8 Eylül 2013 Pazar

Türkiye'de iş ahlâkı ölmüş



Sevgili okuyucu pazar pazar sinirlerim havaya zıpladı, yerine oturmuyor.Eşim geçen gün marketten kıyma almıştı,dün onu geri götürdük kıymada koku vardı.Market yerine başka kıyma verdi,bu sefer iyi idi.Eşim dün akşamdan pide içi hazırladı.Sabah da oğlumla her zamanki pide yaptırdığımız, her gün ekmeklerimizi aldığımız fırına kıyma içini yolladım.Oğlum 11:20 de evden çıkacaktı kulüpte maçı vardı.Amacımız pideyi ona yetiştirmekti, zira çok sever.11:00 da fırına gitti o saattepidenin hazır olacağını söylemişlerdi.Ama eli boş geldi.Yarım saat sonra hazır olur demişler.Oğlum üzülerek maçına gitti,pide fırından çıkınca sıcak güzel olur, o da öyle yemeyi sever.Neyse çayını içti, yumurtasını yedi, gitti.


Bu defa pideyi küçük oğlum alıp geldi,masaya oturduk ki oğlum bu ne biçim pide dedi, o da anasına çekmiş damak tadı iyidir.Ben de baktım pide tadına tuzsuz acısız bir iç.Ben biraz acılı da yapmıştım ki eşimin yaptığına ilave ederek oğullarım acaba çok acılı bulur mu diye de tereddüt içindeydim, ama için tadı öyle daha güzeldi.Bir de top top bütün bütün koymuşlar içi ki fotoda da görüyorsunuz ve hamur gibi pide,sinir olduk.Fırını aradım.Beyefendi diyor ki oğlunuza söylemeyi unutmuşlar -he kesin unutmuşlardır, yoksa niye söylemesinler dimi:(?- sizin kıymalı pideyi çocuklar yakmış, biz yeniden kıyma alıp yaptık.Madem yaptınız adam gibi yapın değil mi?Bunu insan yiyecek.Dedim pazar günümüzü mahvettiniz, sağolun.Bir özür bile dilemediler.Aha da hakkımı helal etmiyorum, şimdi sitelerine de yazacağım..

Hırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

37 yorum:

  1. Boyle yapmak yerine etin parasini vermeleri gerekirdi. Ustelik bir pideci ic hazirlamayi nasil bilmiyor ki !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vermediler işte:( Ah ah öğrenemediler bunlar pide işini

      Sil
  2. Kıyma ya da et bir yer de bozuksa ordan korkuyorum tekrar bir şey almaya. Belki bu kıymada sorunluydu, pidelerin yanmasının da sebebi buydu.
    Bu iyi tarafı olsa da, yandığını en başta söylememeleri gerçekten ahlaksız tarafı olmuş.
    Söyleselerdi silah dayamıcaktınız heralde boğazlarına insanlar bunu anlamıyor. Sonra da hakdan hukuktan helallikten bahsediyorlar. Böyle telafi olmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi tarafını görmek güzel aslında görebilene.Çok doğru böyle telafi olmasın

      Sil
  3. kör gözüne parmağım olmuş...

    YanıtlaSil
  4. biz de ateşler gibi olduk ama bir anda sinirlerim hopladı.!

    YanıtlaSil
  5. Bunlar da vallahi utanma yok geçen sene de benim kocaman bir tepsi baklavamı kömür etmişlerdi de umursamadılar bile vicdansızlar.Canımm çok geçmiş olsun ,dediğin gibi ahh bir nebze iş ahlakları olsa bu esnaf kısmının.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh ahhh.Bir bana değil bilirim.Çok sağol sana da geçmiş olsun.İş ahlâkı vardır da hepsinde değil.Sevgiler..

      Sil
  6. Bu insanların fırıncılıkla uzaktan yakından alakaları yokmuş.canınız sağolsun.

    YanıtlaSil
  7. Canim cok gecmis olsun canim anlayamadigim birsey var neden evde pisirmiyorsun,yoksa adet mi böyle anlamadim kusura bakma canim bilmedigim icin soruyorum iyi pazarlar canim sevgiler♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın.Evde zor geliyor hazır çabuk oluyor:)Sevgiler..

      Sil
  8. Keşke böyle yapmasalardı . Tabiki sen içini bileceksin sen yapmışsın. Tadını tuzunu anlarsın.
    Yakışmamış :)
    Sağlık olsun canım ne diyelim :(
    Hangi fırın bu merak ettim :)

    YanıtlaSil
  9. 2 yıl kadar önce tam 16 yıldır etimi aldığım kasabı değiştirdim. Bizim eve et ayıptır söylemesi az buz girmez. Evde 2 erkek, ikisi de birbirinden etobur. Neyse, kasabın benim almayacağım et miktarıyla iflas da etmeyeceği belli. Benim etim ona dokunmaz. Ama etrafımdaki herkese söyledim durumu.Olay şudur: Kıymayı aldım, dolaba koydum. O gün elim ermedi, ertesi gün birazını yemeğe, birazını da dipfrize koymak üzere bir açtım, etin rengi renk değil. Kapkara bir şey olmuş. Hiç de başıma gelmiş iş değil, kabahati kendimde aradım: Acaba dolaba geç mi aldım, falan filan.. Sonra bir kere daha aldım, onda da benzer bir iş oldu. Bıraktım. Daha sonra da güvenilir dedikleri, eve de oldukça yakın, küçücük bir kasaba gitmeye başladım. Onlarda da et her zaman istediğim gibi olmadı. Eltimin kızı gıda teknolojisi okumuştu, ona da anlattım. Dedi ki: Kasaplar ete su basıyorlarmış, ağır çeksin diye, bu yüzden et normalden erken kararıyormuş. Bir de bunu yapan adam benim eczane işlettiğim 6 sene boyunca dükkan komşum olmuştu. iş ahlakı mı demiştin? O da ne ola ki?

    YanıtlaSil
  10. Keşke isim de verseydiniz böyle üreticilere karşı (tüketiciler olarak) birleşmeli ve birbirimizi bilgilendirmeliyiz, çok geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tşk. ederim,aslında isim vermeli ya neyse..

      Sil
  11. Ne tarafından baksan çok sinir bozucu.
    Şikayet edilecekleri bir yer olmalı.
    Siteleri haricinde.

    YanıtlaSil
  12. :) Boşver arkadaşım. Geçmiş gitmiş. Sen daha güzellerini yaparsın :)

    YanıtlaSil
  13. Ne kadar sinir bi durum. Bari pideyi verirlerken durumu izahat etselermiş. İnsanı aptal yerine mi koyduklarını sanıyorlar. Sanki kendi yaptığın pide içini tanımayacak mısın malzemesinden?! Özür dilemek bu kadar mı zor geliyor insanlara, anlamıyorum. Eğer pideyi yaktılarsa, tekrar pide yapımı seçeneğini müşterinin insiyatifine bırakmaları lazım. Eger müşteri yeni yapacakları pideyi istemem seçeneğini kullanıyorsa da, para iadesini yapmak lazım. Böyle durumlarda bahsettigin gibi şikayetini dile getirmek en iyisi. Böylelikle bir daha aynı hatayı tekrar edecekken bir kez olsun düşünürler en azından. Böyle oldu bittiye getirip milleti keriz yerine koyduklarını sanmasınlar.

    YanıtlaSil
  14. En casa no comemos carne de res, pues mi hija es alérgica.

    Saludos,
    Ale
    Costa Rica

    YanıtlaSil
  15. İnsanlar böyle paraya tapmaya devam ettiği sürece bu gibi pislikler hiçbir zaman eksilmez ne yazık ki..
    gelde delirme.

    YanıtlaSil
  16. Kötü bir tecrübe olmuş, üstelik de yağ gibi üste çıkmışlar çok ayıp

    YanıtlaSil
  17. Malesef böyle can sıkıcı şeylerle karşılaşma olasılığımız yüksek...
    Kimisi pek peşine düşmez böyle şeylerin ama bence arayıp söylemekle iyi yapmışsınız.
    Birileri "kral çıplak" demedikçe, çıplak olan krallar hiç bir zaman giyinmek zorunda hissetmeyecekler kendilerini...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sık sık karşılaşıyoruz da zaten..artık söylüyorum eskiden sineye çekerdim:)

      Sil
  18. İnsanların iş ahlakı olmayınca böyle şeylerle karşılaşmak sürpriz olmuyor ne yazık ki:(

    YanıtlaSil

☼ Reyhan'a Yorum Bildir ☼

UNUTMA

Öleceğimiz son günden bugüne bir perspektifle bakacak olsaydık,kararlarımız çok farklı olurdu.(Leadbeater)