15 Temmuz 2013 Pazartesi

Estetik ameliyatları

İnsanoğlu, belki yerleşik yaşama geçtiğinden beri vücudunun bazı bölgelerini değiştirmek ve geliştirmek istiyor. Bu istek bir zamanlar dine aykırı olarak görülmüşse de, günümüzde her isteyenin yaptırabileceği bir operasyon halini aldı. Geçmişi de aslında tarih öncesi çağlara dayanan estetik ameliyatlar, estetik kaygılarla gerçekleştirilebildiği gibi, sağlık nedenleri ile de gerçekleştirilebiliyor.

Doktortv.com'da da sıklıkla dile getirildiği gibi, sağlık insan bedeninin vazgeçilmez bir bütünüdür. Bunun içine zihinsel, bedensel sağlık ve de psikolojik sağlık da dahildir. Psikolojik sağlığın korunması için bazı durumlarda vücut bölümlerinin değiştirilmesi ya da geliştirilmesi gerebilir. Üstelik bu değişim her zaman estetik kaygılarla olmamaktadır. Örnek vermek gerekirse yanıklarda, kazalarda, uzuvların kopması gibi durumlarda, ezilme ve vücut bölümlerinin kaybedilmesi gibi durumlarda estetik operasyonlara ihtiyaç duyulabilmektedir.

Estetik operasyonların M.Ö. 800'lü yıllara kadar gittiği sanılıyor. Elbette o gün için estetik operasyonlar şimdinin modern tıbbından hayli farklı idi. Tarihin bilinen ilk estetik ameliyatları antik Hindistan'da uygulanıyordu. Bu bilgi daha sonra Hindistan'dan tüm Batı uygarlığına yayılmış, ancak Batı'nın bu operasyonların sırrını tam olarak çözmesi uzun zaman almıştır. Avrupa'da gerçekleşen estetik ameliyatların ise M.S. 750'li yıllarda gerçekleştiği sanılmaktadır. Bu ameliyatlar o zamanlar için bir bilim ışığı olan İtalya'da gerçekleştirilmiştir.

Günümüzde estetik operasyonlar artık neredeyse dünyanın her ülkesinde yüksek ücretler ödemeden gerçekleştiriliyor. Bazı ülkeler, estetik operasyonları belirli nedenlerle sınırlıyor ve düzenlemeler getiriyor. Doktor tv olarak, bazı hastalıklarla birlikte gelen estetik kaygıların ne kadar önemli olabileceğine hep dikkat çekiyoruz. Bu bağlamda estetik operasyonlar bir takıntı haline döüştürülmeden uygulandığında sonuç daima olumlu olmaktadır.























1 yorum:

  1. Bak bunu bilmiyordum M.Ö. 800 vay vay vay acaba nasıl bir estetik operasyondu?

    YanıtlaSil

☼ Reyhan'a Yorum Bildir ☼

UNUTMA

Öleceğimiz son günden bugüne bir perspektifle bakacak olsaydık,kararlarımız çok farklı olurdu.(Leadbeater)