9 Şubat 2012 Perşembe

Abidin mutluluğun resmini yaptı, sen de beğendin, ben de yedim!

Hani yazmış ya Nazım Hikmet, Abidin Dino' ya bir şiir..


Mutluluğun resmini yapabilir misin abidin?

İşin kolayına kaçmadan ama
Gül yanaklı bebesini emziren
melek yüzlü anneciğin resmini değil

Ne  mavi yosunlu akvaryumda yüzen kırmızı balığın
ne de  al çeperli elmanın

1961 yaz ortasındaki Küba'nın resmini yapabilir misin?

Çok şükür, çok şükür
bugünleri de gördüm
ölsem gam yemem gayrinin
resmini yapabilir misin üstad?

İşte masal da öyle başlamış.Kör sağır duymaz uydurur misali halk dilindeki yerince..Güya bizim Abidin üstad da şu resmi yapmış=


Hadi oradan ne yapması, şiire cevaben şiir yazmış bizim Abidin sadece..Belki de çok biliyorsan sen yap demiştir içinden kim bilir:)

Esas mevzum şudur ki sayın okur, bu resmi dünya üzerinde sanmam ki bir Allahın kulu da beğenmemiş olsun..Olsun olmasına da hanginiz ister Allanı seversen böyle bir ortamda yaşamayı? Kaldı ki biz daha karnımız tok sırtımız pekken mutlu olmayı beceremiyoruz bu şartlarda mı becereceğiz? Gidiniz işinize..:)

Haa şu vardır yoklukta mutlu olmak daha kolaydır, yokluktan geldim de ondan biliyorum..İmdilerde ise bolluk içinde 40 endişe taşıyorum hayat meşgaleleri arasında mutlu muyum değil miyim onu bile sorgulamaya vaktim yok..

Adamm sen de boşver zaten bu resmi de bir hemcinsimiz (ressam Dianne Dengel ) yapmış, kimbilir hangi duygular içinde yaptı..Biz kadınların ne zaman ne yapacağı belli olmaz zira...

Hem yapmış da bize mi yapmış, biz önümüzdeki resimlere bakalım..


Not=Resim alıntıdır.



7 yorum:

  1. Haklısın abla yoklukta mutlu olmak kolay oluyor..

    YanıtlaSil
  2. aynen sana katılıyorum ,yoklukta biz daha mutluyduk çünkü anca geçinebiliyorduk oysa şimdi öylemi ?elimizde evimizde ne olursa olsun yine de mutsuzuz.
    gerçektende uzun bir süre bende bu resmi Abidin Dino yapmış zannediyordum hehehe

    YanıtlaSil
  3. evet galıba mutlulugun parayla ılgısı yok...ınsanın ıcınde olucak.......

    YanıtlaSil
  4. yüzlerdeki huzur ve mutluluk . Sanırım büyük ir özlemle yapılmış . Bildiğin nankörüz apaçık aslında . Ne diyelim umarım farkında olanlardan oluruz

    YanıtlaSil
  5. Mutluluğun resmi işte bende beğendim ama haklısın yoklukta insan daha mutluydu eskiden olduğu gibi..En lüksümüz bakkala gitmek bayramlarda alınan birer çift kıyafet değil miydi..Kız kardeşimle aynı yatakta yatarak büyüdük biz sırt sırta verir ısınırdık şimdi oda sayısı arıyoruz..Biz paylaşmayı bilirdik kıt kanaat harçlıklarımızla hak geçmesin diye aynı hediyeleri alırdık dahası aldığımız aynı çikolata büskivi benzeri şeyleri tam ortadan böler paylaşıp yerdik..Ahh nerelere götürdü bak resim beni..Bence herkesin içinde bir yerlere dokunduğu için çok beğeniliyor.

    YanıtlaSil
  6. herhalde bir erkek yapsaydı daha farklı olurdu .) bir kadın gözünden olduğunu daha önce anlamalıydık.genlerimizde, ailemiz yanımızda olsunda ne olursa olsun'culuk taşıyoruz:)haahah resime bakınca insan daha iyi anlıyor :)

    YanıtlaSil

☼ Reyhan'a Yorum Bildir ☼

UNUTMA

Öleceğimiz son günden bugüne bir perspektifle bakacak olsaydık,kararlarımız çok farklı olurdu.(Leadbeater)