3 Şubat 2010 Çarşamba

Yörünge Yolcusu Kalmasın!


Çok yakında insanlar dünyaya uzaydan bakabilecek veya dilerlerse yörüngeye konumlandırılmış otellerde konaklayabilecek. Ne zaman mı? Hemen, yarın!

Uzay her zaman insanoğlunun en büyük gizemi oldu. Teknolojimizin büyük bir kısmı onu anlamak için geliştirilmiş olsa da; süregelmiş tarihimiz boyunca onunla alakalı çok az şeyi açıklığa kavuşturabildik. Şimdi sıra onu yaşamaya geldi. Eğer cebinizde bir miktar(!) paranız ve birazcık cesaretiniz varsa, dünyaya uzaydan bakabilir veya orada bir süreliğine konaklayabilirsiniz.

Homo Spaciens’in Büyük Hayali

Meşhur İngiliz iş adamı Richard Branson’ın kurduğu Virgin Galactic isimli şirket önümüzdeki yıllar içinde ilk müşterilerini yörüngeye dek çıkarıp oradan dünyaya geri getirecek. Bu yolculuğun maliyeti sie NASA’nın veya diğer uzay kurumlarının vadettikleri uzay yolculuklarıyla kıyaslanamayacak kadar ekonomik: 200 bin ABD doları. Şimdiden birçok ünlü ismin ve bilim insanının sıraya girdiği Virgin Galactic yolculukları için özel olarak geliştirilen SpaceShip One ve SpaceShip Two isimli araçların şimdiye kadar ki test uçuşları başarıyla tamamlandı ve devam ediyor.

Aralarında birçok ünlü aktör, aktris ve bilim insanının bulunduğu bu gruptan insanlar, sıraları geldiğinde New Mexico’da henüz inşası devam eden dünyaca ünlü mimar Sir Norman Foster tarafından tasarlanan Spaceport America üzerinden havalanacak. SpaceShip One ile birleşik SpaceShip Two belli bir irtifada ayrılarak atmosferden dışarı çıkacak ve özel geliştirilmiş kuyruğu ile yörüngede tam bir dönüş yaparak tekrar atmosfere girerek dünyaya geri dönecek.

Haber:İnfomag Dergisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

☼ Reyhan'a Yorum Bildir ☼

UNUTMA

Öleceğimiz son günden bugüne bir perspektifle bakacak olsaydık,kararlarımız çok farklı olurdu.(Leadbeater)