22 Haziran 2010 Salı

Çocuklara TOFU yedirmenin pratik yolunu buldum



Geçen hafta sevgili denemekbedava.com sitesi bana denemem için TOFU gönderene kadar açıkcası Tofu hk.da bir bilgi sahibi değildim..

TOFU aşağıda görüldüğü üzere bir beyaz peynir kalıbı görüntüsünde..Tabi, ben paketinden çıkarırken azıcık kırıldı, sorry..



Ben ilk Tofu deneyimimi çocuklarıma hitap edecek tarzda bir sunumla gerçekleştirdim..

Efendim, bir parça TOFU yu sarelle ile karıştırdım..Sonra iki bisküvi arasına sürdüm..Hazırladığım Tofulu-sarelleli bisküvileri 2 oğlumla beraber bir akşam balkon sefası eşliğinde götürdük..Geriye böylesi faydalı bir besini çocuklarına, çaktırmadan, üstelik "anneeeciğimmm, daha var mı?" demelerini sağlayarak yedirmenin dayanılmaz mutluluğu kaldı..Bir başka TOFU tarifimde buluşmak üzere siz sağ ben selamet..




Tofu Nedir? Soya loru olarak da bilinen tofu, nagari adlı bir madde ile lor haline getirilmiş soya loruna verilen addır.

Tofu Çeşitleri

•Katı tofu, yoğun ve katı haldedir. Karıştırılarak kızartılan gıdalar, çorbalar ya da ızgaralarda ve tofunun şeklini kaybetmemesini istediğiniz her yerde kullanabilirsiniz.

Katı tofuda protein, yağ ve kalsiyum içeriği diğer tofu çeşitlerine göre daha fazladır.

•Yumuşak tofu, tofu karışımı isteyen tariflerde ya da Oryental çorbalarda kullanılabilir.

•İpeksi tofu, kaymaksı, hardal benzeri bir ürünün elde edildiği farklı bir yöntemle hazırlanır. İpeksi tofu pürelere ya da karışık yemeklere iyi gider. Japonya’da ipeksi tofu olduğu gibi ve biraz soya sosu ile doğranmış yeşil soğan ile yenir.

Tofunun Besin Değeri

Tofu yüksek nitelikli proteinler açısından zengindir. Aynı zamanda iyi bir B vitamini ve demir kaynağıdır. Tofu hazırlanırken lorlaştırma işleminde kalsiyum tuzu kullanılmışsa, tofu mükemmel bir kalsiyum kaynağı haline gelir.

Tofunun içeriğindeki kalorinin yarısı yağlardan gelse de 100 gr. tofu porsiyonunda yalnızca 6 gram yağ bulunur. Doymuş yağ açısından fakirdir ve kolestrol içermez. Genel olarak tofu ne kadar yumuşaksa yağ oranı da o denli düşüktür. Tofu sodyum kısıtlaması olan diyetler için iyi bir alternatif teşkil eder.

4 yorum:

  1. Hemen denemem gerek hep duyardım ama tatmadım cano, dilimi sürsem alırmıyım tadı hahah :)

    YanıtlaSil
  2. Stillerin direktörü, asıl talk show sana elzem,"dilimi sürsem alırmıyım tadı hahah :)" ahahahah..

    YanıtlaSil
  3. benim afacan oğluma denemem lazım :)

    YanıtlaSil

☼ Reyhan'a Yorum Bildir ☼

UNUTMA

Öleceğimiz son günden bugüne bir perspektifle bakacak olsaydık,kararlarımız çok farklı olurdu.(Leadbeater)