumuz ne iş yapıyor?” diye soran baba “Ben gurmeyim efendim” cevabını alıp “Ooo çok iyi çok iyi” deyip beklenen soruyu soruyor ve “Gurme nedir?” diyor ya. İşte blogger mesleği de tam böyle. Kimse bilmiyor ne iş yaptıklarını, nasıl para kazandıklarını. Hatta “Ne iş yapıyorsun evladım?” diyenlere mesleklerini tam anlatamayan blogger’lar, “Buse Terim’in işi var ya, işte ondan yapıyoruz” yanıtını verdiklerini söylüyorlar. Blog’un bu topraklarda ünlü olmasının nedeni kesinlikle Buse Terim’dir. Yani blog nedir, ne değildir bilmeyenler için Buse Terim imdada yetişti ve açtığı blog’uyla çıktı ortaya. İşte o gün bugündür blogger’ların sayısı da hızla arttı. 

Benim gibi bu mesleğe yıllarca gönül vermiş birçok gazeteci blogger’lara pek bir burun kıvırıyoruz. Ama kimlere mi? Takipçi ve like satın alıp insanları kandıranlara. Kıvırmaya da devam edeceğiz. Çünkü sosyal medya ortamında sahne takipçi ve like çok fazla. Onu ayırt etmek gerekiyor. Onun dışında tabii ki blogger’ları es geçmek imkânsız. Çünkü çok kabul görüyorlar. Her türlü kaprislerine “Eyvallah” deniyor. Onlar da gayet güzel yiyorlar, içiyorlar, geziyorlar, dolaşıyorlar, bir de üstüne para kazanıyorlar." 


Yazının devamı için buraya tıklayınız.

9 yorum:

  1. yıllardır blog yazıyorum kendimce.bi kuruş kazandıysam ne olayım.
    blog deyince ne anlaşılır bilmiyorum.buse terim'in blog yazdığını ahanda yeni duydum.çok cahilim çok.

    YanıtlaSil
  2. Buse Terim ünlü bir babanın kızı olmasaydı blogu bu kadar popüler olur muydu acaba. Esin Övet baya haksızlık etmiş. Benim blog açmamla Buse Terim'in blog açması tabii ki farklı olacak. Amacım blogumu duyurmaksa ben bunun için bir taraflarımı yırtıcam, o direkt top seviyede başlayacak. Adil mi ?

    YanıtlaSil
  3. Başlığı okur okumaz kafamdan en az 5 tane saydığım blogger var. Hem de tarzları, herşeyleri birbirinden tamamen farklı ve buraların ilahı sayılacak bloggerlar. Ne yalan söyleyeyim bir zamanlar ben de Buse Terim'i takip edenlerdendim ama sürekli oje-ruj-topuklu ayakkabı görmekten midir, yoksa yapılan yorumlara kayıtsız kalmasından mıdır nedendir sıkıldım ve takibimi bıraktım. Benim naçizane bloğum yaklaşık 8 yıldır var ve ilk başlarda tamamen günlük olarak yazdığım bloğum "Julie and Julia" filmini izledikten sonra ertesi gün yemek bloğuna dönüştü. Para kazanma olayına gelince; -ukalalık olarak sayılmasın- sayısız markadan, tv programlarından teklif almama rağmen bir tanesini bile kabul etmedim. İlerde ne olur bilemem ama şunu net söyleyebilirim bloğum benim kendimi en iyi ifade ettiğim bir yer.

    YanıtlaSil
  4. Enterasannn... Doğrusu yazdığım ürünü kendi paramla alıp özelliğini ya da özelliksizliğini tek tek sıralıyorum. Ondan da galiba -tarafsız- firmalar sıcak bakmıyor.
    Esin :Övet de blog açsın madem. Belki onun şansı daha iyidir.

    YanıtlaSil
  5. Bende daha önce paylaşmıştım ne yazık ki bizi anlamaktan uzaklar

    YanıtlaSil
  6. oldu canım Buse Terimmişş!! ben buse terimin bloguna bir kere bile bakmadım !
    gerçekten haksız bir yazı olmuş ...

    YanıtlaSil
  7. Esin Övet daha evel blog okumamışsa ve Buse Terim sayesinde bu kültürle tanıştıysa onu da anlamak lazım :D Hoşa gitmek için yapılmış talihsiz bir açıklama olarak bakıyorum...

    YanıtlaSil
  8. buse terim babasının sayesinde nimetleniyor. yaptığı hiç bir işte başarılı olduğunu düşünmüyorum. tanımam etmem ama ne blog yazma işinde ne kombinlerinde asla aslaa beğenmiyorum takip de etmiyorum arada rastlıyorum. ayrıca bir ürün için araştırma yaparken google da hiç onun bloga rastlamadım

    YanıtlaSil
  9. Buse Terimin blogumu varmış :p onu bilmem ama ben cici bi blog buldum :)

    YanıtlaSil

☼ Reyhan'a Yorum Bildir ☼

UNUTMA

Öleceğimiz son günden bugüne bir perspektifle bakacak olsaydık,kararlarımız çok farklı olurdu.(Leadbeater)