22 Ocak 2010 Cuma

KAR' lananlar bugün omzunuza kaç melek kondu?



(Yukarıdaki tanecan kartanesigillerden olup "Bilimum dantel modellerine taş çıkartırım" dedi bana, işte size örnek hadi üstadlar çekin kopyanızı)

Bir zamanlar bir yerlerde okumuştum,düşen her bir kar tanesini bir melek indirir diye.Bu yüzden hiç bir kar tanesi diğerine çarpmadan inermiş.Ve bugün burası da karlandı, öğle tatilinde çıktım dışarı saydım omuzlarıma düşen melekleri, öyle çoktular ki, sonra uzattım yanağımı yanağıma deysinler diye..Melekler de böyle değilmidir zaten varla yok arası.Elinizi uzatsanız yok olmazlar mı?Ne nazlıdırlar, ne cilvelidirler onlar,ne süslüdür kimisi..Aaaa bir tanesi kulağıma değdi, fısıldadı usulca "2010' un sana iyi gelsin" "Okito şeker gelsin" dedim.Bak cidden dedi..Siz de kulak kesilin kimbilir size neler diyecekler..



Aynı bu resme benzer birine de ben dedim "Sen ne muhteşemsin" diye o da az bilmiş değil "Yaratılan her şey aslen muhteşemdir" dedi.Ben bu işi çok sevdim..Epeydir böyle hoş sohbet etmemiş gibimiyim ne sanki..


                          

Bu defa naz sazını ben aldım ele.."Sizi sevmeye çalışıyorum" diyerek vurdum sazın teline, bir tane var hayli bilmiş dedi ki: "Bre densiz sevmeye çalışıyormuş pehhhh (neredeyse tuzlayım da kokma diyecek sandım offfff), bizi sevmeyen olmaz hadi ordan,biz sevilmeyi hakeden bir güruhuz" "Ayy şaka yaptım ayol hastanızım vallahi sizin" dedim."Ha şöyle"dedi ve gitti ömrü kısa şey nolacak..Eee sen bunları nasıl birbirinden ayırtediyorsun dersen;

Benzemez kimse sana,


Tavrına hayran olayım.

Bakışından süzülen

İşvene kurban olayım..


Lütfuna ermek için,

Söyle perişan olayım.

Bakışından süzülen

İşvene kurban olayım

...  guruhundan bunlar..(Ahhh Müzeyyen Senar bunu senden dinlemenin hazzını yaşamayan nasıl bir fakr-u zaruret halindedir) Her birinin kültürü farkliiiiii, fizikiyetesi farkliii...Tek benzerlik en nihayetinde hepsiceğizinin bir altıgen çerçeveye sahap olması..




Bu tanelerin Orkestrasyon Şefi' nin (teşbihte hata olmaz babında) huzurunda saygıyla bir kez daha eğiliyorum...








5 yorum:

  1. O kadar çok severim ki sözlerini al işte bir benzerlik daha dedim şeker bu kadar olur :) Kar hikayesi süper ya demek melekler indiriyor ha vay be

    YanıtlaSil
  2. şimdi düşünüyorumda neden bir blog açmak için bu kadar bekledin? anlatım konusunda bu denli yeteneğin varken...

    hayranınım ne diyim... süper bir yazı yazmışsın insan hiç bitmese diyor...

    bol bol paylaşım bekliyorum ona göre...

    YanıtlaSil
  3. Stil Hocam hangi sözleri, kimin sözlerini,sen kimsin, ben kimim,sen bilmezsin beyin mi bilir yoksa..Hikaye hakkaten bence de sence..

    YanıtlaSil
  4. Berdilel Reyhanen yesin seni, teveccühün bebek..

    YanıtlaSil
  5. Kar tanesi için de olabilir, ben yağmur damlası için duymuştum meleklerin indirdiğini. http://www.sorularlaislamiyet.com/article/10168/kar-ve-yagmur-tanelerini-meleklerin-indirmesi-hakkinda-hadis-var-mi.html
    Belki o yüzden yağmur yağarken yapılan dualar kabule şayan dualar arasındadır.
    Müzeyyen Senar'ın sesine, yorumuna ve o şarkıya ben de bayılıyorum :)

    YanıtlaSil

☼ Reyhan'a Yorum Bildir ☼

UNUTMA

Öleceğimiz son günden bugüne bir perspektifle bakacak olsaydık,kararlarımız çok farklı olurdu.(Leadbeater)