26 Ekim 2011 Çarşamba

Ellere var da bize yoh mu ilahi Türk Kahvesi, yaptın yine yapacağını:)

Haber der ki=


Steve Jobs'ın zihnini Türk kahvesi açmış!


Ünlü biyografi yazarı Walter Isaacson’un kaleme aldığı Steve Jobs’un biyografisindeki kişisel notlar bölümünde Apple’ın geliştirdiği ürünlerde İstanbul’dan ve Türk gençlerinden de ilham alındığı ortaya çıktı.



Milliyet Gazetesi'nden Şükrü Andaç'ın haberine göre bundan 5 yıl önce ailesiyle birlikte çıktığı Avrupa turu sırasında İtalya ve Yunanistan’ın ardından son durak olarak Türkiye’de yaklaşık 10 gün geçiren Steve Jobs, tatille ilgili olarak Isaacson’a şunları anlattı:

"Hayatımın en iyi tatilinde İtalya kıyısı boyunca ilerleyip Atina’ya (Berbat bir yer ama Parthenon nefes kesici) oradan da Türkiye’deki Efes’e gittik. Efes’teki mermerden yapılma antik umumi tuvaletlerin ortasında müzisyenlerin serenat yapmaları için bir yer var."
Türk kahvesi, Türkiye’deki gençlerin umrunda mı!

Seyahat sırasında İstanbul’a gittiklerinde Jobs’un bir tarih profesörünü ailesine rehberlik yapması için tuttuğu sonunda bir Türk hamamına gittikleri ve profesörün anlattıklarının Steve Jobs’u gençliğin küreselleşmesi üstüne düşündürdüğü notu yer alıyor. “Gerçek bir ilham geldi” diyen Steve Jobs, o anları şöyle aktarıyor:

“Hepimiz bornozluyduk ve bize Türk kahvesi yaptılar. Profesör bu kahvenin başka yerlerin kahvelerinden çok farklı hazırlandığını açıklayınca, “Ne olmuş yani?” diye düşündüm. Türk kahvesi, Türkiye’deki gençlerin umrunda mıydı? Hepsi de dünyadaki diğer bütün gençlerin içtiği şeyleri içiyor, GAP’ten satın alınmış gibi görünen giysiler giyiyor ve hepsi de cep telefonu kullanıyorlardı. Diğer her yerdeki gençler gibiydiler. Artık bu dünyanın tamamının gençler için aynı olduğunu anladım birden. Ürünler yaparken aklımızda özellikle Türkiye’deki gençlerin isteyeceği bir cep telefonu ya da müzikçalar yaratmak diye bir şey yok. Artık tek bir dünyayız sadece.”

BEN DERİM Kİ=

Yıllardır içerim seni...Bıkmadan usanmadan, üstelik illa biri olsun isterim yanımda..Reklamın kötüsü mü olur, bak el depreme yardımı bile reklam yapıyor çatır çatır..Bir like' ın yardım bedeli aha budur diyen bile var..Bense seni yalnız hüpletmiyor, illa birini de işin içine bulaştırıyorum, az mı ha!

Al resmini bile koymuyorum buraya, önemin bu benim için artık..Ayrıca da yuhhhhh bir de bir kahvenin 40 yıl hatırı vardır derler, hiç mi hatırımız yoktu..

Çok mu zordu benden bir Steve Jobs çıkarmak...

Adından utan, Türk kahvesiymiş, pehhhhhh..Elin Steve' ne yaramış bir...

Bundan sonra seni içer geçerim kardeşim, gayrısı çıkmaz benden....

Hırsızın hiç mi suçu yok dersen, var var....Haydi sen çıkarmadın benden bir Steve, ben niye benden çıkarmadım bir Steve..Şeytan diyor al kendini karşına şırrakkadanak patlat bir tokat, oracığa yığ...

9 yorum:

  1. =) peki benim her gün içtiğim türk kahvesi n'oluyor? Pek bi'şey keşfedemedim henüz var biyerde bi yanlış
    madambfashion.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. turk kahvesi bitanedir hergun mutlaka bi tane kahve hakkimi ondan kullanirim ozellikle yemek sonrasinda mideyi rahatlattigini bile farkedebiliyorsunuz diger kahvelerin daha sagliksiz olmasida cabasi dunyanin neresine gidersem gideyim turk kahvesiz yapmaaam :) rahmetli steve benle tanismadi tabi bilmiyor ondan :))

    YanıtlaSil
  3. yazıklar olsun yıllardır içtiğim o kahvelere! işsizim beee! çok ayıp yaa! :)

    YanıtlaSil

  4. MadamB Fashion,İşte ben de tam o yanlışın üzerine ayak basıyorum, yalnız değilsin:)

    Curcunam,kesinlikle rahmetli bir tanışsaydı..Harikasın..

    Hülya, offf napsak bu tük Kahvesinin insan hakları mahkemesine mi havale etsek?

    YanıtlaSil
  5. Reyhancım Türk kahvesi mahkemeye vermemizden bişey anlar mı bilmiyorum ama bi tavır almamız lazım :))) olmaz böyle :)

    YanıtlaSil
  6. öyleyse,içmemekle bişey kaçırmamışım

    YanıtlaSil
  7. Senin içinde başka biri var da sen daha çıkaramadın onu kahvenin suçu ne. Yaz artık şu kitabı best seller olmazsa ben de bi şey bilmiyom...

    YanıtlaSil

  8. Hülya, doğru dersin olmaz böyle:)

    neval, ama içilmez mi:)

    Yeşim, suçlu sensin diyorsun yani hemi?:) Offf bir vaktim olmadı şunu yazmaya be cano

    YanıtlaSil
  9. hahahahah kahvenin suçu ne ya yazık ona :)

    YanıtlaSil

☼ Reyhan'a Yorum Bildir ☼

UNUTMA

Öleceğimiz son günden bugüne bir perspektifle bakacak olsaydık,kararlarımız çok farklı olurdu.(Leadbeater)