18 Ocak 2010 Pazartesi

Sayın Büyükelçim senden bir "ONE MINUTE" olmasa da en azından bir "Hopppp ne iş" demeni beklerdikkk..

Bir gün Nasreddin Hoca'nın eşeği çalınmış. Can sıkıntısı içinde durumu komşularına anlatınca her kafadan bir ses çıkmaya başlamış. Birisi :
- Hocam demiş niye ahırın kapısına iyi bir kilit takmadın sanki ?

Bir başkası :
- Evine hırsız giriyor da senin nasıl haberin olmuyor ? diye konuşmuş.

Bir diğeri de :
- Hocam demiş, kusura bakma ama eşeğin çalınmasına en büyük sebep yine sensin. Çünkü doğru dürüst bir ahırın bile yok. Nerden baksan dökülüyor. Hoca kızmış :
- Yahu demiş, iyi, güzel de kabahatin hepsi benim mi ? Hırsızın hiç mi suçu yok ?

misali İsrail suçlu tamam da Büyükelçimizin heççç mi suçu yok demek geliyor insanın içinden..Hatta ben olsam Büyükelçinin yerinde af buyurun "Ne leynnnn bu vaziyet " çekerdim o İsrail yetkili kişilerine diyenlerin sayısı hayli fazla..

İsrail' in bu alçak koltuk kumpasına karşı senin o pek bi mütevazi insan potren (ay bana lise yıllarındaki resim hocamı hatırlattın, o da sen gibiydi de ben ona 'karınca incitmez .......Hanım' lakabını taktımdı..) ve her nedenle olursa olsun kameralara yansıyan refleks zaafın yedi bitirdi bizi..İnsan şöyleeeee kükremiş aslan kimliğine bürünürdü de bendini çiğner aşardı..Bak o zaman omuzlarda nasıl yükseliyordun, olmadı bir başka bahara artık...Gerçi bu gibi durumlarda fıtraten yaratılış da önem arzeder..Vermemişse Mabud neylesin Mahmut değil mi? Fıtratında kodu mu oturtan bir özellik yoksa ne desek boş..


          Geçti Bor' un pazarıyla elimize bir şey geçeceğe benzemiyor,en nihayetinde bir özür dileme vuku buldu..Bundan sonra yapılacak iş önümüze bakmak ve bu tür önem arzeden görevlerde anlık olaylara anında müdahale edebilecek kişileri ön plana çıkarmak sanırım...

2 yorum:

  1. Bir sene önce yapılan hareketle "fatih" ilan edenler sanırım bazı şeyleri daha iyi anlamıştır...
    Öyle ya da böyle içten içe diş biliyen adamlar dünyaya karşı bizi nasıl küçük düşürerek intikamlarını aldı?

    YanıtlaSil
  2. İçimden geldiği gibi, Ama özür dilemek zorunda kaldılar her defasında..

    YanıtlaSil

☼ Reyhan'a Yorum Bildir ☼

UNUTMA

Öleceğimiz son günden bugüne bir perspektifle bakacak olsaydık,kararlarımız çok farklı olurdu.(Leadbeater)