29 Ocak 2010 Cuma

NARKOZDAN SONRA DEĞİŞTİĞİNİZİ FARKETTİNİZ Mİ HİÇ?

Ayşe Arman' ın NLP uzmanı Cengiz Eren ile yaptığı bir röportajda aşağıdaki pasaj dikkatimi cezbetti:

HINCAL ULUÇ NARKOZDAN SONRA DEĞİŞTİ

Peki ya Hıncal Uluç?

- Geçirdiği son ameliyat sonrası yazılarında bir sertleşme görüyorum.

Nasıl yani?

Narkoz alan insanlar değişir. Narkoz aldığımızda, zihnimizde var olan kapaklar açılır, somut bir değişim süreci olur. Kişinin hiç hatırlamadığı olaylar su yüzüne çıkar.

Siz doktor değilsiniz...

- Ama biliyorum. Bunları narkoz dışında iki süreç başlatıyor; bir tanesi düşme, diğeri aşırı gürültü. Bu iki korku da, kapalı duran kapakların açılmasına yol açabiliyor. Aynı sonucu narkoz da ortaya çıkarıyor. Çünkü narkozda düşünme yeteneği, farkında olduğumuz aklımız tamamen ortadan kalkıyor. Kalktığı için sistem iç taraftaki şeyleri ortaya çıkarıyor. O yüzden narkozdaki birine kaset tutun, çok önemli şeyler söyleyecektir. Bağırıyorsa, küfrediyorsa, geçmişte gösteremediği çok sayıda tepki var demektir. Hıncal Uluç da, boyun ameliyatı sırasında narkoz aldığı için ve kapalı duran kapaklar açıldığı için, çocuklukta gösteremediği bütün tepkileri şimdi gösteriyor.Röportajın tamamı burada
 
NOT: Ben de iki kez narkoz kişisi oldum ama olaya hiççç bu açıdan bakmadımdı.Keşke önceden haberim olaydı ne tepkiler vermişim,ne farklılıklar göstermişim tetkik ederdim.Artık bir sonraki narkoza diyemeyeceğim, varsın bilinçaltım içeride kalsın..
 

3 yorum:

  1. ben 3 sefer üstüste narkoz aldım 2 sezeran birde burun ameliiyatı tam tersi benim hafızamı tamamen yok etti diyebilirim....
    benim bünyeme ağır geldi....

    YanıtlaSil

  2. sedadem,bünyeden bünyeye fark ediyor o zaman,geçmiş olsun bu arada..

    YanıtlaSil
  3. 16ocak 2018 'de diz amiliyat tı oldum narkoz verildi.oncesi çok neşeli kahkaha atan biriyken aradan 6 ay geçti somurtkan aşık süratli,insanlara kuşkuyla bakan birisi olduğumu fark ettim .bunu dizimdeki acı ağrılara ve narkoz almamla ilgisi olup olmadığını anlamak istiyorum.teşekürler .

    YanıtlaSil

☼ Reyhan'a Yorum Bildir ☼

UNUTMA

Öleceğimiz son günden bugüne bir perspektifle bakacak olsaydık,kararlarımız çok farklı olurdu.(Leadbeater)