15 Temmuz 2013 Pazartesi
Bahadır Yenişehirlioğlu'nun Kerime'sini okumaya var mısınız?
Sevgili okur ben bugün Bahadır Yenişehirlioğlu'nun Kerime romanını edindim.Roman hakkında güzel yorumlar duydum, bakalım doğru mu? Teste var mısınız?
Okumak isterseniz birlikte okuyalım, bu yazının altına romana dair yorumlarımızı yazalım ne dersiniz?
Bakalım kaç kişi ya da hiç kişi okuyacak?:)
Daha önce okuyanların yorumlarını da merak ediyorum..
Üstad @Yenisehirlioglu 'nu twitterdan da takip edebilirsiniz, bilginize...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
UNUTMA
Öleceğimiz son günden bugüne bir perspektifle bakacak olsaydık,kararlarımız çok farklı olurdu.(Leadbeater)
adını duymuşluğum var ama okumadıklarımdan.. yorumlarınızı bekliyorum..
YanıtlaSilYorumlarımı en kısa zamanda paylaşacağım..
SilSevgili Reyhane, Merhabalar, öncelikle güzel siteniz için tebrikler. Kerime'yi sipariş verdim. Alıp okuduktan sonra görüşlerimi paylaşmaktan mutluluk duyacağım. Sevgiler :)
YanıtlaSilMerhaba,hoşgeldiniz,mutlu ettiniz beni,çok tşk ederim siteme dair hoş yorumunuz için.Kerime'ye ben başladım bugün,iyi gidiyor,birlikte okuyacağımıza sevindim..Sevgiler..
SilOkumamış biri olarak ben de yorumları merak ettim.
YanıtlaSilTakiptesin o vakit:)
SilZaman bulursam ben de okumak isterim, bilgi için çok teşekkürler...şimdi olmasa da kışın mutlaka okurum...
YanıtlaSilBu arada Sunay Akın okuduğunuzu gördüm, çok severim ben Sunay Akın'ı...
Rica ederim.Ben başladım okumaya güzel gidiyor, Sunay Akın'ın programlarını hep izlerdim de ilk defa kitabını okudum çok çok beğendim.
SilKerime”, 1930 yıllardaki mahalle baskısının, karanlıkta kalan kadınların, cehalet altında ezilişinin muhafazakâr görüşle anlatıldığı bir dönem romanı. Eserde aynı zamanda ezanın Türkçe okunmasının eleştirisi yapılıyor. O dönemde kadın hakları ile ilgili, aydınlığa yönelik çalışmaları da eserde görmek isterdim. Çünkü bugün ben bir kadın olarak, bir kadın blog yazarının sayfasında bir yorum yapabiliyorsam, o günlerdeki aydınlanma çabasının bugüne ulaşan bir çıktısı olduğumdandır. Yoksa, kaçınılmaz sonumu herkes tahmin edebilecekti; pencereden baktığında mutsuzluk ve umutsuzluk soluyan bir “Kerime” olurdum, karanlıkta solan, karanlıkta ölen ve nehirleri dolduran pek çok günah keçisi kadın gibi. Reyhan Hanım ile “Kerime”’yi okumak çok büyük bir keyifti… Kadınların aydınlıkta yaşadığı, sessiz çığlıkların sustuğu günlerin umuduyla…
YanıtlaSilBitirdiniz demek, ne çok hızlısınız.Kerime kısa bir roman olmasına rağmen bazı bölümleri uzatılmış,onları geçersek,okuduğum yere kadar iyi gidiyor.Uzatılan detaylar da okuru ne kadar ilgilendiriyor bilemiyorum,sanırım insan romanda uzatmaları değil de akışın devam etmesini istiyor.O çağdan bu çağa kadınların yaşadıkları olumsuzluklar maalesef bir anlamda da devam edegeliyor.Aydınlıkların en ücra köşelere de ulaşması temennim.Sizinle Kerime'yi okumak içimi ısıttı.Daha nice okumalara..
SilCanom bir sonraki kitabı beraber okumaya ne dersin?
YanıtlaSilEyvallah derim
Sil