13 Temmuz 2013 Cumartesi

Ama buna inanmalısın!

Geçen yıl Sylvester Stallone’ nin Cobra filmini izlemiştim.İnsanlığı azalmış daha doğrusu insanlığını terk etmiş seri katillerle uğraşıyordu filmde Cobra..Filmin beni en etkileyen sahnesi sonuna doğruydu.Cobra’nın katillerin peşinde olduğu kızı korumak için saklandığı evin etrafını çevirmişti katiller. Oradan sağ çıkmaları neredeyse imkansız görünüyordu.Ama Cobra kızı o evden hem dışarı çıkardı hem de kızla beraber motosikletine atlayarak adeta bir ateş çemberinden çıktılar, tam o esnada kız ümitsizliğini dile getirdi, buradan kurtulamayacağız dedi.İşte o anda Cobra ona ‘Ama buna inanmalısın!’ dedi. (Sylvester Stallone’ nin filmde oldukça karizmatik olduğunun altını da çizmeden geçemeyeceğim anti parantez olarakJ)

Bu cümle çoook önem arzediyor bana göre..İnsan hangi koşulda olursa olsun bir şeylere inancını kaybetmemeli..Öğrenci misin? Başarılı olacağına inanarak çalışacaksın.Çalışan mısın? İşini iyi yapacak ve işini iyi yapacağına inanacaksın.Hasta mısın? İyileşeceğine inanacaksın.Hayatının her döneminde kendine inanarak yaşayan insanlar daima iyi yerlerde olmuşlardır.Ama sırf inanmak da tek başına yeterli çözüm değil, beraberinde MÜCADELE, MÜCADELE VE YİTMEMEK’ le desteklenmeli.Yoksa ben akşama kadar oturup bir gün iyi bir yazar olacağım desem ne fayda?

Ortaokulda öğretmenim anı defterime yazmıştı bunu=MÜCADELE, MÜCADELE VE YİTMEMEK..

Rhonda Byrne
’nın Secret kitabı iyi tepkilerin yanında kötü tepkileri de çekmiştir üzerine.Bu kitabı ben de okudum, kitabı okuyunca büyük bir heyecan duyuyorsunuz ve başlıyorsunuz isteklerinize odaklanmaya, ancak bunun böyle olmadığını görüyorsunuz kısa süre zarfında.Sadece istemek tek başına bir şey sunmuyor insana istisnalar olsa da.Çaba da göstermeniz gerekiyor bu uğurda. Oturduğu yerde kaç kişiye nasip olmuştur zira para, şan, şöhret,başarı vs.Ama inanmak fiilini bunlardan ayrı tutuyorum insan başaracağına inanırsa çabası daha coşkulu oluyor çünkü.

D.J.SCHAWARTZ der ki:”İnanın, gerçekten inanın,bir dağı isterseniz yerinden oynatabilirsiniz. İnanırsanız bunu yapabilirsiniz. Çok insan bir dağı yerinden oynatabileceğini düşünmez. Bu nedenle de çok insan bunu denemez.”  Ve yine “ peki, bir deneyeceğim ama bu işin olacağını sanmıyorum. “ tavrı , başarısızlığı getirir der D.J.SCHAWARTZ.İşte benim de anlatmaya çalıştığım mevzu budur.DENEYECEĞİM VE OLACAK! Buna İNANIYORUM! Başarmanın yegane yolu budur.

Can babaya kulak verin bir, o çözmüş zira inanmak nedir?

İnanmak

İnanmak, başarmanın yarısıdır. 
Azmetmek de diğer yarısıdır. 
Sonuna kadar uğraşmaktır 
Soluğun kesilene kadar 
Bunun için kanının son damlasına kadar savaşmaktır. 
Azrail kapımıza dayanana kadar çabalamaktır. 
Karanlık yerlerde ışığı görebilmektir 
İnanmak eşittir inançtır. 
Eşittir inatlaşmaktır hayatla 
Ses çıkarmadan konuşmaktır. 
Yaşamımıza renk vermektir 
Bilinmedik ve anlaşılmadık renkler 
Bilinmezliği bilinir hale getirmektir. 

3 yorum:

  1. canim inanmak,sabretmek ve mücadele etmek insanin actigi kapinin anahtaridir,zaten insanda bunlar yoksa hic kimse bir yerlere gelemez cok sag ol güzel bir konuya deginmisin sana iyi hafta sonu diliyorum sevgilerimle♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim cnm, iyi hafta sonları,sevgiler..

      Sil
  2. Hey gidi günler hey dedim kendi kendime :)

    YanıtlaSil

☼ Reyhan'a Yorum Bildir ☼

UNUTMA

Öleceğimiz son günden bugüne bir perspektifle bakacak olsaydık,kararlarımız çok farklı olurdu.(Leadbeater)