1 Nisan 2010 Perşembe

Anne-babamın trafik kazası ve trafikte siz

Dün akşam TV izlerken reklamda geçen "TRAFİKTE ÖNCE SİZ ÖRNEK OLUN ! DİĞERLERİNİN DE DEĞİŞTİĞİNİ GÖRECEKSİNİZ" sloganı beni 3.5 yıl öncesine götürdü:

O gün sabah işe gelmiş her zamanki merkez ve şubelerimizin sabahki olağan arıza bildirimlerini alıyor, duruma göre personel yönlendiriyordum..Cep telefonum çaldı..Arayan kayınpederimdi.Zaten daha o dakikada anladım bir şey oldu..Çünkü Kayınpeder beni cepten pat diye aramaz, Biz akşamları evden görüşürüz genelde uzun uzun, tüm aile ile konuşuruz..Neyse "Kızım annen ve baban kaza geçirdi"..Tabii benim nutkum tutuldu.."İyiler, hastanedeler ufak tefek şeyler" dedi, ama beni tutabilene aşkolsun..

Hemen Abimi aradım, ama titremekten konuşamıyorum..İşyerinde arkadaş konuştu yerime, abim önemli değil diyor ama yok..Biraz kendime gelince abimle konuşabildimm...İyi diyor bana ama telaş içinde koşturduğu aşikar..Ben de dakka başı arıyom, meğer abicim her birini ayrı ayrı ameliyat edecek doktor peşinde koşuyormuş..Ablamı aradım, o da iyi sayılırlar diyor..Neyse apar topar eve gittim, ver elini memleket..

Anneciğimin kalçası kırılmış, ayağı çatlamıştı, tabi bir sürü ezik, morluklar..Babamın kaburgaları kırılmıştı..Acıdan bitap düşmüşlerdi.Ben ailenin tek okumuşu hastanenin 1. katında yatan annem ve 3. katında yatan babam arasında gidip gelirken inanır mısınız her defasında odaları bulamadım, oraya gir buraya gir ancak öyle bulabildim..Kafam dönmüştü resmen..Ziyaretçiler de hastaneye akın ediyordu..Babamın arabasını gören o arabadan sağ çıkmışlar ya şükür diyordu..Araba hurdaya dönmüştü, karşıdan gelen araba aşırı hız ile babamın arabasına çarpmış, savurmuş onları..sonradan ben de gördüm arabayı şu an bile gözümün önünde..

Anneciğim ameliyata alınacak ama şekeri, kolesterolü ve tansiyonunu düşüremiyorlar..Ameliyat sürekli erteleniyor, tabii kalçasının acısı da onu mahvediyor...3 gün sonra ancak ameliyat oldu annem..Ameliyattan çıktı, yoğun bakıma alındı..Çıkana kadar yüreğim hop oturdu hop kalktı..Ameliyat sonrası ise hemen hemen 1 yılda kalçasından rahat edebildi, platin koymuşlardı.Ameliyat sonrasında yaşadıklarından şeker hastalığının da etkisiyle çok sinirleri bozuldu..Hepimize kızıp durdu..1 ay sonra dediki ben istemeden size kızdım durdum, ancak kendime gelebildim,kusuruma bakmayın..Olur mu heç kusur annecik dedik..

Diğer yandan babam ameliyattan çıktı, öncesi ve sonrası çektiği acılardan gördüm gözyaşını..Hiç dayanamazdı zaten, grip falan olunca iğne vurunmamak için uyuma numarası yapardı da iğneci amca da uyuklardı başında..İşte iğneden korkan adam ne iğneler gördü..ameliyat sonrası ise korkunç bir alerji kapladı vucudunu, kıpırdayamıyor da yerinden...Velhasılllll o yaşta çok çektiler çok....

Siz de çekmeyin emi, ya da çektirmeyin...

"TRAFİKTE ÖNCE SİZ ÖRNEK OLUN ! DİĞERLERİNİN DE DEĞİŞTİĞİNİ GÖRECEKSİNİZ"

Görürseniz de yazın bana....Kazadan uzak olmanız dileğiyle....

9 yorum:

  1. büyük geçmiş olsun. zor zamanlarmış. Trafik büyük bir handikap aslında. Ne kadar dikkat etseniz dikkatsiz biri sizin hayatınıza kastedebiliyor. Biz de Deniz bebekken hastane dönüşü arkamızdan hızla çarpan araba yüzünden tehlike atlatmıştık. Kusurumuz yoktu, küçük morluklarla atlattık. Ama arabamız otobanda yolun ortasına savruldu ve bir kaşka hızlı araç çarpabilirdi. İki oğlumu nasıl çıkardım hala bilemiyorum

    YanıtlaSil
  2. cokk cokk gecmis olsun cnm,bir daha basiniza boyle bisey gelmez ins

    YanıtlaSil
  3. Eğiticim akıllım duygusalım çok fena oldum ya :( Kıyamam ya numara mı yapardı ah canım benim ya :(

    YanıtlaSil
  4. çok geçmiş olsun bir daha göstermesin rabbim trafik kazasına sebebiye tveren hız tutkunlarını alkollü araç kullananları kınıyorum insan hayatını bu kadar hiçe saymayın siz kendinize zarar verseniz bile yazık ki kaldıki suçu olmayan da acı çekiyor çok ama çok dikkatli olalaım tarikte...

    YanıtlaSil
  5. Ada ve Deniz,sağolasın.Sizi de allah korumuş,bir daha yaşamazsınız inşallah..

    Kutsal Hatun, inşallah canım, sağolasın.

    Stil Direktörü, Anam eğit bekliyom..Numara? Sorryy

    Cicikan,çok güzel yazmışsın, sağol canım.

    YanıtlaSil
  6. Ne haddime cano uyuma numarası demişsin ya ona dedim kuzum

    YanıtlaSil
  7. Stilcim, jeton bazen düşmüyo, bu defa buna sorryy eheheh

    YanıtlaSil

☼ Reyhan'a Yorum Bildir ☼

UNUTMA

Öleceğimiz son günden bugüne bir perspektifle bakacak olsaydık,kararlarımız çok farklı olurdu.(Leadbeater)