22 Ekim 2013 Salı

Aksel Clickmatic Düdüklü'mle Mısır Çorbası


Tavsiye Kanalı Dshopping Her Meleğe Lazım Kampanyası ile 4 blogger Tavsiye Meleğine seçtikleri bir ürünü, sizin için deneyimlemek ve yorumlarını sizlerle paylaşmak adına gönderim yaptı.Bu bloggerlardan biri de bendim.

Benim tercih ettiğim ürün Aksel Clickmatic Düdüklü Tencere idi.Benim kullanmış olduğum daha doğrusu kullanamamış olduğum düdüklü tencerem eski tip oldu bugün haliyle zaten ben onu bir iki kez kullanabildim, eşim düdüklüden tırsar bana kullandırmadı, görümcem bana geldiği zaman bir o kullanabildi.Yeni nesil düdüklü tencereleri ise açıkcası hiç düşünmedim, takii Dshopping' de Aksel Clickmatic Düdüklü tencereyi görene dek.


Tencerem tam zamanında Kurban Bayramı tatiline çıkacağımız cuma günü tam iş çıkışı gelerek güzel bir sürpriz yaptı bana, biraz daha geç geleydi, artık kavuşma bayramdan sonra olacaktı, bu bana hoş bir bayram hediyesi oldu.Bu bağlamda bu hassas gönderim süresi için Tavsiye Kanalı ve Dshopping'e çok teşekkür ederim.


                                    Ve de gönlümden geçen renk geldi bu da beni ayrıca mutlu etti.


Aksel Clickmatic Düdüklü'ye çok çabuk ısındım, sağ ve sol yanlarda gördüğünüz kapağı tencereye oturtan kısımlar üstteki kırmızı butona basınca şak diye kapanıyor, ve o butonun altındaki kırmızı aparatla da kapak şak diye açılıyor.Siz tencereyi pişirme süresi sonunda kapatınca tencere açılmaya hazır hale gelmeden size kapağı açma müsaadesi vermiyor, bu da bana güven veriyor.

Dshopping ürün hakkında bakın ne diyor=

Sağlıklı, besin değeri yüksek ve lezzetli yemekler pişirmeniz için uzun zaman harcamanıza gerek kalmadı. Artık Aksel Clickmatic Düdüklü Tencere ile yemek pişirmek son derece kolay, hızlı ve güvenli!
  • Aksel Clickmatic Düdüklü Tencerenizin kapağını açmanız için kuvvet uygulamanıza gerek yoktur. Sadece açma butonuna basmanız yeterli.
  • Pişirmek istediğiniz besinleri içerisine yerleştirdikten sonra kapama butonundan kapatın. Klik sesi ile birlikte artık güvenliğiniz üst düzeyde olacaktır.
  • Paslanmaz çelik yapıda olan Aksel Clickmatic Düdüklü Tencere zamandan tasarruf sağlayacağı gibi aynı zamanda %50 enerji tasarrufu da sağlar.
  • Aksel Clickmatic Düdüklü Tencere nin güvenli kapak sisteminde 3 farklı pişirme kademesi yer almaktadır.
  • 1. Kademe: Sebze türü gıdalarınızın pişirilmesinde kullanılır.
  • 2. Kademe: Tavuk ve tavuk eti türlerindeki gıdalarınızın pişirilmesinde kullanılır.
  • 3. Kademe: Et ve et çeşitlerinin pişirilmesinde kullanılır.
  • Akıllı pişirme seçeneklerini pişirmek istediğiniz gıda türüne göre ayarlayarak kapağı kapatın ve mükemmel sonuçlar için bekleyin yeter.
  • TÜV, TSE ve CE belgelerinin tümüne sahip olan Aksel Clickmatic Düdüklü Tencere de güvenliğiniz için her şey düşünüldü.
  • İndiksiyon dahil her türlü ocak üzerinde en yüksek ısı transferi sağlayan özel taban sistemine mevcuttur.
  • Aksel Clickmatic Düdüklü Tencere de temizlik yemeklerin pişirilmesi kadar kolaydır. İşiniz bittiğinde elde ya da bulaşık makinenizde kolayca yıkanabilir.
  • Aksel Clickmatic Düdüklü Tencere ile yemeklerinizi güvenli bir şekilde ve vitaminlerini kaybetmeden sofranıza taşıyabileceksiniz. 

Aksel Clickmatic Düdüklü'de ilk denememi Samsun'umun meşhur mısır çorbası ile yapmak istedim.Bunu Twitter' da da paylaşmıştım, takip edenler bilir. Küçük oğlum bu çorbaya bayılır, ben de hazır tatildeyken onu sevindireyim dedim.Mısır çorbası fırında kurutulmuş mısırların değirmende çekilmesi ile elde edilen kırık mısırlardan yapılır, biz buna bir avuç kurufasulye de ilave ederiz ki, şahane olur.Normalde kırık mısırlar akşamdan yıkanır, sıcak suyla ıslanır, hatta ablam bir posta pişirir bile:) Ertesi gün de ıslanmış mısırların suyu süzülür ve tencereye kurufasulye ilavesi ile alınır, yeteri kaynar kaynamış su ve tuz ilave edilir.Altını çok açarsanız ve suyu da çekmişse zira zor pişer ara bir su ilavesi gerekir altı tutabilir, bu istenmeyen bir durumdur.


Ben madem Aksel Clickmatic Düdüklü'm var, marifetini görelim deyu akşamdan da ıslama işine girmeden direk baklagiller kademesinde pişirdim, öyle suyu mu çekmiş dibe mi tutmuş derdim hiç olmadan ben işime bakarken mısır çorbam aslanlar gibi pişti.




Yeni pişen bir mısır çorbası tencerede hafif sulu iken tabağa alınır, ayran ilave edilir.Karıştırılır, yanına bir baş soğan kırılır, hele bir de mısır ekmeği olsa yanında var yaaaaaaaa..

Çorba ertesi güne kalırsa katılaşır, bu durumda da eritilmiş tereyağında ısıtılan çorba ister bu şekliyle ister yoğurt ilavesiyle yenir..

Aksel Clickmatic Düdüklü tencere deneyimlerimi paylaşmaya devam edeceğim..

Tavsiye Meleği olmak işte böyle bir şey sayın okur..Bu bağlamda bir diğer etkinliğe katılım yazım için buraya alabilirim sizi.


Ayrıca sen de DShopping’den yapacağın 49 TL ve üzeri alışverişler için geçerli olan 10TL’lik indirim kuponunu kullanıp, alışveriş ve ürünle ilgili deneyimlerini kampanya sayfasından paylaştın mı?


Unutma; kampanya sayfasındaki yorumunu, yorumunun altında bulunan Facebook ve Twitter butonuna basarak paylaşan ve kampanya sayfasında yorumuna en çok “beğeni” alan 10 Tavsiye Meleği, Tavsiye Evi’nde Ziya Kürküt ile keyifli bir sohbet için buluşacak.
Bu 10 kişinin arasına sen de gir, Tavsiye Evi deneyimini sen de yaşa!  
 

 





29 yorum:

  1. Güzel dileğiniz için çok teşekkür ederim!

    YanıtlaSil
  2. canım çok güzel bir düdüklü tencere imiş güle güle kullan:) bu arada çorbanda çok lezzetli gözüküyor ellerine sağlık :)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel hakikaten, çok tşk. ederim.Çorbamı beğenmene sevindim,teşekkürler.Sevgiler..

      Sil
  3. tenceren çok güzele benziyor.bir mutfağın olmazsa olmazı bence.güle güle lezzetli yemekler pişir içinde.sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok güzel hem de..Kesinlikle kullananlar da mutfağın olmazsa olmazı diyordur eminim.Çok teşekkür ederim.Sevgiler..

      Sil
  4. yeni nesil düdüklüler çok rahat gerçekten. rengide güzelmiş güle güle kullanın. mısır çorbasını bu şekilde yememiştim yoğurtlu nefis olur herhalde. bir denerim artık tarifinizden. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle.Çok teşekkür ederim.Yoğurtlu deneyin çok seveceksiniz.

      Sil
  5. Wonderful post...I like your blog.^^
    Maybe follow each other on bloglovin?
    Let me know follow you then back.
    Lovely greets Nessa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, çok merci..Bloglovinde takibe alırım elbette, kullanıcı adım reyhane1

      Sil
  6. çok güzel bir ürüne benziyor,çorba da nefis
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel Maviye iz sürenim ürün..Teşekkürler..

      Sil
  7. Ben çok korkarım düdüklüden hep eşime açtırırm kapağı bu yeni moderler şık duruyor havasını bitirmeden açmana izin verme olayı süpermiş bak bunu sevdim iyi günlerde kulanın sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskisi beni de korkutuyor ama buna güveniyorum.Çok tşk. ederim, sevgiler..

      Sil
  8. Al parecer es una buena herramienta para la cocina.

    Saludos,

    Ale
    Costa Rica

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutfak için iyi bir araç kesinlikle...

      Sevgiler..

      Sil
  9. Wow delicious!!! nice blog!! would you like to follow each other with GFC and Bloglovin?
    Besos, desde España, Marcela♥

    YanıtlaSil
  10. Really interesting post!
    Maybe we can follow each other on GFC and Bloglovin, if you want? Let me know :)

    Kisses,
    Maria
    http://retrostreetstation.blogspot.de/

    YanıtlaSil
  11. ne kullanışlı bir hediye olmuş, memnun kalmana sevindim ;)
    düdüklü tencere gibisi var mım yaa kullanmayanları hiç anlamam ;)

    YanıtlaSil
  12. Nice Blog :)

    Wanna follow each other on GFC, Bloglovin, Facebook or Twitter???

    Just let me know and I will make sure to follow ya back
    xoxo

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel görünüyor,farklı tatları denemeyi severim,elinize sağlık.Düdüklü tencereler cidden çok rahat hele çalışanlar için,güle güle kullanın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tşk. ederim.Dün de nohut yaptım,güzel oldu.

      Sil
  14. Canımm iyi günler de kullan düdüklü tencereni.Mısır yarmalı çorbanı bir kere Karadeniz'de yemiştim beğenmiştim.Sen de görünce ben de yapmaya karar verdim sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tşk. ederim,Umarım yapınca da beğenirsin,sevgiler..

      Sil
  15. Benimde aynis duduklu tencere lakin kapagi pisirince hava kaciriyo butun su disari cikiyor ben oturtamiyormuyum kargodan gelince kapakmi bozuldu anlamadim

    YanıtlaSil

☼ Reyhan'a Yorum Bildir ☼

UNUTMA

Öleceğimiz son günden bugüne bir perspektifle bakacak olsaydık,kararlarımız çok farklı olurdu.(Leadbeater)