Malzemeler=
3 su bardağı süt
6 çorba kaşığı şeker
7 çorba kaşığı irmik
1 paket krem şanti
Üzeri için hindistancevizi
Yapılışı=Küçük bir sos tenceresinde şeker, süt ve irmiği koyulaşıncaya kadar karıştırarak kısık ateşte fokur fokur kaynayıncaya kadar pişirin, soğumaya bırakın. Bir paket krem şantiyi ekleyerek elle yoğurun.Hamurdan ister benim yaptığım gibi, ister yuvarlak şekiller verin.Hindistan cevizine tüm yüzeyi bulayın. Bir müddet buzdolabında bekletin.Sonraaaaaaaa benim gibi irmik ve hindistancevizinin o muhteşem birlikteliğinden ortaya çıkan gerçek lokum tadını afiyetle mideye indirinnnnn...Afiyetle efendim.....
dolapta irmik stoğu biriktiği için annem kızıyordu tam bize göre oldu şimdi bu tarif teşekkürler : )
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor,ellerine sağlık
YanıtlaSilpamuk gibi, nefis görünüyor, ellerine sağlık.
YanıtlaSilpamuk gibi:) Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilAma ben bunu hemen yaparım ki:))Ellerine sağlık canım ..
YanıtlaSilSevgilerimle..
vayyyy sırıdaşı bir lezzetmiş ilk defa görüyorum bu tarifi ve yapmak içinde sabırsızlanıyorum .
YanıtlaSilellerine sağlık
elimden hiç gelmez :/ yapanada imrenirim ben abla yazık bana..
YanıtlaSilEllerine sağlıkkk
YanıtlaSilGüzel yorumlarınıza çok mercii
lezzetli görünüyor, deneyeceğim :)
YanıtlaSilUmarım beğenirsiniz
Sil