17 Eylül 2013 Salı

Ülkeler arası fark çocuğunuza parkta davranışınıza bağlı!

"İş hayatı boyunca eşit sürelerde ABD ve Avrupa'da bulunan Fransız işadamı Philippe Bourguignon, iki bölgenin oldukça faklı iki kültüre sahip olduğunu belirtiyor. Analizinde aradaki farkın farklı çocuk yetiştirmeden kaynaklandığı görülüyor. Bourguignon, Fransız annelerin çocuk parkında çocuklarını yakından takip ederek dikkatli olmaları konusunda uyardıklarını gözlemliyor. Amerikalı anneler ise daha az dikkat ediyor ve tedbirli olmayı öğretmiyorlar. Sonuç olarak Amerikalılar başarısızlıkları mesele haline getirmeden büyüyorlar."

Sahi sizin çocuk parkında çocuğunuza davranışınız nasıl? Belki de bu iki komşu arasındaki farkı bile açığa çıkarabilir ha ne dersiniz?

Ben açıkçası çok da serbest bırakamam ya gözüm ya da aklım çocuğumda olur..

20 yorum:

  1. Parkta çocukları fazla sıkmam ben istedikleri gibi oynasınlar, kirlensinler. gerçi şimdi park ta yok yakınlarda küçük kızımın şansı yok. Avcılarda parka dolmuşla gidip gelmek lazım. hizmet sıfır değişmesi lazım bu belediyenin. :)

    Rusya da geniş geniş yem yeşil parklar vardı. her baharda nehirden tertemiz kum çıkarırlar ve çocuklarımız doya doya oynardı. sonra eve geldiğimizde bir güzel yıkardım yavrularımı. :) Reyhane hanım teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocukları sıkmayabilmek de bir marifet anne için.Park olmaması kötü yalnız.Rusya anılarınızı merak ettim şimdi.Rica ederim efendim ben tşk. ederim güzel yorumunuza.

      Sil
  2. Bir ebeveyn olmadığım için çok da kayda değer bir cevap veremem elbet ama kendi yetiştirilme tarzımdan örnek vermek isterim ve çevremde gözlemlediklerimden. "Sakın"la başlayan bir cümle duymadım hiç annemden ve düştüğümde de dünya yanmış gibi davranmadı hiç. Sanırım bu acının da yaşamın bir parçası olduğunu öğretti bana ve acıyı o kadar da dert etmemeyi. Çocukların sürekli uyarılması,fazla korunması bana doğru gelmiyor. Çocukları daha düşmeden düşmekten korkar hale getiriyor ve önyargı oluşuyor. Sonuçta aileler özellikle çocuklar büyüdükçe her an yanlarında olamıyorlar. Her düştüğünde anne baba arayan çocuklar daha pasif ve korkak olarak yetişiyor bu ilgiye alıştıklarında. Kuzenimde böyle bir problemi fazlasıyla yaşıyoruz ve 15 yaşına gelmiş olmasına rağmen hala tam anlamıyla yenmesini sağlayamadık ne yazık ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebeveyn olmamanıza rağmen yanıtınızı çok beğendim,siz iyi bir ebeveyn olacak gibi göründünüz gözüme:)

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim bir anneden bunları duymak çok mutlu etti beni :)

      Sil
  3. Los hijos son nuestros tesoros y como tales no se descuidan y requieren de nuestra protección.

    Saludos,

    Ale
    Costa Rica

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hımm çocukları koruma taraftasın anladığım kadarıyla Alexandra'cım..Sevgiler..

      Sil
  4. Ben de Fransız bir anne gibiydim.Ne zaman ;arkama dönsem küçük kızım ya düşmüş parkı birbirine katıyor,ya da kedi köpekle oynuyor;bazen de canını yakıyordu.Patron -büyük kızım,aralarında 18 ay var- "Anne ,koş .Kardeşim düştü.vs" diye yanıma geliyordu.
    Kız olmalarına rağmen ,özellikle küçüğüm erkek gibiydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşlerin iyi tarafları birbirlerini koruyup kollamaları

      Sil
  5. Ay yok yaa.Kesinlikle başlarından ayrılmam.Zaten ben normalde evin içinde bile düşüp kalkıyorlarken bir şey olacak diye içim gidiyor.Kaldıki dışarı yani...

    YanıtlaSil
  6. Ben biraz korumacıyımdır.aşirıda sıkmam.ama korumanın bir zararını görmedim. Üst baş kirlenmesi yönünden değil yani.cocuktur kirletir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz korumacıyız bana kalsa çocukları yalnız aşağı salmam da babaları özgüvenleri gelsin tek başlarına gitsinler dışarı oynasınlar diyor

      Sil
  7. Pamuklara sarıp sarmalayarak büyütülürse çocuklar gerçek hayatla tanıştıklarında baş edemezler. Anne baba hayattayken çocuğu kollamaya devam eder ama anne-baba zamansız ölürse işte o zaman sudan çıkmış balığa döner çocuk. Anne-babanın asıl görevi çocuklarını kendilerinin de içinde cebelleştiği gerçek hayatı öğretmek ve ona alıştırmaktır.

    YanıtlaSil
  8. Çocukken her gün parka götürüyordum yaz kış demeden oğlumu şimdi çok dayanıklı havalara karşı ama korumaya gelincesi uzaktan takip edip herhangi bir durumda direkt duruma el koyuyordum malum burası Tr öyle fettan çoçuklar var ki ben bile tırsıyordum:) sahi şimdi ki çocuklar nasıl ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dayanıklı olması ne güzel.Evet fettanlık bol TR'de.Şimdi daha beterler..

      Sil
  9. Ben bir eğitimci çocuklarımı çok sıkmam, yanlış yapmadan doğruyu öğrenemeyeceklerini düşünürüm.Ama Rabbim bana öyle çocuklar nasip etmiş ki onlar çok tedbirliler,bazen ben onlardan daha çocukça davranıyorum:)Bu da güzel bişey aslında...

    YanıtlaSil

☼ Reyhan'a Yorum Bildir ☼

UNUTMA

Öleceğimiz son günden bugüne bir perspektifle bakacak olsaydık,kararlarımız çok farklı olurdu.(Leadbeater)