22 Mart 2012 Perşembe

Baba ve Piç/Elif Şafak

Elif Şafak' ın Baba ve Piç' ini okuyalı epey oldu aslında, ancak bu sıralar zamana darlanıyorum yazamadım vakit bulup..

Benim kitap okumaya evde ve işte vaktim olmuyor, dolayısıyla kimse okuma fırsatı vermezse kendi fırsatımı kendim yaratırım modundayım ben yıllardır..Bu konu başlıbaşına bir yazı teşkil edeceği için onu sonra yazacağım..

Ben ilk defa Elif Şafak okudum bu kitapla, kitabı benden önce okuyan arkadaşım kolay gelsin sana ben çoğu yerinde sıkıldım dedi..Ben ise sıkılmak şöyle dursun bilakis heyecan duyarak, bir sonraki sayfada acep ne ola diyerek okudum..Blogumu takip edenler geçen yaz İzmir seyahatimi de bilir.Gerçi o seyahata dair daha paylaşılacak şeyler var, neredeyse ben paylaşana kadar bir tatil zamanı daha kapıya dayandı.İşte bu romanın büyük bölümünü o tatilde bitirdim..

Kitaptaki Ermeni meselesine girmeyeceğim ona tarih bilgisi olan girsin diyerek..

Romanda Zeliha' nın başına gelen esas olay ise Allah' tan uzatılmamış, esasında bu tür bir olay üzerine bir roman yaratmak da herkesin aklına gelir mi, benim gelmez, gelse de amannn canımm başka hikaye mi yok allasen derim..Ama Elif Şafak' ın aklına gelmiş, amannn canımm başka hikaye mi yok allasen dememiş yazmış, güzel de okutuyor..Tavsiye ederim..

Bu arada aşkolsun Okan Bayülgen benim Elif Şafak hikayem daha taze ama sayende ne zaman Elif Şafak konusu olsa aklıma senin Kral Çıplak' da Pucca' nın güzel görünme vs. söylemlerine güzel yazar yok demen..akabi kim güzel şimdi şu mu bu mu vs. derken Elif Şafak mı güzel bir kere Elif Şafak Ece Temelkuran' ın yanında kakası gelmiş çocuk gibi duruyor demen geliyor ahahah..Ne alem bir adamsın sen yahu! Bu arada Okan Bayülgen bunu söyleyince twitterdan baktım Ece Temelkuran hemen atladı twitterdan bilmem dünyanın şurasından Okan' ı severek falan fistan izliyorum gibi bir şey tweetti hakkında güzel şey söylendi diye ya biri kulağını büktü Ece' nin ya da harbiden izliyordu..Elif Şafak' ı göremedim, artık ona da biri sus kız senin için kötü bir şey dedi, atlama hemen mi dedi ne dediyse artık:)

Romana dönecek olursam keşke devamı gelse Armanuş' u çok sevdim ben devam hikayesini merak ediyorum..

Bir de şu romandaki iyi cin kötü cin meselesi var..Hepsi Şeker Şerbet Hanım gibi olsa evlere şenlik, ama diğeri adı aklımda değil fena çok fena..:)

21 yorum:

  1. kütüphanemde var ama bir türlü sıra gelmedi.en kısa zamada elime almak istiyorum artık.
    Twitterım yok ama belli ki hemen oradan ortalık karışabiliyor :)

    YanıtlaSil
  2. REYHANIM BEN GELDİM PAYLAŞIM SÜPER
    :))
    BEKLERİM ŞEKER.

    YanıtlaSil
  3. Elif'in severek okuduğum romanıydı. Bence final muhteşemdi.

    YanıtlaSil
  4. Siyah sütü bir solukta okudum çok beğendim, Baba ve Piç'i yarıya kadar okuyup nedense devam ettiremedim, İskender mükemmel ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki devam edersiniz,zira çok güzel bir kitap..Diğer kitaplarını ben de okumadım

      Sil
  5. Elif şafakın bilmem kaç tane kitabını okudum, kararım şu; bu kadın pisikiyatri alanında bayağı bilgili, karakterleri genellikle manyak çoğu kitabını okurken sende depresyona girip çatlıyosun, kalbin daralıyor AMAAAA BABA VE PİÇ ve AŞK BİRER BAŞYAPIT. sana tavsiyem diğer kitaplarını okumaya hiiiç zahmet etme :)))

    YanıtlaSil
  6. kapağından adına etkilendiğim bir kitaptı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tıpkı blog başlıkları gibi kitap isimleri de çekiyor insanı

      Sil
  7. ben okumadım ama arkadaşım okumuştu bende okuyacağım sıra ne zaman gelir ona bilmiyorum elimde bir kaç kitap var okumadığım sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Canım yorum yazdım geçenlerde gelmedi mi .(

    YanıtlaSil
  9. O bu değilde kaka olayı durumu harbi bitirdi bacım yalnız Okan kafa adam falan ama beni geriyor Reyhan'ım ne bileyim sürekli muhalefet sürekli ses diksiyon vurgu çıkışları haklı olsa bile O'na tahammül etmemi zorlaştırıyor. Kitaba dönecek olursak; öncelikle vakit yaratman ve ayrı post yazmanı dört gözle bekliyorum. Teftiş olduğum dönem bankaya gidiş gelişlerde serviste okurdum midem tutmaz benim gel gör ki evde uyuya kalıyorum anca uçakta kuzum ne zamandır başladığım kitaplar arasında ama yalan oluyor sürekli yalnız bu yaz biliyorsun tekne günlerinde AŞK'ı tamamen bitirdim ve diyorum ki bence en güzel romanlarından biriydi şu ara da elimde İSKENDER var hala bitecek ona da Cuma uçakta devam diyor seni anıcağımı da dile getirip öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nedense bazen yorumlar gelmiyor be bacım:) Okuyalım biz pasa..

      Sil
  10. Bir kitap yazısına bu kadar çok konuyu bağlaman pes diyorum zekan karşısında eğiliyorum balam. Yine gülümseten harika bir yazı olmuş Elif Şafak'ın sadece Aşk'ını okudum diğerleri de listede ne zaman sıra gelir bilmem bu tembellikle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esta piti şekerim.Çok teşekkür ederim, okursun sen hepsini biliyorum.

      Sil
  11. benim sevmediğim ve rahatsız olduğum kitaplar arasında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı kitaplardan rahatsız olabiliyoruz tabii..

      Sil

☼ Reyhan'a Yorum Bildir ☼

UNUTMA

Öleceğimiz son günden bugüne bir perspektifle bakacak olsaydık,kararlarımız çok farklı olurdu.(Leadbeater)