22 Şubat 2012 Çarşamba

Yememiş yutmamış doğum günümü ezberlemiş ezberlemesine de

Sağolsun geçen gün bir firmadan aradılar..

1 Mart' taki doğum günümü kutladı 15 gün önceden eksik olmasın..

Dedi ilk biz kutluyoruz sanırım doğum gününüzü böyle erken erken kutlamak istedik..Benden çok seviniyor ya bu ilk olma durumundan, neredeyse dokuz sekizlik döktürecek, şimdiki aklım olaydı, ne güzellll kına da yollayayım mı derdim:)

Oysa eyyy sağolun madem dedim, hakkaten ömrü hayatımda ilk defa böyle erken erken doğum günüm kutlanıyor..

Sonra işte biz size bir doğum günü hediyesi vermek istedik de, size özel bir kampanya yaptık da, şu fiyata şu takside indirdik de..

Telefonu da kapatmak bilmiyor, neredeyse beni doğduğuma doğacağıma pişman edecek..

Benim bildiğim doğum gününde direk hediye verilir, indirim bindirim işlerinden anlamam ben..Üstelik telefonda sıkboğaz edilmekten hiç hazzetmem..

Ben firmaların yerinde olsam bu pazarlama görüşmelerine bülbül gibi şakıyanı değil de karşı tarafın halet-i ruhiyyesini anlayan birini alırım, hakkaten daha makbule geçer müşteri nazarında..Bir pazarlama kişisi teldeki müşterinin ses renginden anlayacak kardeşim..Müşterinin ikinci cümlesinde "anlaşıldı ben ....mı yırtsam bu şahsa mal satamam en iyisi tüyeyeyim de boşa vakit kaybı olmasın" diyecek..Hem bu şirket telefonları su mu yakıyor allasen? Zaman zaman da düşünürüm bunlar telefon görüşme bedelini bana bindirmesin şimdi diye..

Eeee serde kibarlık var, hadi oradan git işine deyip telefonu da kapatamıyorum.Eğitim verseler alacak  durumdayım pazarlama kişisi şakımaya başlayınca telefon yüzüne şakkadanak nasıl kapatılır diye..

Esasında pek de yazacak durumda değilim rahatsızım ama sayın okur, bu konuyu da atlamak istemedim bilesin..

12 yorum:

  1. ne doğum günü kutlaması ama :) doğum günü kutlamaya mı aramışlar, satış yapmaya mı :) ben hiç konuşmuyorum bile böyle firmalarla, Bu arada 1 martta doğum günün için bizde birşey düşünelim o zaman :) mesela 1 marrta seni tanıtalım blogumuzda bu da bizim doğum günü hediyemiz olsun sana kabül edersen tabi :)

    YanıtlaSil
  2. Çok düşünmüşler mi acep , böyle bir kutlamayı:)

    YanıtlaSil

  3. Filiz,en doğrusu sizin yaptığınız hakkaten.Sizden böyle bir doğum günü hediyesi almaktan mutluluk duyarım kabul etmek ne kelime!Tşk.ederim inceliğinize...

    Elif'in Terazisi,çok düşünmüş olmalılar ki benden de hay hay ne demek ben indirimsiz bile alırım böyle bir kutlamaya dememi beklediler bence:)

    YanıtlaSil
  4. ben direk müsait değilim deyip kapatıyorum. bir de şimdi bilgisayar aramaları var. Onları dinleyen var mı bilmiyorum. Olmadık zamanda tel çalıyor karşına bilgisayar çıkıyor...

    YanıtlaSil
  5. bennde müsait değilim diyorum kapatıyorum insanın zamanını alıyorlar başka bişey değil

    YanıtlaSil
  6. geçen de beni aradılar. ama beni 1 hafta önce aradılar. :) güya bana özel indirimli üründen bahsedecekti ama önce kızımın hal hatırını sormayı tercih etti Allahtan. çünkü o sırada şirketin telefonları öyle bir çaldı ki ardı ardına adam kendi kapattı. daha da aramadı :D

    YanıtlaSil
  7. geçmiş olsun diyorum . hem hastalığın
    hemde satış elemanın azizliği için :D
    de git delimisin yahu bba baba baak doğum günü hediyesiymiş böyle hediyemi olur taksitli pazarlıklı
    Allahım akıl fikir ver sen kullarına

    YanıtlaSil
  8. HAhaah güzel bir pazarlama örneği olmuş bu :)

    YanıtlaSil
  9. Bu telefonlara hergün bir yenisi yeni bir konu ile ekleniyor.. çok sıkıntılı..

    YanıtlaSil
  10. diyecektin aslında insallık öldü mü indirim ne demek hediye edilmez doğum günlerinde ?
    ayyy ne cvp verirdi düşünsene..

    :))
    düşünmesi bile eğlenceli :)

    YanıtlaSil
  11. Bence de çok düşünmüşler yada sizi saf görmüşler belli ki:))
    Bence onları sadece konuşturmak için oraya alıyorlar ne kadar uzun süre telefonu meşgul ediyorsan o kadar iyi çalışıyorsun olabilir mi:))
    Mutlu hafa sonları..

    YanıtlaSil
  12. hahhaha doğum günü kutlamak bahane satış yapmaya çalışmak şahane :) ben de illet oluyorum bunlara anladıkları tek dil var o dille konuşacaksın bu pazarlama kişileriyle. Sert çıktın mı pısıp kapatıyorlar telefonu ;)

    YanıtlaSil

☼ Reyhan'a Yorum Bildir ☼

UNUTMA

Öleceğimiz son günden bugüne bir perspektifle bakacak olsaydık,kararlarımız çok farklı olurdu.(Leadbeater)